Sp5es 09.05.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Przecież chyba każdy piasek jest kwarcowy? Dlaczego miałby być szkodliwy? Niestety nie każdy jest kwarcowy. Piaski leśne, kopalniane o dużej zawartości organicznej są w budownictwie nieprzydatne. No tak, ale piasek już nie jest stuprocentowym piaskiem. Stuprocentowy piasek składa się chyba z kwarcu? Piasek to mieszanka minerałów plus zanieczyszczenia o przewadze krzemionki Kwarcyt to m.in.to czysta krzemionka->piach kwarcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 09.05.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Ja mam tynk z takim piaskiem i nie jest to jakiś pył tylko drobniutki piasek. Czego Wy się boicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth 14.11.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Czy wiecie gdzie można kupić taki piasek Dzwonie po swoich olsztyńskich hurtowniach i nikt nie wie o co chodzi, nigdy tego piasku nie sprzedawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 14.11.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Czy wiecie gdzie można kupić taki piasek Dzwonie po swoich olsztyńskich hurtowniach i nikt nie wie o co chodzi, nigdy tego piasku nie sprzedawali. Widziałem w leroy merlin w workach 25 kg takich jak zaprawy po bardzo niekorzystnej cenie ale jakby ktoś musiał kupić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 14.11.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Mam tynki tradycyjne kończne piaskiem kwarcowym. Niczym to się nie różni od gładzi gipsowej.Zapraszam na moje oto w linkach A tak poza tym, to piasek kwarcowy jest bardziej obojętny chemicznie od gipsu więc jest zdrowszy.Pylicy możesz nabawić się czymkolwiek, łącznie z pudrem do nosa, więc bez histerii. A poza tym wszystko jest szkodliwe, jak b dokładnie pogrzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 I.W. napisał Darth napisał: Czy wiecie gdzie można kupić taki piasek Dzwonie po swoich olsztyńskich hurtowniach i nikt nie wie o co chodzi, nigdy tego piasku nie sprzedawali. Widziałem w leroy merlin w workach 25 kg takich jak zaprawy po bardzo niekorzystnej cenie ale jakby ktoś musiał kupić .... Ja kupiłam piasek kwarcowy nie w hurtowni, tylko na składzie piachu, kamieni, czarnej ziemi itd. Luzem, na tony - nie w workach. Za tonę tego piachu luzem zapłaciłam 140 zł (+transport) a w workach tona kosztuje 240 zł. Dlatego w workach można kupić na wykończenie, kiedy niewiele zabraknie . pozdrawiam justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 14.11.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 I.W. napisał Darth napisał: Czy wiecie gdzie można kupić taki piasek Dzwonie po swoich olsztyńskich hurtowniach i nikt nie wie o co chodzi, nigdy tego piasku nie sprzedawali. Widziałem w leroy merlin w workach 25 kg takich jak zaprawy po bardzo niekorzystnej cenie ale jakby ktoś musiał kupić .... Ja kupiłam piasek kwarcowy nie w hurtowni, tylko na składzie piachu, kamieni, czarnej ziemi itd. Luzem, na tony - nie w workach. Za tonę tego piachu luzem zapłaciłam 140 zł (+transport) a w workach tona kosztuje 240 zł. Dlatego w workach można kupić na wykończenie, kiedy niewiele zabraknie . pozdrawiam justa Ja płaciłem 60zł/tona na składzie t na kopalni będzie jeszcze taniej może otworzymy jakiś interes ????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 15.11.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Bardzo podobaja mi sie tynki wykonczone piaskiem kwarcowym (sa wg mnie duzo ladniejsze od gladzi gipsowej) czy moglibyście mi podpowiedzieć jakie jest zuzycie tego piasku na 1 m2 sciany? Jak policzyc sobie ile go potrzeba do robienia tynkow? I czy wykonczenie tynkow c-w tym piaskiem jest w cenie tynkowania czy wykonawcy licza sobie extra kasę tak jak przy gladziach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 15.11.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Kopalnie pisku kwarcowego znajdują się min. w okolicach Tomaszowa Mazowieckiego i Opoczna - Biała Góra, Grudzeń Las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 15.11.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Bardzo podobaja mi sie tynki wykonczone piaskiem kwarcowym (sa wg mnie duzo ladniejsze od gladzi gipsowej) czy moglibyście mi podpowiedzieć jakie jest zuzycie tego piasku na 1 m2 sciany? Jak policzyc sobie ile go potrzeba do robienia tynkow? I czy wykonczenie tynkow c-w tym piaskiem jest w cenie tynkowania czy wykonawcy licza sobie extra kasę tak jak przy gladziach? Filcówka to tak mniej więcej 2 zł do metra , przynajmniej tak u mnie wołali 12zł tynki z filcowaniem 14 Koniec końców poszło bez filcowania za to piach kwarc do betoniary i jest pięknie.Trochę bluźnili ,że ciężko rzucać i że nie chce się urabiać ale pomarudzili i przestali a tynki są śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 15.11.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Dlugi dzieki za odpowiedź i radę ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 16.11.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Od piachu kwarcowego w tynku jeszcze nikt nie umarł.Napewno nie kupuje si e leoy Merlin, bo drożej już nie można. Nie przejmuj się i dawaj, jak chcesz mieć ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts