Pablo2x 08.05.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Bardzo prosze o informacje na temat norm dźwiękoszczelności ścian w blokach . Jakies 4 lata temu kupiłem mieszkanie nowe - od developera - jednak ściany działowe pomiedzy mieszkaniami sa tak cienkie i słabo wygłuszone ze słychac dosłownie wszystko - nawet dzwiek łyzeczki jak sąsaid miesza herbate nie mówiac o głosniejszej rozmowie sasiadów . Obecnie buduje dom jednak w tym mieszkaniu bede musial mieszkac jeszcze ze 2 lata a w takich warunkach poprostu sie nie da mieszkac !!!. Byłem z reklamacja u developera jednak oni twierdza ze wszystko jest wg norm - tyle tylko ze ja nie wiem jakie to normy a oni nie chca powiedziec - nie wierze ze te sciany sa zgodnie z normmai - bo zbudowane sa z naprawde cieniutkich pustaków siporeksowych + płyta gips karton ich dzwiekoszczelnośc jest żadna . Bardzo prosze o pomoc czy sa jakies normy regulujace grubosć ścian i ich dzwiekoszczelnośc - bo w takim mieszkaniu poporstu nie da sie mieszkac - jak zmusisc developera zeby wygłuszył te ściany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts