Gość Kleco 06.03.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Poszukuje jakiś bliższych informacji odnośnie tego projektu. Czy ktoś buduje lub zbudował? W "szukaj" nic nie mogłem znaleźć. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 10.05.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Wreszcie się zdecydowaliśmy z moją małżonką i kupiliśmy projekt naszego przyszłego domku - co o nim sądzicie, może jakieś propozycje zmian http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=519 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 11.05.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 nikomu się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 12.05.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 12.05.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 jak wybuduję to wkleję zdjęcia i wam szczęki opadną ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 12.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 do ukladu domu - nie mam uwag jedyny problem widze tu : http://images2.fotosik.pl/65/8xq2k3ojxagqgq1r.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 13.05.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 do ukladu domu - nie mam uwag jedyny problem widze tu : http://images2.fotosik.pl/65/8xq2k3ojxagqgq1r.jpg dlaczego uważasz że jest to problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.05.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 nie mam rzutu polaci dachowej wiec nie jestem pewna ale wyglada to na "krytyczne" miejsce na dachu - najpierw z polozeniem dachowki (choc dobry dekarz nie powinien miec problemu) ale potem z odprowadzaniem wody i chyba nabardziej z ew smieciami (np. opadlymi liscmi) ktore moga sie tam klinowac ew ze sniegiem ktory nie zsunie sie z dachu a bedzie tam lezal i powoli topniał tak to wyglada z tego widoczku , moze w rzeczywistosci rozwiazali to tak ze tego problemu nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 13.05.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Czy na pewno chcecie mieć dom przy garażu a nie odwrotnie. Może to rzecz gustu, ale ten garaż wysunięty do przodu dominuje nad całą resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.05.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Mi się podoba szalenie , bo moj projekt jest bardzo podobny do waszego a to wyjaśnia wiele. Ja tylko bym zmieniła schody, wstawilłabym je do salonu- może kręcone, z sypialni wstawiam okno-fest na taras, reszta dla mnie jest super. Jaka macie powierzchnie dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 13.05.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 taka bryła budynku od zawsze nas interesowała, przedwszystkim dlatego że mamy wąską działkę, poza tym dostęp do garażu jest także z domu, kolejnym elementem naszego wyboru był kopertowy dach w parterówce. A garaż sam w sobie też może być ładny - takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.05.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 no coz - cczasami jak dzialka waska, a musi byc dwustanowiskowy garaz a piwnicy sie nie chce lub jest zbyt kosztowna - innego wyjscia nie ma a wbrew pozorom taki uklad zly nie jest -(moze architektonicznie gorzej ale praktycznie nie ) ze od ulicy widac glownie garaz - przynajmniej dom nie rzuca sie w oczy ... dom i prywatna czesc ma sie od strony ogrodu i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.05.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 . Ja tylko bym zmieniła schody, wstawilłabym je do salonu- może kręcone.... do wlasciciela domu! niech cie reka boska broni zmieniac schody !!! odpowiadajac na ewentualne pytania: raz ze wtedy likwidujesz te mala garderobe obok (a uwierz ze schowkow w domu nigdy dosc ) dwa ze schody nie sa wygodne (zadne ) a krecone sa juz najbardziej uciazliwe przy uzytkowaniu trzy krecone sa najbardziej "wypadkowymi" schodami - zwezaja sie wyraznie , latwo zleciec i stracic rownowage , juz nie mowiac ze samo schodzenie gdy sie "krecimy" bywa uciazliwe dla tych z bardziej delikatnym blednikiem krecone schody maja dwa plusy - zajmuja mniej miejsca (wiec jesli tego miejsca nie ma to je sie robi) , ciekawie wygladaja (kwesta gustu) za to jesli chodzi o praktycznosc i pozniejsze bieganie po nich z gory na dol odpadaja na starcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.05.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Boże a dlaczego?Może powinnam dodać ,że ja tak mam bo na gorze mam pokój- biblioteczke do nauki, z komputerem i mi nie przeszkadza takie usytuowanie schodow a w miejscu schodow w tym projekcie mam pomieszczenie gospodarcze, garderobę i maciupkie wc dla gości z wejsciem od strony korytarza w lekkim skosie. Jaka jest szerokość korytarza czy nie jest pon. 90cm u mnie taka byla i zmienilam na 120 aby bylo wygodniej zrobilam to kosztem zwęzenia wc, garderoby i pom. gosp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.05.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 dopisalam w poprzednim mailu - pamietaj ze te schody bedziesz uzytkowac Ty i Twoja rodzina przez (oby !!!) paredziesiat lat - byc moze beda tez mieszkac tam starsze osoby? a jesli nie teraz no to kiedys Wy dwa - nawet taki banal jak wnoszenie mebli bywa duzo bardziej uciazliwe moje zdanie jest takie - zrobic je jak najwygodniejsze i najbardziej praktyczne ja bym sie tu zastanawiala czy raczej nie zrobic ich nawet ze spocznikiem a nie zabiegowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 13.05.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 to ja was pogodzę schodów wogóle nie będzie miejsce na schody będzie przeznaczone na dużą garderobę, wejście na strych będzie chowane w suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 13.05.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 powierzchnia dachu to coś około 290mkw - duży !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 13.05.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 tak naprawdę to marzyła nam się plejada ale była za szeroka więc padło na LOTE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 13.05.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 to ja was pogodzę ..... a kto sie tutaj kłoci ? zeby bylo jasne - nic do kreconych nie mam, po prostu sa mniej wygodne i tyle natomiast mase ludzi je ma w swoich domach i sa zadowoleni do nowobudowanych domow polecalabym "normalne" schody ale to zawsze wybór Inwestora ps. szkoda ze gory nie bedzie - tracisz mase miejsca a i tak (jak chcesz tam strych zrobic czyli miec mozliwosc chodzenia na poddaszu ) to przeciez i tak dajesz strop - czyli koszty takie same jak z poddaszem za to brak powierzchni do wykozystania - bedzie tylko duzy , trudnodostepny stryszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.05.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Dlatego ja wcisnęłam swoje schody do projektu, bo też nie miałam pokoju na górze ale w miarę przemyśleń okazalo się,że brak pokoju do nauki stąd wykorzystanie stryszku, a w moim projekcie wejście na stryszek było w korytarzu schodami strychowymi. Szkoda było nie wykorzystać tamtej przestrzeni. Tym bardziej ,ze mam strop żelbetowy a nie drewniany. Ja mam ciut większy dach coś ok 310m2, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts