anpi 08.05.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 No właśnie. U mnie w projekcie taras jest na poziomie zero, ale mam sporo obniżony poziom gruntu i boję się kosztów piasku, który będę musiał wsypać w taras. I pomyślałem sobie, żeby zrobić taras niżej niż zero i schodki przy drzwiach tarasowych. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Może jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 08.05.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Witam Zdjęć niet , bo jeszcze nie zrobiony taras, ale też tak mam w planach, z powodu pochyłego poziomu gruntu.Na dwóch ścianach muszę nadsypać skarpę a na dwóch muszę wybrać i zrobić coś w rodzaju murka. I tym sposobem wyjdzie mi jakieś 20cm niżej taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.05.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 No właśnie. U mnie w projekcie taras jest na poziomie zero, ale mam sporo obniżony poziom gruntu i boję się kosztów piasku, który będę musiał wsypać w taras. I pomyślałem sobie, żeby zrobić taras niżej niż zero i schodki przy drzwiach tarasowych. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Może jakieś zdjęcia? ja mam -3 cm na gotowo problem był tylko z oknem tarasowym, na etapie montażu producent musiał domontować dodatkowa listwe poszezrzająca widze ze moje 3 to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.05.2006 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Fakt, Rezi, 3cm to pikuś. Ja myślę o 30-50 cm Nie wiem czy to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar Kiejziewicz 08.05.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Wydaje mi się, że taras jest jakby przedłużeniem pokoju dziennego. Schody stanowią granicę między ogrodem i pokojem dziennym. Dlatego zrobienie schodów zaraz przy wyjściu burzy pierwsze założenie. Mój sąsiad ma w ten sposób zrobione. Niby wykonany starannie i ładnie ale jednak czegoś brakuje. Natomiast taras u kolegi jest zrobiony wg powyższego założenia i jest naprawdę całkiem inaczej (lepiej). Oczywiście może to być tylko moje odczucie. Dodam jeszcze, że obaj mają tarasy wykonane z polbruku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.05.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 anpi jesli moge zapytac , nie na temat?Mam na oku projekt z Boducha , ciekawa jestem czy Ty jestes ze swojego zadowolony?Jakies niedociagniecia , na cos powinnam zwrocic uwage przy zakupie? W kwestii tarasu -to ja nie chcialabym takiego obnizonego .Sadze jednak , ze to rzecz gustu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 08.05.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Fakt, Rezi, 3cm to pikuś. Ja myślę o 30-50 cm Nie wiem czy to dobry pomysł wszystko da się zrobić ale wydaje mi się ze lepiej beda wyglądały szerokie schody z tarasu na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.05.2006 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 anpi jesli moge zapytac , nie na temat? Mam na oku projekt z Boducha , ciekawa jestem czy Ty jestes ze swojego zadowolony? Jakies niedociagniecia , na cos powinnam zwrocic uwage przy zakupie? W kwestii tarasu -to ja nie chcialabym takiego obnizonego . Sadze jednak , ze to rzecz gustu . Jestem baaaaardzo zadowolony. Zastanawiałem się jedynie nad zrobieniem ściany kolankowej, bo w projekcie nie ma - dach opiera się na murłatach położonych na stropie. Na szczęście zostałem odwiedziony od tego pomysłu - teraz widzę, że wygląd domu baaardzo by na tym ucierpiał. 120 m kw. to i tak dużo, po co jeszcze powiększać i mnożyć koszty. Teraz już chodzę po poddaszu i widzę, że miejsca jest wystarczająco dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.05.2006 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Fakt, Rezi, 3cm to pikuś. Ja myślę o 30-50 cm Nie wiem czy to dobry pomysł wszystko da się zrobić ale wydaje mi się ze lepiej beda wyglądały szerokie schody z tarasu na ogród. Chyba masz rację. Ale taras jednak musi być, zbyt często mam gości, żeby się z nimi kisić w domu Wygląda na to, że będę musiał wybulić na piasek i już, trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.05.2006 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dziekuje anpi. Ja przymierzam sie do 118 , tez jest prosty. I po wielu zmianach pasuje. Mam nadzieje byc zadowolona A dalej w kwestii tarasu to pomysl , ktory przedstawil Rezi z tymi schodami jest wart zastanowienia . Zycze szybkiej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.05.2006 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dziekuje anpi. Ja przymierzam sie do 118 , tez jest prosty. I po wielu zmianach pasuje. Mam nadzieje byc zadowolona A dalej w kwestii tarasu to pomysl , ktory przedstawil Rezi z tymi schodami jest wart zastanowienia . Zycze szybkiej przeprowadzki Hmm, schody do ogrodu? Nie jestem przekonany. Taras ma być ogrodzony drewnianą balustradą, więc jest jakieś poczucie prywatności, można się zachowywać (w miarę) swobodnie. A w ogrodzie już nie, bo jest na widoku A co do projektu 118 - fajny parterowy dworek. Też początkowo byłem napalony na parterowe domy, ale mam niezbyt szeroką działkę (22 m) i ciężko było zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts