renjul 08.05.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dostałam troche kłaczy, ale u poprzedniego wlaściciela prawie nie kwitły. Co zrobić zeby wydały kwiaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 09.05.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Przede wszystkim konwalia nie lubi słońca, powinna rosnąć w cieniu na glebie żyznej, próchnicznej. Konwalie najlepiej sadzić dużymi grupami. Efekt "kobierca" i obfite kwitnienie uzyskuje się po 3-4 latach od posadzenia. Tyle piszą fachowcy. Moje konwalie zakwitły następnego roku po posadzeniu więc na Twoim miejscu poczekałabym cierpliwie na pewno zakwitną - pod warunkiem że posadziłaś je w warunkach które one lubią ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 09.05.2006 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Posadze w cieniu. Mam nadzieje ze zakwitna tak bujnie jak twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 09.05.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Jasne że zakwitną, one się rozmnażają jak chwasty. Jeżeli nie chcesz że by się "rozlazły" poza przeznaczone miejsce musisz je "odgrodzić" od reszty np papą... i to i od dołu i po bokach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts