Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STROP CZY ZLE JEST ZROBIONY.

Recommended Posts

nie było wibrowane go oczywiscie wibrator zdechł jak miał zaczac prace. czy przez to ze nie było wibrowane to moze ten strop byc zle wykonany.

Na pewno przy wibrowaniu byłoby lepiej, czasami nawet o 100% ale nie obawiałby się o jego nośność - to nie Złote Tarasy :wink:

Moim zdaniem nie ma o się za bardzo przejmować. Tak jak mówili przedmówcy są to prawdopodobnie rysy skurczowe i to nie samego betonu ale wytrąconego z mieszanki mleczka. Teraz pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać. Bądź dobrej myśli choć niezawibrowanie betonu na stropie to mała lekkomyślność.

Nie wierzę, że wszyscy zagęszczają beton na stropie wibratorem (w budownictwie jednorodzinnym). Tez mam skrzywienie na punkcie dokładności wykonania prac budowlanych, ale mechaniczny wibrator to szczyt techniki na małej budowie (chyba że się mylę)? Lałem dwa strop z gruszki i mogłem tylko ubijać beton we wieńcach. Myslę, że ważne że był towarowy i szybko połozony (+ pielęgnacja)

A może ankietka , kto wibruje beton na stropie? Pomóżce ją założyc bo sam nie potrafię :oops:

Zazdroszczę tym co wibrowali

Nie wierzę, że wszyscy zagęszczają beton na stropie wibratorem (w budownictwie jednorodzinnym). Tez mam skrzywienie na punkcie dokładności wykonania prac budowlanych, ale mechaniczny wibrator to szczyt techniki na małej budowie (chyba że się mylę)? Lałem dwa strop z gruszki i mogłem tylko ubijać beton we wieńcach. Myslę, że ważne że był towarowy i szybko połozony (+ pielęgnacja)

A może ankietka , kto wibruje beton na stropie? Pomóżce ją założyc bo sam nie potrafię :oops:

Zazdroszczę tym co wibrowali

Żadna to nowina ani super technika - wubrowanie w Polsce stosuje się conajmniej od lat 60' - po prostu wykonawstwo głównie opeira się na schemacie Pan henio,Wiesio i CZesio plus 3 wiaderka z narzędziami.