uta 10.05.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witamzamierzam refinansować kredyt budowlany w Millenium. Chciałabym załapać się na ponad 70% wkładu własnego, dzięki czemu można dostać tylko 0,5% marży. Czy ktoś z szanownych grupowiczów miał wycenianą nieruchomość przez bank? Na co zwracają uwagę, na pewno zaniżają wartość.Na dom 170 m2 (D-24) wydałam ok. 350 tys, stoi na działce 1 ha, 15 km od centrum miasta (Bydgoszcz). PozdrawiamUTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 10.05.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Mnie zaniżyli wartość działki a podwyższyli koszt budowy domu. Myślałam, że załapię się na niższe oprocentowanie, ale się przeliczyłam. Cenę działki sprawdzają gdzieś w jakichś urzędach, porównują z innymi działkami na tym terenie. Proponuję przedstawić wszystkie rachunki, jeśli chcesz udowodnić swój wkład. Kredyt refinansowy jest teraz bez prowizji, a wysokość marży można negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts