Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witamy. Jesteśmy nowi na forum.

Forum Lote czytamy już od dawna. Bardzo podoba nam się Lote I.

Oglądamy wiele projektów, ale ten najbardziej przypadł nam do gustu.

W naszych planach poddasze ma być nieuyżytkowe.

Chcielibyśmy obejrzeć taki dom. Jesteśmy z Torunia. Czy ktoś buduje Lotka w okolicy?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

jestem nowy na forum. Jestem w trakcie stawiania ścianek w środku i nie mam pojęcia co zrobić pomiędzy kuchnią i salonem czy postawić ściankę czy może zostawić kuchnię otwartą na salon.

Czy mógłby mi ktoś pomuc wstawiając zrobione w swoim lotku zdjęcie ze ścianką pomiędzy tymi dwoma pomieszczeniami?

pozdrawiam wzystkich lotowiczów :D

MAX

ja również proszę o zdięcia połączenie kuchni z salonem bo za chiny ludowe nie wiem jak rozwiązać ten problem(dla mnie problem) :roll:

[email protected]

Czopuch, Twój Lotek wygląda bardzo okazale. Gratulacje.

A u nas dzisiaj próba wody. Dach prawie skończony więc zrobiliśmy bróbę wody na daszku nad wejściem i niestety leci.... :evil:

Mamy z daszek taki jak Kasiam.

Kasiu czy możesz nam podpowiedzieć jak u Was jest zrobiony ten kosz, czy długo dekarz to poprawiał?

Gość Akrimka

A u nas dzisiaj próba wody. Dach prawie skończony więc zrobiliśmy bróbę wody na daszku nad wejściem i niestety leci.... :evil:

Mamy z daszek taki jak Kasiam.

Kasiu czy możesz nam podpowiedzieć jak u Was jest zrobiony ten kosz, czy długo dekarz to poprawiał?

MI powiedzieli ze daszek nad wejściem w koszu to porażka .. i błąd architektoniczny, no ale co zrobić. Myślę ze moi sobie poradzą bo jak nie to beda poprawiać do skutku..:p W końcu inne Lotki stoją i nic raczej nie podcieka.

Glamosie,

CO do sugestii to niech sprawdzą czy kosz jest na tyle duży żeby pomieścić całą wodę, jak był gotowy kupiony może jest za wąski?

Gość Akrimka

A co taka cisza?

U nas jutro zalewaja strop.

Moze kto podać mi rozstaw słupków pod daszek wejsciowy, jak to wyszło u was?

Druga sparwa, schody wejsciowe wylewacie na jaką wysokość? Równo z chudziakiem i pozniej dolewka na wysokość posadzki?

Czy moze od razy dać wyzej skoro wiem ze bede dawał 12cm styropianu i 5cm wylewki?

Czy zamiast papy i wylewki na schodach dwał ktoś pod płytki folie w płynie?

Pytam bo sam bede sie brał za schody w przyszłym tygodniu.

Pozdrawiam

u nas nie ma slupkow pod daszkiem wejsciowym, na schodach mamy beton wylewany razem ze stropem

i tak juz zostalo mimo ze mieszkamy juz miesiac :wink:

z przemyslen i odczuc po zamieszkaniu: salon po wstawieniu fotela, kanapy 3 osobowej, pufa, mini stolika pod kawe, szafki rtv waskiej i malej pod sciana oraz stolu jadalnianego bardzo maly sie robi- nic tam wiecej nie wejdzie, taka mieszkaniowa klitka

kuchnia- super pod wzgledem wielkosci i funkcjonalnosci- bardzo przyudaja sie dwa wejscia do niej czyli od strony salonu i od strony korytarza przy wiatrolapie

pralnia jest u nas bardzo zimnym pomieszczeniem brrr- zaluje, ze dalam tam okno, nie zmiesci sie suszarka stojaca, za to swietnie sie tam prasuje

w garazu wydluzonym wzgledem projektu swietnie mieszcza sie dwa auta i kosiara

garderobe mimo, ze wydawala mi sie malo ustawna dalo sie jednak zorganizowac i wykorzystac jak nalezy, a nawet jeszcze troche miejsca zostalo...

u mnie nie ma gory, to strych jest tymczasowo, jedna wielka przestrzen, natomiast jesliby ktos rzeczywiscie robil pokoje to jest tam wielka przestrzen do wykorzystania, lotka 2 ma duzy potencjal

u mnie zycie i pokoje sa na dole

pod schodami powstaly fajne rzeczy: jedna wneka za suwana szafa to szafa telekomunikacyjna plus schowek na odkurzacz drabine etc

a w drugim pomieszczeniu jest garderoba z prawdziwego zdarzenia

musze porobic fotki garderoby, jakby co to bede wysylac na maila zainteresowanym

Witaj Owieczko

Miło Cię znowu widzieć, słyszeć, czytać.....

Gratulujemy przeprowadzki. Twoje uwagi są cenne.

A dlaczego w pralni jest zimno, nie ma tam ogrzewania?

A jak oceniasz wielkość łazienki?

Może jakieś zdjęcia Twojego Lotka. To daje najlepszy pogląd..

Pozdrawiamy i życzymy miłego mieszkania

Glamosie