a_kacper 08.05.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Moja mamuśka uparła się na konwalie w swoim ogródku...Gdzie w Warszawie moge znaleźć nasiona konwali??Bo te w lesie są pod "ochroną" i szkoda wyrywać z lasu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.05.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Moja mamuśka uparła się na konwalie w swoim ogródku... Gdzie w Warszawie moge znaleźć nasiona konwali?? Bo te w lesie są pod "ochroną" i szkoda wyrywać z lasu!!! ja kupilam w szkolce....wiec i w wawce pewnie sa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotasz 08.05.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Nie odpowiem na to pytanie, gdzie w stolicy kupić można nasiona konwalii, ale podsunę Ci lepszy pomysł. Trzeba kupić od razu całą roślinę(liście z korzeniami). Konwalia rozrasta się jak chwast ( jeśli ktoś chociaż trochę o nią zadba). Rośnie bardzo szybko i potem tworzy taką darń podobnie jak trawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 08.05.2006 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 dzięki za szybki odzew z waszej strony...ale jeszcze nigdzie nie znalazłem sadzonek konwali!Narazie szukałem w supermarketach budowlanych i sklepach ogrodniczych w pobliżu większych tras.A jak Wam podoba się pomysł konwali w ogrodzie? Ja mam mieszane uczucia ale jak mus to mus.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Ja właśnie dzisiaj sadziłam u siebie konwalie. Pomysł się podoba, bo uwielbiam ich zapach. Mogą się rozrastać, gdy ich będzie za dużo, po prostu część przesadzę do sadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotasz 08.05.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Ja też lubię konwalie, więc pomysł ok. One lubią cień (podobnie jak w lesie), więc mogą rosnąć pod drzewami oraz od pn. Może jednak udaj się do jakiegoś sklepu z sadzonkami i różnymi roślinkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benjamin 08.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witam wszystkichJa u siebie posadziłam konwalie pod świerkami, jarząbem oraz czereśnią , gęsto wokół pnia. Rosną pięknie z każdym rokiem jest ich więcej. Proponuję "uśmiechnąć" się do kogoś kto ma tego trochę już posadzonego na pewno się podzieli / bo my ogrodnicy to jedna rodzina .../Jak nie zdobędziesz nigdzie odezwij się w okolicach września chętnie się podzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 08.05.2006 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Wielkie dzieki za pomoc i szczere checi. Pozdrawiam i życzę....hmmm a co się życzy ogrodnikom? Zielonej trawy i pięknych krzewów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benjamin 08.05.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Ci przesądni "nie życzą" sobie żadnych życzeń z obawy że coś nie urośnie. Mnie to akurat nie dotyczy bo rośnie i kwitnie nawet to co z zasady nie powinno ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.05.2006 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 dzięki za szybki odzew z waszej strony... ale jeszcze nigdzie nie znalazłem sadzonek konwali! Narazie szukałem w supermarketach budowlanych i sklepach ogrodniczych w pobliżu większych tras. A jak Wam podoba się pomysł konwali w ogrodzie? Ja mam mieszane uczucia ale jak mus to mus. Pozdrawiam dlaczego mieszane...ja wlasnie kupilam 3 sztuki.....i posadzilam przy tarasie na rabacie...lubbie ich zapach....no i podobno sa rozowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.05.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 dzięki za szybki odzew z waszej strony... ale jeszcze nigdzie nie znalazłem sadzonek konwali! Narazie szukałem w supermarketach budowlanych i sklepach ogrodniczych w pobliżu większych tras. A jak Wam podoba się pomysł konwali w ogrodzie? Ja mam mieszane uczucia ale jak mus to mus. Pozdrawiam W takim razie zajrzyj na strone http://tabaza.sapijaszko.net/, niestety trzeba sie zarejestrowac. Potem szukasz w spisie roslin konwalie, dodajesz je do listy taksonow poszukiwanych i wyswietla ci sie kto s userow moze cie obdarowac. Oczywiscie z innymi roslinkami to tez dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 13.05.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 tydzień temu widziałam konwalie w centrum ogrodniczym przy Al. Krakowskiej 197/199 róg Krakowiaków, tel. 846 02 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 14.05.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Przepraszam, że zadam Ci pytanie - czy jesteś pewny co do posadzenia konwalii? No cóż.. moja przyjaciółka sąsiadka zza płota posadziła je przy naszym wspólnym ogrodzeniu 3 lata temu, nic mi o tym nie mówiąc zresztą - dzisiaj wspólnie, popijając w tzw międzyczasie kawę, przez cały dzień odchwaszczałyśmy ogród z konwalii.......KOŃCA NIE WIDAĆ...wszędzie są i wszystko zagłuszają. Oczywiście częś konwalii zostanie, ale będzie miała swoje miejsce bardzo dobrze zabezpieczone przed rołażeniem się. Szkoda, że wcześniej nie weszłam na forum bo przesłałabym Ci WÓR KŁĄCZY a już są wywiezione na śmietnisko, a w tygodniu nie bardzo mam czas........jeśli się zdecydujesz to mogę Ci przesłać ale później, daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kacper 26.05.2006 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 dusia2006 bardzo chętnie mogę przyjąć jakieś konwalie.W sumie to już kupiłem 10sadzonek tak na próbe:) w Obi sadzonka kosztuje ok. 3,5zł zobaczymy czy sie przyjmą???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 27.05.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 daj adres i mail na priv, wyślę ci, bo kolejni znajomi pozbywają się dużej ilości ze swojego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.05.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 daj adres i mail na priv, wyślę ci, bo kolejni znajomi pozbywają się dużej ilości ze swojego ogrodu dusiu.....no to mnie postraszyłaś....ja mam 3 przy tarasie na rabacie......hmm...jeszcze mam czas coby sie ich pozbyc....przeraza mnie to ze wsio zaglusza....hmm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 29.05.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Teska jak będziemy rwać dla kacpra to postaram się zrobić zdjęcie jak to wygląda po dwóch latach od posadzenia kilku sadzonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.05.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Teska jak będziemy rwać dla kacpra to postaram się zrobić zdjęcie jak to wygląda po dwóch latach od posadzenia kilku sadzonek to ja je zawczasu wyrwe.....no bo co to bedzie pozniej za rabata......posadze za plotem.... w trawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heimnar 30.05.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U nas już rośnie ich sporo i mam nadzieję, że będzie coraz więcej. Konwalie + zawilce to coś pięknego. Jedno i drugie pięknie się "chwaszczy", więc pozostaje tylko czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts