Danusieńka 09.05.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam!. Otrzymałam informację, że moja działka ma podziemną sieć drenarską, w związku z tym mam pytanie:1.Na jakiej głębokości mogą znajdować się drenaże? i na co zwracać szczególną uwagę przy wykopach pod fundament domu?. Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 09.05.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 U mnie dreny miały być na 80 cm, były na metrze.... Pozwolenie powinnaś zapewne uzgodnić z Wojewódzkim Zarządem Melioracji, czy jak to się tam nazywa i oni powinni Ci nanieść na mapkę plan przebiegu drenów z opisem i gdzie i na jakiej głębokości. Niestety często są to dane "plus-minus". Dreny mogą by niedrożne, ale staraj się ich nie przerwać - przez "szukaj" znajdź wątki o przerwanych drenach i poczytaj, co się u ludzi (w tym u mnie) działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 09.05.2006 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Dziękuję za podjęcie tematu i informację. Właśnie otrzymałam pismo tzw.POSTANOWIENIE z Urzędu Marszałkowskiego z opinią Zarządu Melioracji i Urzadzeń Wodnych . Jestem na etapie ubiegania się o Warunki Zabudowy , sądzę, że ta sieć drenarska jest założona /na ziemiach zachodnich/ przez naszych sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts