Rafaelo 04.02.2002 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2002 witam wszystkich budowlańców. Mam okazję kupić działkę rolną, połóżoną niedaleko centrum miasta w ładnej okolicy, ale jest to działka rolna. Oczywiście chcę ją przeznaczyć pod zabudowę domku jednorodzinnego. Czy ktoś z Was przeszedł ten proces, i jak on wygląda. Liczę że podzielicie się ze mną doświadczeniem. Dodam że działka ma na prawdę okazyją ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babis 04.02.2002 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2002 Musisz sprawdzić w gminie plan zagospodarowania dla terenu na którym leży twoja działka. Jeżeli jest przeznaczony pod zabudowę mieszkaniową i zagrodową to O.K., jeżeli nie to troche trudniejsza sprawa.babis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaelo 04.02.2002 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2002 Dzięki babis. Czy masz doświadczenia w tej kwestii. A co w przypadku gdy w planach zagospodarowania terenu nie ma przeznaczenia pod zabudowę, czy istnieje szansa na jej przekształcenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2002 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2002 Najlepiej "pogadać" z urzędnikami z geodezji. Trudniejszy problem jaknie ma tam sensownego dojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2002 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2002 ja kupilam dzialke rolna (10700m2). jestem szalenie zadowolona, bo nie dosc, ze mam duuzy ogrod, to jeszcze moge rozpoczac budowe bez koniecznosci odralniania, bo to teren powyzej 1 ha (oczywiscie nie dotyczy to gruntu pod samym budynkiem). Mam nadzieje ze juz w niedlugim czasie bede miala swoje wymarzone siedlisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaelo 04.02.2002 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2002 A co w przypadku kiedy będą chciał kupić działkę poniżej 1ha ale tez rolna czy można też budować siedlisko bez odrolniania działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba 04.02.2002 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2002 Jeżeli działka jest poniżej 1,1 ha przeliczeniowego i nie jest przewidziana w planie zagospodarowania pod zabudowę -nie dostaniesz pozwolenia na budowę.Wyjściem jest kupno działki pod budowę i wydzierżawienie (na papierze) brakujących hektarów.Dzierżawić je trzeba do momentu rozpoczęcia budowy.baba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafaelo 05.02.2002 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2002 Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 05.02.2002 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2002 Odnośnie tych hektarów - ważne jest aby działka (albo działki) łącznie miały ponad 1,01ha fizycznego ALBO przeliczeniowego. Innymi słowy - trzeba płacić podatek rolny i wtedy można na niej budować gospodarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts