Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ukradłam psa....

Recommended Posts

Kamień i płytkę nazębną załatwią ultradźwięki i na jakis czas będzie spokój ale niektóre psy mają takie osobnicze skłonności że mimo wszelkich ciastek czyszczących i tabletek problem wraca i regularnie trzeba go usuwać.

Powodzenia Bolkowi na nowej drodze życia :)

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziekuje przekaze

w nast tyg wybieramy sie do wterynarza to sie podpytam, bo na razie zmian nie widze (a raczej - nie czuje :wink: :lol: )

A może to po prostu kwestia jedzenia. Na tej wsi pewnie jadł jakieś świństwa, może jak poje trochę porządną karmę, to mu przejdzie, czego Ci życzę. Bo jest taki słodki, że czasem fajnie byłoby go cmoknąć w to inteligentne pycho :) Albo myj - będzie Ci wdzięczny :) (oczywiście pastą dla psów). Może chociaż w uszko go ode mnie cmoknij... :wink:

Zielonooka - piękna psinka ten BOLEK :) Odwdzięczy Ci się oddaniem, masz dobre serce i to nie żadna kradzież tylko uratowanie kolejnego psiego życia :) Ja sama mam pieska odratowanego ze schorniska - też prawdopodobnie był bity, chociaż w schornisku mówili, ze niby poprzedniej rodzinie był kochany i oddali z powodu alergii, ale ja tam w takie banialuki nie wierzę.

Chciałabym przygarnąć drugą istotkę, ale to już jak zamieszkam w domciu.

Pozdrowienia dla Bolka :)

Zielonooka, po pierwsze to zajrzyj Bolkowi w pysk a dokładniej - obejrzyj zęby(te z tyłu też) Jeśli jest na nich kamień, co widac gółym okiem, to pewnie to jest przyczyna "aromatu" z pyska. Kamień niestety powoduje stany zapalne dziaseł i stąd przykry zapach. Wtedy zadne kostki nie pomogą ani szczotki pozostanie tylko usuwanie kamienia metoda ultradzwieków. Zabieg przeprowadza sie w narkozie. Jesli zęby są czyste bez osadów, to pewnie sprawy gastryczne ew. dieta, wtedy proponuję jak juz ktos wcześniej pisał tabletki chlorofilowe. Pasty i kostki ew. po czyszczeniu zebów w ramach profilaktyki. A tak w ogóle to dobrze zrobiłas :D