Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralka w moim domu stoi w:  

183 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pralka w moim domu stoi w:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Będzie stała w pralni. Pralnia będzie sąsiadowała z łazienką na piętrze (przejście do pralni będzie właśnie z łazienki). Uważam, że będzie to miało same zalety. Brudne rzeczy przerzucam do pralni, tam są prane suszone, prasowane i tam zostają w szafkach. W pralnio-suszarni mam okno dachowe PCV.

Zaznaczyłam nr 4 - czyli pralnię na poddaszu.

Tak samo jak renjul zastanawiałam się, gdzi tą pralnię zrobić i wyszło mi, że najlepszą do tego lokalizają będzie poddasze, gdzie wszyscy będziemy się przebierać. Wiem, że latem będę z tym praniem latać na dół, aby je wywiesić, ale wydaje mi się, że nie jest to aż takie uciążliwe.

Będzie stała w pralni. Pralnia będzie sąsiadowała z łazienką na piętrze (przejście do pralni będzie właśnie z łazienki). Uważam, że będzie to miało same zalety. Brudne rzeczy przerzucam do pralni, tam są prane suszone, prasowane i tam zostają w szafkach. W pralnio-suszarni mam okno dachowe PCV.

U mnie jest dokładniutko tak samo :D Odzielna pralnia z wejściem z łaizenki na piętrze, z miejscem na prasowanie i suszenie - specjalnie daliśmy tam okno dachowe, żebym nie musiała latać z praniem do ogrodu - jakoś nie za bardzo by mi to odpowiadało..

U nas pralka stoi w łazience na górze (przy sypialniach), schowana za murkiem-nogą od blatu z umywalkami. Ładnie wyszło i jak to powiedziała moja druga połowa - odtechniczniło pomieszczenie :D Na parterze pralki sobie nie wyobrażam - latać najpierw z brudnym praniem na dół a potem z suchym do szaf/garderoby na górę :-? A i tak najlepiej to mieć pralnio-suszarnię z prawdziwego zdarzenia - u nas niestety nie bardzo już było gdzie to "upchnąć" :( Ale następnym razem...

• 4 months później...
A ja wlasnie mysle czy lepiej miec pralnie na parterze czy na poddaszu, gdzie wiekszosc domownikow (w domach z poddaszem ;) sie rozbiera.

Ale z parteru jest bliżej do ogrodu a z poddasza można z łazienki zrobić zrzutnię ciuchw do pralni na dół :)

nio, ale trudniej będzie z wyrzutnią z pralni do garderób :wink:

Nie jest źle - jestem na etapie opracowywania systemy linowo - hakowego :) :wink:

Witam

tez chcę zrobić zrzutnię ciuchów z łazienki na górze do pralni na dole.

Nefer masz super pomysł z tym systemem liniowym , żeby te czyściutkie ciuszki trafiły znów na górę do garderoby. Kiedyś widziałam tego typu "ustrojstwo" tzn. mała windę na linach (bez używania prądu) w jednej z restauracji. Na dole była kuchnia, a na górze sala- kelner ręcznie za pomocą jakiejś linki wciągał jedzenie z dołu do góry. Tylko jak to działało? Może ktoś ma pomysł jak coś takiego zrobić. Małą winde można przecież wykorzystać np. do zrobienia ukochanej/ ukochanemu śniadania do łóżka. Co o tym myślicie? Pozdrawiam

A u nas pralnia będzie na górze jako oddzielna pomieszczenie. Zmieści się tam pralka, suszarka, mała wanienka lub coś w tym stylu do prania , szafka na brudy. Nie będzie to duże pomieszczenie ale najważniejsze że odrębne.

Tak chcieliśmy i tak będziemy mieli.

Moja pralka stanie w pralni zlokalizowanej na poddaszu. Będzie to odrębne pomieszczenie o powierzchni 10 m.kw. W projekcie był to strych nad garażem, ale pełnowymiarowy jeśli chodzi o wysokość, z normalnym oknem w szczycie budynku i w sąsiedztwie łazienki więc idealnie nadaje się na pralnio-suszarnio-prasowalnio-graciarnię. Pociągniemy tam wodę i oczywiście zamontujemy grzejnik.

Myślę że wygodniej jest mieć pralnię na poddaszu. Po pierwsze, jak już ktoś wspomniał, to głównie tam w sypialni lub łazience domownicy się rozbierają, po drugie z wyprasowanymi rzeczami nie będzie trzeba lecieć z powrotem na górę do garderoby.

No, i nie mogę zagłosować - brak jest opcji -> pomieszczenie gospodarcze.

Jeśli nie mógłbym w pomieszczeniu gospodarczym, to drugi pomysł jest kuchnia. Teraz tak mam, a wcześniej wielokroć trenowałem łazienki.

W kuchni stoi sobie prala w ciągu szafek i wrzuca się tam ciuchy :lol:

Najbadziej zadowolona małżonka. Jednak w domu postawiła tak jak widzieliśmy wielokroć - na pomieszczenie gospodarcze połączone z domem bezpośrednio. Nie daj , panie B. przeciskanie się z koszem wypranych ciuchów obok samochodu w garażu - jakoż to niektórzy sobie zafundowali :o

Moja pralka stoi w piwnicy a właściwie jest to przyziemie . Latem jest blisko do ogrodu gdzie schnie pranie . W nocy nie słychać pralki gdy wiruje jak śpię na górze . Poza tym mam jeszcze strych 28 m2 na zimę gdzie suszę pranie . Absolutnie nie przeszkadza mi , że muszę chodzić góra - dół . Nie wyobrażam sobie domu w którym nic nie trzeba robić .

• 2 weeks później...
Moja pralka stanie w pralni zlokalizowanej na poddaszu. Będzie to odrębne pomieszczenie o powierzchni 10 m.kw. W projekcie był to strych nad garażem, ale pełnowymiarowy jeśli chodzi o wysokość, z normalnym oknem w szczycie budynku i w sąsiedztwie łazienki więc idealnie nadaje się na pralnio-suszarnio-prasowalnio-graciarnię. Pociągniemy tam wodę i oczywiście zamontujemy grzejnik.

Myślę że wygodniej jest mieć pralnię na poddaszu. Po pierwsze, jak już ktoś wspomniał, to głównie tam w sypialni lub łazience domownicy się rozbierają, po drugie z wyprasowanymi rzeczami nie będzie trzeba lecieć z powrotem na górę do garderoby.

U mnie będzie dokładnie tak samo.

Latem suszenie w ogrodzie ,zimą na strychu.Obok pralni i strychu mam pomieszczenie fitnes ,w nim telelewizor ,więc i prasowanie mogę zrobić właśnie tam ,a potem już obok ,w garderobie ,wszystko powiesić .Kiedyś latałam z praniem góra -dół , z prasowaniem również .Na stare lata robię się wygodna. :wink: