marjucha 09.05.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Pomocy! Zaczynam naprawdę fiksować i już totalnie się gubię. Jakie mapki i do czego potrzebuję, aby uzyskać pozwolenie na budowę? Które robi geodeta a jakie są do uzyskania w jakiś urzędach? Pomózcie, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 09.05.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Mapa do celów projektowych posłuży projektantowi aby opracować plan zagospodarowania dziełki.Na podstawie tego planu i projektu domu otrzymasz pozwolenie na budowee. Taką mapkę wykonuje geodeta.Mapa do celów lokalizacji posłuży do uzyskania decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania( gdy nie ma planu) i tą mapkę uzyskuje się w Powiatowym Ośrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 09.05.2006 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Wielki dzięki za odpowiedźCzy jest określony jakikolwiek termin ważności mapki do celów projektowych? Ile ich będę potrzebował do różnych uzgodnień? Czy muszą być wszystkie z oryginalną pieczątką geodety czy wystarczy ksero oryginalnej mapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmichal 09.05.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam Zeby uzyskac pozwolenie potrzeba jeszcze innych dokumentow:1. Wypis i wyrys z planu zagospodarowania przestrzennego w twojej miejscowości2. Warunki przyłaczenia w energie elektryczna (do uzyskania w zakladzie energetycznym)Czy cos jeszcze? W tej chwili nie pamietam Pozdrawiam Michał W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 09.05.2006 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 tam Zeby uzyskac pozwolenie potrzeba jeszcze innych dokumentow: 1. Wypis i wyrys z planu zagospodarowania przestrzennego w twojej miejscowości 2. Warunki przyłaczenia w energie elektryczna (do uzyskania w zakladzie energetycznym) Czy cos jeszcze? W tej chwili nie pamietam Pozdrawiam Michał W. To wiem, ale gubię się w tych mapkach, bo jedna ma kilka nazw i nie wiem skąd mam je wziąć. Chodzi po prostu oto, żeby nie płacić za coś czego potem nie wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmichal 09.05.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam Najlepiej jaku pójdziesz do geodety i powiesz do czego te mapki będą miały służyć. Jak tak zrobiłem i było wszystko OK. Natomaist jeżeli chodzi o to czy oryginał czy kserokopia to przeważnie chcą jeden oryginał. Ale czy wszędzie? Nie wiem. Pozdrawiam Michał W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.05.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Mi mapkę załatwiał projektant który adaptował projekt.Mapa do celów projektowych kosztowała co prawda 800zł ale obejmowała cały teren wykreślony przez projektanta czyli także drogę i następną działke graniczącą którą chcemy dokupić.Ta jedna mapka tak mądrze wyznaczona obejmuje wiec wszystkie tereny potrzebne do przyłączy wody, kanalizy i prądu.W całym projekcie jest tylko ta jedna mapa i na jej kserach rysowane są różne przyłącza i budynek. Czytałem że różnie jest z mapkami i możesz ja zlecić za 300zł ale później się okaże ze do przyłącza wody bedziesz musiał robicnastępna albo policzą ci drozej i sami zrobią mapę. Lepiej chyba pogadać z projektantem i niech on geodecie zakreśli teren jaki ma obejmować uzgodniona mapka tak aby ta jedna objęła wszystkie tereny na których będą jakiekolwiek przyłącza do twojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts