fugo79 08.05.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witam. Zalałem dzisiaj strop nad parterem. Beton miałem zamawiany z betoniarni klasy b-20 lany był z pompy. po około 3 godzinach od zalania pojawiły sie pekniecia od góry stropu. polałem go odrazu woda. czy cos zostało zle zroione. co o tym sadzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 08.05.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Jeśli podpory nie osiadły np. to zasadniczo nie powinno się nic stać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 08.05.2006 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 nie osiadły podpory i pasy mam gesto ok 70-80 cm.czy to moze tylko woda odparowała i sa to nie grozne pekniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 08.05.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 nie osiadły podpory i pasy mam gesto ok 70-80 cm.czy to moze tylko woda odparowała i sa to nie grozne pekniecia. Wygląda na rysy skurczowe albo od osiadania mieszanki betonowej szczególnie jeśli słabo było wibrowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 08.05.2006 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 nie było wibrowane go oczywiscie wibrator zdechł jak miał zaczac prace. czy przez to ze nie było wibrowane to moze ten strop byc zle wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 08.05.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 nie było wibrowane go oczywiscie wibrator zdechł jak miał zaczac prace. czy przez to ze nie było wibrowane to moze ten strop byc zle wykonany. Na pewno przy wibrowaniu byłoby lepiej, czasami nawet o 100% ale nie obawiałby się o jego nośność - to nie Złote Tarasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 08.05.2006 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 ok dzieki za odpowiedz czyli nie mam sie o co przejmowac.teraz tylko idealna pielegnacja i bedzie ok. dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Moim zdaniem nie ma o się za bardzo przejmować. Tak jak mówili przedmówcy są to prawdopodobnie rysy skurczowe i to nie samego betonu ale wytrąconego z mieszanki mleczka. Teraz pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać. Bądź dobrej myśli choć niezawibrowanie betonu na stropie to mała lekkomyślność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 10.05.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Nie wierzę, że wszyscy zagęszczają beton na stropie wibratorem (w budownictwie jednorodzinnym). Tez mam skrzywienie na punkcie dokładności wykonania prac budowlanych, ale mechaniczny wibrator to szczyt techniki na małej budowie (chyba że się mylę)? Lałem dwa strop z gruszki i mogłem tylko ubijać beton we wieńcach. Myslę, że ważne że był towarowy i szybko połozony (+ pielęgnacja) A może ankietka , kto wibruje beton na stropie? Pomóżce ją założyc bo sam nie potrafię Zazdroszczę tym co wibrowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 10.05.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Aha FUGO , ja buduję w KUTNIE, Aster 2 , a ty? To prawie po sąsiedzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.05.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Nie wierzę, że wszyscy zagęszczają beton na stropie wibratorem (w budownictwie jednorodzinnym). Tez mam skrzywienie na punkcie dokładności wykonania prac budowlanych, ale mechaniczny wibrator to szczyt techniki na małej budowie (chyba że się mylę)? Lałem dwa strop z gruszki i mogłem tylko ubijać beton we wieńcach. Myslę, że ważne że był towarowy i szybko połozony (+ pielęgnacja) A może ankietka , kto wibruje beton na stropie? Pomóżce ją założyc bo sam nie potrafię Zazdroszczę tym co wibrowali Żadna to nowina ani super technika - wubrowanie w Polsce stosuje się conajmniej od lat 60' - po prostu wykonawstwo głównie opeira się na schemacie Pan henio,Wiesio i CZesio plus 3 wiaderka z narzędziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 10.05.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Moi jeszcze mieli betoniarkę, ale tylko na 220VGeno załóż tę ankietkę, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.05.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Moi jeszcze mieli betoniarkę, ale tylko na 220V Geno załóż tę ankietkę, proszę. Jak chcesz ankietę to załóż nowy temat i tam na dole jest opcja ankiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 10.05.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts