GosiaP 09.05.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Witam!Niedawno byly u nas montowane drzwi wejsciowe KMT (antywlamaniowe), niestety po montazu zauwazylismy ze oscieznica jest nieco wykrzywiona w miejscu gdzie wyciete sa otwory do zamka.Przedstawiciel firmy twierdzi ze wszystkie drzwi kmt maja w tym miejscu wykrzywiona oscieznice (wskazujac na jakas wade procesu produkcji - wycinania tychze otworow) i w zwiazku z tym odradza wymiane.Problem polega na tym, ze owe wykrzywienie powoduje ze skrzydlo drzwiowe u gory i na dole przylega dobrze do oscieznicy, a na srodku jest szpara okolo 2mm, co utrudnia na przyklad zakluczanie (zeby bez problemu przekluczyc zamek trzeba drzwi przycisnac).Zdaje sobie sprawe, ze mozna:1. nalegac na wymiane oscieznicy (znowu bajzel w domu i liczyc na to ze druga nie bedzie podobna krzywa)2. albo rozpilowac otwory do zamkow (przed czym sie wzbraniam w obawie ze drzwi dostana za duzego luzu) Poradzcie...Moze ktos z Was ma podobne drzwi albo mial podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 10.05.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ja bym zostawił na jakiś czas,potem ewentualnie strugnął ale wymiana to straszny kłopot.Bardzo podoba mi się określenie "zakluczyć",jak lis na polowaniu czasem może się zakluczyć na śmierć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mireko 15.05.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam! Niedawno byly u nas montowane drzwi wejsciowe KMT (antywlamaniowe), niestety po montazu zauwazylismy ze oscieznica jest nieco wykrzywiona w miejscu gdzie wyciete sa otwory do zamka. Przedstawiciel firmy twierdzi ze wszystkie drzwi kmt maja w tym miejscu wykrzywiona oscieznice (wskazujac na jakas wade procesu produkcji - wycinania tychze otworow) i w zwiazku z tym odradza wymiane. Problem polega na tym, ze owe wykrzywienie powoduje ze skrzydlo drzwiowe u gory i na dole przylega dobrze do oscieznicy, a na srodku jest szpara okolo 2mm, co utrudnia na przyklad zakluczanie (zeby bez problemu przekluczyc zamek trzeba drzwi przycisnac). Zdaje sobie sprawe, ze mozna: 1. nalegac na wymiane oscieznicy (znowu bajzel w domu i liczyc na to ze druga nie bedzie podobna krzywa) 2. albo rozpilowac otwory do zamkow (przed czym sie wzbraniam w obawie ze drzwi dostana za duzego luzu) Poradzcie... Moze ktos z Was ma podobne drzwi albo mial podobny problem?Witam.Jak rozumiem ościeżnica jest metalowa?Ja mam podobny problem.Mam ciężkie anty-wł. drzwi met-plast.Po zamontowaniu drzwi pasowały do ościeża,ale po paru dniach na ostrym słońcu drzwi zaczęły "puchnąc".Po wymianie na drugie zaczęło się-zamknąć trzeba było "laśnięciem" albo "z byka".Żadna regulacja nie dawała efektu.Zamki też się nie zamykały-jedynie Gerda,ale od środka już się nie otwierała Podpiłowałem i powyginałem szczeliny w ościeżnicy-drzwi i zamki chodzą,ale na rogach drzwi (góra i dół)mimo uszczelek są prześwity .W moim przypadku-ościeżnica jest za "cienka" do tych drzwi i pomoże chyba tylko wymiana na drewnianą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts