pilot 28.02.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 A czy w związku z zapowiedzią likwidacji ulg mogą zabrać ulgę budowlaną tym którzy nabyli do niej prawo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.02.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Czytaj i inne (poprzednie) wypowiedzi na tym Forum.W temacie Zmiany w systemie podatkowym przytaczałem wypowiedź Kołodki, że nabyte uprawnienia do ulg zostaną zachowane. Niemniej powinniśmy być przyzwyczajeni do tego, że jak w piosence: wszystko się zdarzyć może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 28.02.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 A co powiecie na ostatnią groźbę Kołodki dotyczącą zniesienia możliwości wspólnego rozliczania się małżeństw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 bardzo ciekawa propozycjajesli zona nie pracuje to ladnie nas to pociagnie po kieszenizamiast placic 19 bedziemy 30niech zyja podatki!!!moze by tak wystapic z jakas obywatelska inicjatywa wprowadzenia dodatkowego podatku od zarobku w wysokosci np 50% na rozwoj biurokracji i korupcji?...kto przeciw?nie widze nie slysze...niech zyje!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2003 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 a moze ktos wie jak to wyglada?moze beda jeszcze kiedys jakies ulgi?bede budowal za jakies 2 moze 3 lataale jak slysze ze ma byc vat 24 procent, czyli o 17 wiecej niz teraz to mnie krew zalewa i odechciewa mi sie budowacdo tego jeszcze podatek katastralny i zniesienie ulgpowoli dochodze do wniosku , ze mnie juz na ten dom po prostu nie stac i nigdy juz nie bedzieco za parszywcy siedza tam w tym rzadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.03.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Anonimowy - jak myślisz jaka kolorystyka przeważa obecnie i kiedyś u koryta? Z korytem wiąże się mamona, z mamoną kasa, a Ci co mieli kasę kilka lat temu budowali na wynajem. Nie płacili 40-45% podatku wtedy, a teraz muszą zadbać, żeby mieć dochody z tych mieszkań. Jak je powiększyć? Oczywiście przez zwiększenie popytu. Jak tego z kolei powiększyć? Przez wyrżnięcie konkurencji, którą wszak jest nowe budownictwo. Jaki są sposoby wyrzynania konkurencji? Biurokracja i podatki. Oto ich plan: - wprowadzenie dodatkowych kontroli na budowach, - obowiązek zgłoszenia każdej duppereli, bo jak nie to płacisz za odstępstwo, - wycieli już ulgę budowlaną. Zostawili odsetkową, które tak na prawdę przydaje się tym z najwyższego progu, bo paru jeszcze nie zdążyło się taniej wybudować, - zabiorą wspólne rozliczenie, - podniosą VAT. Rzekomo w imię integracji europejskiej, - zabierają 20% odsetek, żebyś nie miał szansy na uzbieranie kasy, - zamrozili progi, żebyś płacił większe podatki. Oni i tak wiedzą jak się rozliczyć poza Polską; czytałem ostatnio gdzieś (onet? expander?) o tym, że najbogatsi się rozliczają w rajach podatkowych, - straszą podatkiem katastralnym, ale pewnie krzywdy sobie nim nie zrobią. Czy teraz ogarniasz już całość ich działań? Jak mi się coś przypomni to uzupełnię. Nic tylko wziąć sznur i ... (jest kilka zakończeń i każdy może pomyśleć sobie własne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 07.03.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Niestety nie o kolor paszcz nad korytem tu chodzi. Niezależnie od kolorystyki wszyscy prą do korytka bo taka juz mentalność mają Polacy. To przeświadczenie, że ak już sie dorwę to się obłowię a reszta mnie nie obchodzi. Mentalności narodu nie zmienimy z dnia na dzień i UE też tu nic nie pomoże. Może nasze dzieci będą inaczej mysleć i lepiej przez to żyć. Ale to jak będą mysleć nasze dzieci zależy od nas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 widze , ze wiecie o czym mowicieczy tylko kurde forumowicze potrafia myslec?moze by tak wreszcie zaczac korzystac, z tej demokracji, co?niech sie dzieje wola ludu, a nie grupy swin jak w folwarku...pozdrawiam trzezwo myslacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.03.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 MHAL - kolorystyka ma to do rzeczy, że dużo osób wśród obecnie najwyżej sytuowanych ma swoje korzenie w jednym kolorze. Albo sami byli u władzy, albo koledzy przymykali oko na ich wyczyny. Oczywiściście jest trochę tych co się dorobili po upadku systemu, czy wrócili z zagranicy. Pamiętaj, że prawdziwa kasa nie powstaje z dnia na dzień, chyba że trafisz 6 w totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHAL 07.03.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 W tym co piszesz jest duzo racji. Niestety, z tego wynika, że i tak nie mamy szans w starciu z ta "ośmiornicą". Swoja droga tak naprawde najbardziej potrafią utruć życie ci co sie "dorwali "do władzy i i chca sie szybciutko "nachapać". I to nie sa ludzie z wielkimi fortunami mającymi swoja genezę w "dawnych" i niedawnych czasach. I właśnie kolor tych maluczkich upierdliwców nie jest ważny. Liczą sie tylko ich napchane kieszenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 07.03.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Szczerze mówiąc, nie wiem czy i kiedy uda się przezwyciężyć "syndrom Ordynackiej". To nie jest prosta sprawa, bo oni organizowali się ostatnich lat ...dziesiąt. A opozycja znów schroniła się na emigracji wewnętrznej. Korwin-Mikke kiedyś proponował, żeby rządzili bogaci - tacy nie ulegną szałowi gonitwy do koryta. I wszyscy psy na nim wieszali, a dziś widać, że facet się niewiele mylił. Za to teraz doczekaliśmy się, że zawłaszczenie przybrało karykaturalną wręcz formę (vide afera Lwa). I bądź tu mądry Polaczku-szaraczku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 11.03.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Wypowiedzi, które tu czytam są mądre, smutne i niestety ... prawdziwe. Rację mają Ci, którzy piszą, że nasze społeczeństwo nie dorosło jeszcze do demokracji. Cóż robienie wody z mózgu przez tyle lat zrobiło swoje. Martwi mnie to, że jeszcze obecnie nasza telewizja (czytaj TVP1,2...) w dalszym ciągu ogłupia ludzi, a nie wszyscy mają dostęp np do TVN.Ludzie wyrabiający sobie opinie na podstawie wiadomości z dziennika TVP1, długo jeszcze nie będą rozróżniali kto jest mądry, kto głupi, kto jest dobry, kto zły, kto jest złodziejem, a kto nie. Uważam, że od niezależnej telewizji publicznej zależeć będzie w dużym stopniu jak nasz Homosovietikus, zmieni się (powoli) w niezależnie myślącego człowieka. Dopiero wtedy, będziemy mieli szanse wybrać naszych przedstawicieli w miarę mądrych, w miarę uczciwych, których nie będzie się trzeba wstydzić.Im szybciej to się stanie tym lepiej dla nas wszystkich.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikadzi 11.03.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Kupiłem działke budowlaną w 2002r. Nie mam jeszcze pozwolenia na budowę. Czy moge odpisać kwotę zakupu działki od podatku. Proszę o jakąś rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 12.03.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Wg tego co ja wiem, duża ulga budowlana została zlikwidowana od 1 stycznia 2002r. W związku z tym nie można już odpisać niczego, ani działki, ani materiałów budowlanych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.03.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Dokładnie tak jek pisze Krzysztof17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2003 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 pozostał tylko odpis odsetek od kredytu bankowego.Stąd jeśli budujesz i np. kupujesz samochód i trochę Ci brakuje to weź kredyt na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts