ghost34 02.08.2007 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Tyle że ja nie teoretyzuje słoneczko ja zajmuje się drewnem od 93 roku mam firmę od 2000roku więc raczej wiem co mówię ale nie zajmujmy już się tym zostańmy przy swoich zdaniach i niech nam obu ziemia lekką będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 11.05.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 parkiet dębowy w 2klasie za 49zł???brutto!?Z 22%Vatem czyli 40,16 netto? długość 55cm? kogoś tu poniosła wyobraźnia naprawdę...szerokość tej lagi jest jaka?Deska 59zł netto to jakieś jaja są nie wierzę kochany.I jeszcze jedno wilgotność parkietu zmienia sie im o 5%???No to już naprawdę poszedłeś po bandzie jakbyś zakupił parkiet po takiej łagodnej zmianie to stabilność wymiarowa z pewnością pozwalałaby na bez szczelinowe ułożenie... Czasem takie cuda się zdarzają - ja ostatnio widziałem w moim miasteczku w castoramie parkiet jesion w klasie natur za 45 zł brutto - rozmiaru dokładnego nie podam, na oko miał ponad 40 cm długości, ale to była wyprzedaż i przecenili go ze 120, nawet się zastanawiałem czy nie kupić, ale na drugi dzień już go nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 11.05.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Jesion, dąb ja sprowadzam bezpośrednio od producenta z Siemiatycz i nie na sprzedaż tylko ja to później układam i za to odpowiadam . Jak materiał dobry to aż chce się robić. I cenowo na warszawskim rynku jak sprawdzałem to wygrywam z szajsem w markietach budowlanych o sklepach z parkietem to nawet nie wspominam tam zawsze siedzi parę młodych byczków i podłogi nie położą ale żyć przeciż z czegoś muszą. Jak krucho to temat na forum rzucą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 11.05.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 robinioo ....sorry, ale wejdz na ich strone , zobaczysz ile lat ma ta fabryka!!!!!!!! ten parkiet lezy u mojego ojca od 32 lat w całym domu, ja go klade juz w 4 mieszkaniu i jest OK. A z ciekawostek, to powiem Ci, ze u nich magazyn jest tak dokładnie pilnowany, ze jak przekracza 5 % wilgotnosci to nie moga wypisac nawet faktury, po prostu nie maja fizycznej mozliwosci oszukania..... Jak z 1000 mieszkań założysz to pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 11.05.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 parkiet dębowy w 2klasie za 49zł???brutto!?Z 22%Vatem czyli 40,16 netto? długość 55cm? kogoś tu poniosła wyobraźnia naprawdę...szerokość tej lagi jest jaka?Deska 59zł netto to jakieś jaja są nie wierzę kochany.I jeszcze jedno wilgotność parkietu zmienia sie im o 5%???No to już naprawdę poszedłeś po bandzie jakbyś zakupił parkiet po takiej łagodnej zmianie to stabilność wymiarowa z pewnością pozwalałaby na bez szczelinowe ułożenie... Duchu to jakaś ściema albo wyprzedaż bankruta co szajs robił i popłynoł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.05.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 szkoda zachodu jest, są to psoty(posty hehe) z dosyc dawna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 12.05.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Deski podłogowe zwykłe sosnowe w I klasie 62zł/m2 Klient mnie zaskoczył i sam przywióżł z Castoramy prima dechy za 39zł/m2. Spora różnica na 150m2.Pomierzyłem wilgotnosc i rozwaliłem trzy paczki i pokazałem gościowi co kupił Wilgotnosc 12-16% i poskręcane niesamowicie. Nie do oddania bo to promocja. Układac się też nie da, ale on nie miał wyjścia i podpisał mi elaborat na dwie strony w którym mu opisałem jak będzie podłoga wyglądała. Po pierwsze szpary będą już na wejściu czyli od poczatku, wyliczyłem mu matematycznie jakie będą zimą i jeszce kilka innych możliwych rzeczy tak dla bezpieczeństwa. Gośc podpisał z uwagą zapoznałem się z możliwościami szkód na posadzce i zwalniam parkieciarza z jakiejkolwiek odpowiedzialnosci finansowej za ewentualne szkody... Oczywiście pokazałem mu jak trudno jest pokrzywione deski zmontowac do kupy i zażądałem dopłaty do ustalonej ceny przy jakości w I klasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 12.05.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Ja dalej twierdzę, że klient powinien powiedzieć jak ma wyglądać podłoga a parkieciarz to zrbić. Wszystko kupić za wszystko odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.05.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ja dalej twierdzę, że klient powinien powiedzieć jak ma wyglądać podłoga a parkieciarz to zrbić. Wszystko kupić za wszystko odpowiadać. też tak uważam, że najlepiej z jednej ręki. Ale czy Ty kupisz czy klient i tak Ty odpowiadasz za towar który montujesz. Ty musisz ocenic produkt i uznac za nadajacy się lub nie nadający się. Jeżeli zamontujesz to Ty odpowiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts