szczurp 09.05.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 czy ktos buduje lub wybudował dom z pracowni Archon " Dom w lukrecji" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 08.11.2006 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 My się chyba przymierzamy na razie ten projekt to faworyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 23.11.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Kupilismy wlasnie projekt Dom w lukrecji z garazem z Archonu+ i planujemy zaczac budowe w sierpniu 2007. Czy jest nas wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_M 24.11.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 dorbie, ja buduję napiszę prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 24.11.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Super, a skad jestes? Napisze po weekendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 24.11.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 no to my niestety odpadamy nasz wybór padł na mocno zmodyfikowane l58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danek4 20.12.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Jestem załamany Czy nikt w Polsce nie budował lub buduje tego pięknego domu? Ludzie odezwijcie się, poszukuję zdjęć z realizacji i waszych opini na teat tego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tora 28.12.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Chcę się jak najwięcej dowiedzieć o tym projekcie, bo poważnie zastanawiam się nad jego budową. Na jakim etapie jesteście ze swoimi budowami? Czy robiliście jakieś większe zmiany? Czy projekt ma jakieś błędy lub niespodzianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.01.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Tora, przepraszam ze tak pozno sie odzywam, ale mialam troche pracy, potem rodzine na glowie i zupelnie nie ruszalam kompa.My na razie dalismy projekt do adaptacji. Robimy troche zmian w nim:- zmiana dachu nad garazem z pulpitowego na dwuspadowy z pokojem nad garazem- nie wiemy jeszcze czy dwustanowiskowy czy jedno ale na pewno poszerzymy go.- z pokojem nad garazem zwiazane jest : korytarz na pietrze kosztem czesci pokoju, scianka przesunieta na srodek lukarny z szafa wnekowa od strony korytarza, bo jest tam slup- zlikwidowalismy okno w garazu, skrocilismy w kuchni bo jest na wys90cm, a jak sie chce blat i zlew przy oknie to jest problem z kranem, takze skorcilismy okno o 20cm i jest 120x150; zlikwidowalismy scianke miedzy jadalnia a kuchnia- schody drewniane by bylo bardziej przestrzennie w pokoju-dodalismy okna dachowe w lazience i w kazdym pokojuNa razie nic nie wiem o bledach.Mamy oddany projekt pod wycene, jak bede miala odpowiedz w przyszlym tygodniu to dam znac.Budowe planujemy rozpoczac w sierpniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_M 13.03.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 my juz mamy wylane ławy pod fundamenty przepraszam, dawno nie byłam, dopieor poodpisywałam, dorbie, sąsiadko , wysyłam maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 26.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam serdecznie, Ja też będę budować dom w lukrecji - z garażem, lustrzane odbicie. Mam nadzieję zacząć czerwiec/lipiec. Ze zmian planuję poszerzyć dom o ok 1 m i część kotłowni połączyć z łazienką, zeby stworzyc wnękę na pralnię. Zobaczę co na to architekt Rozważam też zmianę na Ytong 36,5 cm (ściana 1 warstwowa) Czy macie już wyceny stanu surowego? Jeśli tak, to podzielcie się proszę. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_M 26.03.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 aniaHubi : my płacimy niecałe 140 000 za stan surowy zamkniety ( ale nasze okna)+ ocieplenie+elewacja kolorowa+dach z dachówki ceramicznej+ściany wewn. murowane tyle, ze to są ceny z umowy negocjowanej kilka miesięcy temu, teraz trochę wyższe inne koszty: rekuperator z GWC - materiały+robocizna wyniesie nas 11 000 instalacje (bez prądu) - 22 000 z piecem takim jak chcemy, kranami na zewnątrz, ogrzebawnie gazowe, podłogówka+częsciowo kaloryfery wyślim mi maila na prv, to ja ci dam kosztorys oryginalny z archonu. z tym, ze kosztorys dla wersji bez garażu, bo wtedy nie było takiej opcji. garaż doprojektowywany u architekta ale powiem ci, ze u nas sie sprawdza w wersji z garażem - dokladnie tyle nas to wynosi. tam sa ciut zawyżone niektóre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 26.03.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 A my mamy podpisana umowe z wykonawca na 46tys za robocizne a materialy to tak jakie beda ceny . Zaczynamy - sierpien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_M 28.03.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 wysłane przeraża mnie, ze takie problemy z materiałami już bym chciała widzieć ściany, ocieplenie i dach będe spokojniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufalio 02.04.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Czy mógłbym prosić o wstępny kosztorys z Archonu na wspomnianą przez Waws Lukrecję. Właśnie przymierzam się do kupna tego projektu ale z garażem. Będę wdzięczny. Pozdrawiam Rafał R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufalio 02.04.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Czy mógłbym prosić o wstępny kosztorys z Archonu na wspomnianą przez Waws Lukrecję. Właśnie przymierzam się do kupna tego projektu ale z garażem. Będę wdzięczny. Pozdrawiam Rafał R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M_M 02.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Rufalio, ale musisz adres mailowy ujawnić bo w profilu zastrzeżony moze być przez prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 14.05.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 I jak plany? Caly czas Ytong? Macie juz pozwolenie? Witam serdecznie, Ja też będę budować dom w lukrecji - z garażem, lustrzane odbicie. Mam nadzieję zacząć czerwiec/lipiec. Ze zmian planuję poszerzyć dom o ok 1 m i część kotłowni połączyć z łazienką, zeby stworzyc wnękę na pralnię. Zobaczę co na to architekt Rozważam też zmianę na Ytong 36,5 cm (ściana 1 warstwowa) Czy macie już wyceny stanu surowego? Jeśli tak, to podzielcie się proszę. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 18.05.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 No cóż.... cały czas czekam aż gmina się zgodzi na podział działki - miał być w tym tygoniu Jak tylko będzie pozytywna decyzja (a musi być) to daję projekt do adaptacji - architekta już mam. Cały czas zastanawiam się, czy Ytong czy zostać przy porotermie - jak już będę miała zmieniony projekt (powiększony) to dam do wyceny na oba materiały i wtedy podejmę ostateczną decyzję. Ale jak cena mnie nie załamie to skłaniam sie ku Ytongowi jednak. Już się nie mogę doczekać aż ruszę....może uda się w sierpniu (naiwna jeszcze jestem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.05.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Koszmarne jest to czekanie w urzedach... Czekamy na pozwolenie. My budujemy z keramzytobetonu- bloczki juz kupilam. Trzymam kciuki za szybki podzial dzialki - jeszcze troche przed Wami tych papierow, koszmar. My czekamy i jeszcze papiery do kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts