Joy1 28.02.2003 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Czy w Waszych domach, również walczycie z wszechobecnym kurzem? Denerwuje mnie fakt, że praktycznie co sezon grzewczy należy malować mieszkanie. Sufit nad kominkiem wygląda jak po wojnie, o ścianach nad kratkami nie wspomnę. Wszyscy tak zachwalają ogrzewanie kominkowe. Zgoda, może jest tanio i wspaniała atmosfera, ale mieszka się jak troll. I jak tu przyjąć gości? Nikt z was nie poruszał podobnego problemu. A może się mylę i to mój kominek jest źle zmontowany i tak mnie rozbraja. Podejżewam, że przyszły sezon grzewczy zacznę grzać olejem. Może drożej, ale czysto! Pozdrawiam.Joy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 28.02.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Poruszałam temat brudu przy kratkach wylotowych .Fakt ,ten brud zmusił mnie do podjecia decyzji iż następny sezon grzewczy ogrzewam dom co.Mają doprowadzić gaz w tym roku więc definitywnie przestaję ogrzewać kominkiem . Żałuję tylko,że tyle forsy dałam za to ustrojstwo,które teraz będę musiała zamknąć /rury/.mogłam kupić malutki wkładzik bez rur rozprowadzających ,od razu mniejsza obudowa i bez brudu tylko dla przyjemności.Sufity były malowne w grudniu 2002 i wymagają juz malowania-zgroza.Czopuch wiecznie w sadzy-okropieństwo.Najgłupsze posunięcie na budowie to właśnie tenże kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 28.02.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Też pisałem o tym (nie pamiętam w którym wątku). Mój brat uzytkuje od trzech miesięcy kominek jako jedyne źródło ciepła w domu. Ściany i sufit w okolicy kominka wyglądają po prostu tragicznie! To utwierdziło mnie w przekonaniu, że pomysł z kominkiem jako głównym źródłem ciepła to pomysł chybiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.03.2003 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 to juz nie wiem co znaczy tragicznie:smile: zgłupłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 04.03.2003 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Uzytkuje kominek z rozprowadzeniem powietrza, jakies tanie francuskie ustrojstwo od trzech lat, w nowym domu bede miec z plaszczem wodnym i kompletnie nie rozumie o czym piszecie??? Brudne sciany, czopuchy .... trzeba palic suchym drzewem i byc moze cos z kominem zrobic?? Namowilem niedawno znajomego na kominek i jak tylko zawitam do niego to od razu dziekuje mi, ze pomoglem mu sie na niego zdecydowac, nic nie ma zasyfionego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts