Grad 28.02.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Jestem na etapie budowy domu jednorodzinnego 140m2 z użytkowym poddaszem (ocieplony) i zastanawiam się nad wyborem pieca. Propozycja firmy VIGAS jest całkiem rozsądna to znaczy kocioł VIGAS 25-S (piec zgazowujący) cena około 4900zł + zbiornik akumulacyjny, użytkowanie takiego zestawu tak zapewnia producent powinno być cenowo przystępne to znaczy 15m3 suchego drewna na rok to jest około 1200 zł/rok. Nie znam nikogo kto by użytkował taki piec jestem ciekawy czy to ma sens i jak taki system ogrzewania sprawdza się w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska 28.02.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 A czy przegladales INFORMATOR INSTALACYJNY Muratora?Mozna go kupic w salonach Muratora,albo wysylkowo.Ja po przegladnieciu wszystkich mozliwych piecow, po przeliczeniukosztow pomyslalam o piecu weglowym HEFa, z zasypem co 4-5 dni.Cena pieca nie zacheca, ale rozmawialam z 4 osobami uzytkujacymi go przez min. 2 sezony i sa b.zadowoleni. Wiec sie zdecydowalismy, mimo wysokiej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts