Mufka 08.05.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 WitamZnajoma poprosila mnie o pomoc w doborze koloru sciany. Mebelki ma w kolorze klon vancouver, sofe czerwona. Znajoma jest nastolatka, wiec chcialaby zaszalec z kolorami, mysli o czerwieni na scianie, ale sadze, ze jakby zobaczyla inne ciekawe propozycje pewnie by zmienila zdanie. Dzis wkleje kolor mebli, jutro postaram sie wkleic sofe dla zobrazowania problemu. Licze na pomoc i rady, jaki widzielibyscie kolor scian? http://www.bomar.grajewo.com/gify/dekory/R5706.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.05.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 ja bym czerwieni na sciane jednak nie dawala czerwony pobudza, wrecz wprowadza w stan agresi i pobudzenia... co innego jeden akcent, mebel a co innego duza polac sciany mysle ze przebywajac w takim otoczeniu po godzinie zacznie sie wariowac ja osobiscie postawiłabym na ten jeden wyrazny agresywny czerwony akcent jakim jest sofa w pomieszczeniu a sciany dala w kolorystyce bezu, moze zółci (moze cos jak meble ale o ton, dwa ciemniejsze? ) jak to nastolatka i pomieszczenie nie jest male moze dac fajny efekt ciemnoniebieska (prawie granatowa) sciana (tylko wtedy zdecydowanie jasna podloga np jasnodrewniana_ nie piszesz jaka jest obecnie ) i zeby to taki "chamski" niebieski nie wyszedł, raczej "blekit paryski " ciemny wpadajacy w granat - fajnie to wyglada przy jasnych podlogach , choc na pewno zmniejsza pomieszczenie ciekawe tez beda odcienie bardzo jasnego szarego wpadajace w gołebi (tylko trzeba uwazac zeby sie szara smutna breja na scianie nie zrobila - wiec szary wpadajacy w blekit i nie za ciemny!!!) a moze roznokolorowe sciany? 3 sciany beż (ciemny ecru) a czwarta sciana granat? albo ta czwarta kolor mocnego zlamanego rozu wpadajacego w kolor czerwonego wina? ew to samo dwa kolory scian - ale np. mocny sloneczny pomaranczowy (na jednej, dwoch scianach?) wogole pomarancz zdecydowanie lepszy od czerwonych scian - a kolor dajacy energie i pasujacy do czerwieni (ps. zdecydowanie odradzam zielenie - w polaczeniu z czerwonym (i nie daj boze jeszcze z zoltym) ja mam wizje szpinaku z pomidorami -fu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 08.05.2006 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 zielonooka zgadzam sie z toba, czerwien na sciane to koszmar, nic tylko isc i mordowac , dlatego wlasnie chce delikatnie jej odradzic ten pomysl, a mysle ze najlepiej bedzie jej przemowic do wyobrazni pokazujac konkretne rozwiazania. Siedze caly wieczor w googlach i wertuje strony z czerwonymi sofami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.05.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Mufka - ktos tu kiedys podal taka stronke : http://www.benjaminmoore.ca/colours/colour_viewer.aspx czerwonej sofy tu co prawda chyba nie ma ale mozna pobawic sie kolorami na scianie a nawet wyciac czerwony prostokat i przylozyc do ekranu (albo wydrukowac i nakleic) - niech udaje te sofe - w sumie chodzi przeciez o akcent kolorystyczny - i pobawic sie kolorami i popatrzec co do tego czerwonego najlepiej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 08.05.2006 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garyfisher 08.05.2006 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 popiel - jasny, "kamienny" odcień - tylko i wyłšcznie . Spójrz na mój avatarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gorzowska_gosposia 09.05.2006 03:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Bardziej jestem za tym co napisala Zielonooka. To co powyzej to lipa. Kolory, ktore Tobie zaproponuje mozna znalesc tutaj http://www.colorcharts.org 512-6 (rattan palm) na sciany , sufit 312-2 (bamboo) z czerwona sofa bedzie odjazd i do zaprezentowanego drewna super.Numery wpisz w search na stronie, wybieraj kolory ze wzornika pittsburgh paints. 2-ga opcja to, ciemny sufit 216-5 (lion`s mane), sciany 116-4 (shell flower) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 09.05.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Stawiam na ciemny brąz w kolorze gorzkiej czekolady, nie za ciepły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 09.05.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Ja też bym była raczej za jakimś kamiennym kolorem. Jak znajoma jest młoda, to może sobie własnie na taki surowy kolor pozwolić. No i wyeksponuje w ten sposób sofę. Pomarańczowy kolor bardzo lubię, ale nie na ścianach, miałam w kuchni ppoprzednio - strasznie pobudza apetyt i teraz przez to jestem gruba Ta gorzka czekolada też fajna, ale chyba bym nie dała na wszystkie ściany. Może na jedną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 09.05.2006 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Obiecana sofkahttp://www.abra-meble.pl/images/big/474a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 09.05.2006 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Pokoj jest raczej duzy 18m2, podloga jasna sosnowe dechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garyfisher 09.05.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Mufka tak jak mylałam - kamienny DULUX RZYMSKI PORANEK - nowoc w palecie Duluxa Idealny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.05.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Stawiam na ciemny brąz w kolorze gorzkiej czekolady, nie za ciepły... na scianie? strasznie ciemny wyjdzie , zmniejszy wnetrze, jak nora w ziemi to bedzie wygladać moim zdaniem co innego podloga albo eksperymantalne mieszkanie miliardera o pokojach pow. 100 m2, ale nie typowy pokoj , nawet ok 20metrowy kolor szary pasuje do czerwieni (sama dalam propozycje szarego ) tyle ze sie zastanawiam teraz - to polaczenie swietnie wyglada w ciuchach (u facetow i u kobiet ) i w dodatkach do mieszkania - natomiast na scianach łatwo mozna zrobic krzywde i wyjdzie ponure smutne przygnebiajace wnetrze - wiec trzeba byc pewnym koloru i tego czy sie takie sciany lubi... choc jak sie trafi to efekt moze byc swietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garyfisher 09.05.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Mufka tutaj znajdziesz wiele przykladow : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43046&start=780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.05.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Mufka tutaj znajdziesz wiele przykladow : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43046&start=780 fajne ale ja np drewno, surowa cegłe , surowe tynki uwielbiam, a betonu we wnetrzach nie znosze ale gustibus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.05.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Mufka tutaj znajdziesz wiele przykladow : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=43046&start=780 Fajny wewontek i takimi duzymi literami pisany no i boldem. Ignore to nowy kolor Duluxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 09.05.2006 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Dziekuje za odzew, szary odpadl na poczatku z przyczyn jakie podala Zielonooka, mama nastolatki tez uznala ze bedzie przygnebiajaco, na razie wybrano bordo na jedna sciane a druga jest jeszcze konsultowana , postaram sie wyciagnac zdjecia po malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 09.05.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 do bordo sciany i czerwonej sofy postawilabym na ecru , bezowy, kremowy moze troche ciemniejszy i bardziej intensywny - nasycony odcien) ewentualnie kolor jasnej "kawy z mlekiem (takie rozbielone cappucino) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.05.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Do czerwonego to jeszcze czarne pasuje. Taka wersja hardcorowa Ja bym sobie takie sciany machnal jakbym mial te... 15 lat, a jak sie zgredom nie podoba to spadówa. Niejaki Leny Kravitz ma tak w domu - a stary chlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gorzowska_gosposia 09.05.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Nie tylko Leny, inni rowniez, pozatym maj takie kolorki ktore uspokajaja oczy po snifingu. Do koloru ignore(czerwony) takie cos mi zestawil program do tego przeznaczony. http://img163.imageshack.us/img163/8161/zestawienie16jc.jpg Kolory inaczej wygladaja w realu.Zestawienie jest 60%powierzchni pokoju(najciemniejszy) do 30% i 10%, gdzie ignore stanowi te 10% jak 412-2 i 414-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts