raptos 08.05.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witam, Otrzymałem od geodety zawiadomienie, że w dniu tym i tym zostanie przeprowadzone wznowienie znaków granicznych dla sąsiadujacej z moją nieruchomości. Problem jest w tym, że geodeta wyznaczył termin dogodny dla siebie, niestety ale w tym terminie nie mogę przyjechać na graniczenie. Nieruchomość ta jest położna daleko od mojego miejsca zamieszkania, ponadto nie dostanę dnia wolnego od pracy, poza tym kto pokryje moje koszty? W informacji przysłanej od geodety mimo obowiązku (art 32 ust2 Prawo Geodezyjne i Kartograficzne) nie zostałem poinformowany o skutkach niestawiennictwa. Zaznaczę, że nie chodzi o to aby utrudniać komuś prace. Może ktoś z Państwa mógłby w paru zdaniach opiasać jakie mogą być konsekwencje niestawiennicta. Czy jest ewentualnie mozliwość odzyskania poniesionych przeze mnie kosztów stawiennictwa? Czy jeśli się nie stawię to mam jeszcze jakiś wpływ na ustalenia geodety?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts