Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie mapki będę potrzebował?

Recommended Posts

Mapa do celów projektowych posłuży projektantowi aby opracować plan zagospodarowania dziełki.Na podstawie tego planu i projektu domu otrzymasz pozwolenie na budowee. Taką mapkę wykonuje geodeta.

Mapa do celów lokalizacji posłuży do uzyskania decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania( gdy nie ma planu) i tą mapkę uzyskuje się w Powiatowym Ośrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej

Witam

Zeby uzyskac pozwolenie potrzeba jeszcze innych dokumentow:

1. Wypis i wyrys z planu zagospodarowania przestrzennego w twojej miejscowości

2. Warunki przyłaczenia w energie elektryczna (do uzyskania w zakladzie energetycznym)

Czy cos jeszcze? W tej chwili nie pamietam

Pozdrawiam

Michał W.

tam

Zeby uzyskac pozwolenie potrzeba jeszcze innych dokumentow:

1. Wypis i wyrys z planu zagospodarowania przestrzennego w twojej miejscowości

2. Warunki przyłaczenia w energie elektryczna (do uzyskania w zakladzie energetycznym)

Czy cos jeszcze? W tej chwili nie pamietam

Pozdrawiam

Michał W.

To wiem, ale gubię się w tych mapkach, bo jedna ma kilka nazw i nie wiem skąd mam je wziąć. Chodzi po prostu oto, żeby nie płacić za coś czego potem nie wykorzystam.

Witam

Najlepiej jaku pójdziesz do geodety i powiesz do czego te mapki będą miały służyć. Jak tak zrobiłem i było wszystko OK. Natomaist jeżeli chodzi o to czy oryginał czy kserokopia to przeważnie chcą jeden oryginał. Ale czy wszędzie? Nie wiem.

Pozdrawiam

Michał W.

Mi mapkę załatwiał projektant który adaptował projekt.

Mapa do celów projektowych kosztowała co prawda 800zł ale obejmowała cały teren wykreślony przez projektanta czyli także drogę i następną działke graniczącą którą chcemy dokupić.

Ta jedna mapka tak mądrze wyznaczona obejmuje wiec wszystkie tereny potrzebne do przyłączy wody, kanalizy i prądu.

W całym projekcie jest tylko ta jedna mapa i na jej kserach rysowane są różne przyłącza i budynek.

Czytałem że różnie jest z mapkami i możesz ja zlecić za 300zł ale później się okaże ze do przyłącza wody bedziesz musiał robicnastępna albo policzą ci drozej i sami zrobią mapę.

Lepiej chyba pogadać z projektantem i niech on geodecie zakreśli teren jaki ma obejmować uzgodniona mapka tak aby ta jedna objęła wszystkie tereny na których będą jakiekolwiek przyłącza do twojego domu.