Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moja elewacja.

Recommended Posts

No, no.....to sie postarałaś..

Farbkami malowałaś, troszkę Ci wyjechał kolor :lol: :lol:

A tak na powaznie, to całkiem fajnie.

Może trochę niżej poprowadź ten poziomy pas.

A kolor chcesz popielaty?

:lol: :lol: mam za mało alkoholu we krwi i ręce mi się trzesą. Paweł zaproponował ten kolor. Zastanawiam się jednak jak to będzie pasowało do ceglastego dachu.

Pozdrawiam wszystkich i dołączam do dyskusji:

Olka zasmaruj ten biały pasek na kolor górnej części tak by "schodził nieco poniżej linii dachu na całej długości elewacji - i jest git.

Zrobiłam to w paincie ale tradycyjnie nie mogę wklejać obrazków (ja taka głupia czy ten komputer taki mądry,że nie pozwala?) więc wierz na słowo.

Drugi pomysł myślę, że też udany - ktoś sugerował gzyms w miejscu gdzie teraz schodzi kolor. Masz na rynku gotowe gzymsy styropianowe - i popatrz na przykład "współczesnego domu XIX-wiecznego" - wtedy mogłaby być elewacja w jednym kolorze. Albo połaczyc obie koncepcje czyli górny kolor skończyć gzymsem.

Boże, jak dobrze, że u mnie będzie klinkier i to w najtańszym "kolorze" - wybór koloru to coś przerażającego dla mnie.

No - te ostatnie wersje dla mnie lepsze - takl rozrysowane i zgrane kolorystycznie z podbitka. Żóty dla mnie odpada.

Mi braz cie podoba - choc oczywiscie nie w tym odcieniu dostepnym w twoim programie :wink:

ALe moze jakis ciemny bez lub bardziej robielny mleczkiem braz??? Sama najlepiej widzisz kolor swojej dachowki, wiec sama najlepiej dopasujesz :wink: Kombinujesz wg mnie w dobra strone :)

A na marginesie - ja bardzo lubie elewacje w cieplych nasyconych kolorach, wiec ta pomaranczowa bardzo mi sie podoba. No ale z klasyka to nie ma nic wspolnego :wink:

Olu,wczoraj przejezdżałam koło takiego domku.

Z tego co piszesz , masz taką właśnie dachówkę, bo na Twoim zdjęciu wygląda troche inaczej.

Podoba mi się ta elewacja. Fakt, że jest to płytka klinkierowa, ale Ty mozesz pomalowac farbą w tym samym kolorze co dachówka, tylko o to ciemniejszą.

Popatrz

http://images1.fotosik.pl/66/ciewd2xxrb25xkw5.jpg

Troche za małe to zdjęcie, ale trochę widać

Piękne rozwiązanie Żaby!!! Olka zwróć uwagę na zwiększenie okien kolorem...

I podoba mi sie pomysł by podbitka byłą w kolorze reszty domku.

Kolory: zółtymi się nie podoba, szary też. Głosuję za ton ciemniejszym od tego z dachu. Jak ktoś na początku napisał dechy w projekcie zwięszały ciężar optyczny dachu.

• 11 years później...

Warto rozważyć zastosowanie tworzywa Solid Surface. Jest to tworzywo, które można dowolnie formować. Jego powierzchnia jest idealnie gładka i nie posiada porów na których mógłby zalegać bród. Jeśli komuś zależy na wysokiej estetyce i na zachowaniu czystości powierzchni, to taki wybór jest jak najbardziej uzasadniony. Producentem powierzchni typu Solid Surface jest LG Hi-Macs. Nasza firma zajmuje się z kolei dystrybucją, oraz realizacją projektów z wykorzystaniem tego materiału. Mamy 12 lat doświadczenia w jego obróbce, dlatego też chętnie podzielimy się wiedzą. Zapraszamy do współpracy szczególnie projektantów wnętrz, bądź osoby zajmujące się wytwarzaniem mebli premium.

http://www.aimms.com.pl