Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Konwalie w ogrodzie

Recommended Posts

Nie odpowiem na to pytanie, gdzie w stolicy kupić można nasiona konwalii, ale podsunę Ci lepszy pomysł. Trzeba kupić od razu całą roślinę(liście z korzeniami). Konwalia rozrasta się jak chwast ( jeśli ktoś chociaż trochę o nią zadba). Rośnie bardzo szybko i potem tworzy taką darń podobnie jak trawa.

dzięki za szybki odzew z waszej strony...

ale jeszcze nigdzie nie znalazłem sadzonek konwali!

Narazie szukałem w supermarketach budowlanych i sklepach ogrodniczych w pobliżu większych tras.

A jak Wam podoba się pomysł konwali w ogrodzie? Ja mam mieszane uczucia ale jak mus to mus.

Pozdrawiam

Witam wszystkich

Ja u siebie posadziłam konwalie pod świerkami, jarząbem oraz czereśnią , gęsto wokół pnia. Rosną pięknie z każdym rokiem jest ich więcej. Proponuję "uśmiechnąć" się do kogoś kto ma tego trochę już posadzonego na pewno się podzieli / bo my ogrodnicy to jedna rodzina .../

Jak nie zdobędziesz nigdzie odezwij się w okolicach września chętnie się podzielę.

Narazie szukałem w supermarketach budowlanych i sklepach ogrodniczych w pobliżu większych tras.

A jak Wam podoba się pomysł konwali w ogrodzie? Ja mam mieszane uczucia ale jak mus to mus.

Pozdrawiam

dlaczego mieszane...ja wlasnie kupilam 3 sztuki.....i posadzilam przy tarasie na rabacie...lubbie ich zapach....no i podobno sa rozowe :lol:

Pozdrawiam

W takim razie zajrzyj na strone http://tabaza.sapijaszko.net/, niestety trzeba sie zarejestrowac. Potem szukasz w spisie roslin konwalie, dodajesz je do listy taksonow poszukiwanych i wyswietla ci sie kto s userow moze cie obdarowac. Oczywiscie z innymi roslinkami to tez dziala.

Przepraszam, że zadam Ci pytanie - czy jesteś pewny co do posadzenia konwalii? No cóż.. moja przyjaciółka sąsiadka zza płota posadziła je przy naszym wspólnym ogrodzeniu 3 lata temu, nic mi o tym nie mówiąc zresztą - dzisiaj wspólnie, popijając w tzw międzyczasie kawę, przez cały dzień odchwaszczałyśmy :evil: :evil: :evil: ogród z konwalii.......KOŃCA NIE WIDAĆ...wszędzie są i wszystko zagłuszają. Oczywiście częś konwalii zostanie, ale będzie miała swoje miejsce bardzo dobrze zabezpieczone przed rołażeniem się. Szkoda, że wcześniej nie weszłam na forum bo przesłałabym Ci WÓR KŁĄCZY a już są wywiezione na śmietnisko, a w tygodniu nie bardzo mam czas........jeśli się zdecydujesz to mogę Ci przesłać ale później, daj znać

• 2 weeks później...
daj adres i mail na priv, wyślę ci, bo kolejni znajomi pozbywają się dużej ilości ze swojego ogrodu

dusiu.....no to mnie postraszyłaś....ja mam 3 przy tarasie na rabacie......hmm...jeszcze mam czas coby sie ich pozbyc....przeraza mnie to ze wsio zaglusza....hmm..