wilu1 10.05.2006 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Witam. Juz nie mam sił, każdy mówi coś innego w sklepach z chemią. Mam parapety zewnetrzne z piaskowca (grubość 5 cm).Jakim środkiem (chodzi mi o producenta) je zaimpregnować.Może ktoś z Was impregnował piaskowiec. pozdrawiamwilu1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 10.05.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 U mnie był to jakiś środek hydrofobowy, kamieniarze nazywali go aqua-stop albo hydra-stop. Niestety nie widziałem oryginalnego opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 10.05.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Aquastop i Hydrostop do tego nieprzydatny. Zobacz Ahydrosil na stronie zakładów Silikony Polskie, jest parę typów.Do piaskowca najlepiej wziąć NA ROZPUSZCZALNIKACH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 10.05.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 kiedys stosowalem cos w rodzaju szkla wodnego-niestety jednorazowo zatem efekt nie jest na lata i piaskowiec ściemnial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Germanista 10.05.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 ja impregnowalem piskowca preparatem "Piaskowiec Pro" firmy PRIMACOL impregnuje doskonale i utrwala kolor woda nie wsiąka w niego tylko spływa i pisakowiec sie nie kruszy polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przepiura 10.05.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 WitamJa robię tu płytki co prawda zamiast piasku stosuję marmur ,ale to jest tez piaskowiec .Ja używam do gruntowania Impregnat włoskiej firmy San Marco o nazwie IDROFIS SPECJALE to jest koncentrat rozrabiany z wodą.Zaleta jego jest że nie zmienia koloru płytki i dobrze utwardza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 10.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Trzeba rozróżnic preparaty wzmacniające od imregnatów p.wodnych.Dla nowego parapetu nie ma potrzeby wzmacniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.05.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 MURTON 1 jest doskonaly. Sam stosowałem do elewacji z piaskowca. Polecam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts