pierwek 15.01.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 wygląda mi na to że masz ogrzewanie prądem? (wtedy EP idzie ostro w górę) no i kwestia ocieplenia... w projekcie jest bodajże ściana jednowarstwowa z ytonga. Ja mam ścianę z PTH25 P+W + 15cm styro (najzwyklejszy lambda=0,040). ogrzewam ekogroszkiem. Wiesz przecież że ten sam dom można wybudować różnie (różne okna, ocieplenie brama garażowe itd). Jakie masz ocieplenie i ogrzewanie? Przez ostatnie 30 dni kocioł palił mi średnio 24kg groszku /dobę. Obecnie ogrzewam parter 22/21 oC (dzień/noc), na poddaszu mam około 11oC, w garażu 5oC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mci-loteII 15.01.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 hmm, wlasnie dziwne bo tez mam ogrzewanie na ekogroszek (piec 25kw) ogolnie to dom z pustaków ceramicznych grubosc 24cm i ocieplony styropianem 10cm. hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.01.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 ilość mieszkańców? masz może dodatkowo grzałkę elektryczną do CWU? albo jakieś maty grzejne elektryczne? to EP jest zastanawiające - chyba że to u mnie jest błąd w liczeniu. Masz kominek? A te pustaki to poryzowane czy MAX? ile Ci idzie groszku na dobę? edit: A może ktoś inny poda swoje wyniki z CE? Parę osób chwaliło się ze już mieszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieniu_2006 17.01.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 wygląda mi na to że masz ogrzewanie prądem? (wtedy EP idzie ostro w górę) no i kwestia ocieplenia... w projekcie jest bodajże ściana jednowarstwowa z ytonga. Ja mam ścianę z PTH25 P+W + 15cm styro (najzwyklejszy lambda=0,040). ogrzewam ekogroszkiem. Wiesz przecież że ten sam dom można wybudować różnie (różne okna, ocieplenie brama garażowe itd). Jakie masz ocieplenie i ogrzewanie? Przez ostatnie 30 dni kocioł palił mi średnio 24kg groszku /dobę. Obecnie ogrzewam parter 22/21 oC (dzień/noc), na poddaszu mam około 11oC, w garażu 5oC. Pierwek a jaki masz piec?? My jesteśmy na etapie elektryki i zaraz przyjdzie do kładzenia co i ały czas się zastanawiamy nad piecem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.01.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Ja mam kocioł na ekogroszek eko plus HEF 20kW. Kotłownię mam w pomieszczeniu które powstało jak garaż wydłużyłem o 2 m. Ciągle mam mieszane uczucia co do tego ogrzewania... niby ok ale jest mniej bezobsługowe niż by się wydawało... Ciągle mi chodzi po głowie, że lepiej jakbym postawił pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.01.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 właśnie wczoraj urodził się u mnie problem... założyłem wątek w wymianie doświadczeń http://forum.muratordom.pl/kabel-grzejny-w-koszu,t178512.htm A jak tam u Was? bez problemów? Bo to by sugerowało że mam skopany kosz przy ganku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 19.01.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 PierwekJestem przerażona tym co piszesz. Tego się obawiałam, bo wcześniej na forum już ktoś wspominał o trudnościach tego kosza. Nasz kosz robiło dwóch dekarzy, jeden poprawiał po drugim po pierwszych ulewach. Ale nie sprawdzaliśmy go teraz w trakcie takiego ośnieżenia. Musimy wejść na dach i sprawdzić czy coś nie cieknie. Jak do tej pory nie było u nas odwilży ale kto wie co tam się dziej na górze. Mam nadzieję, że wkrótce to opanujesz i przestanie Wam ciec.Życzę wszystkim szczelnych koszy i dachów..Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 19.01.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 PierwekJestem przerażona tym co piszesz. Tego się obawiałam, bo wcześniej na forum już ktoś wspominał o trudnościach tego kosza. Nasz kosz robiło dwóch dekarzy, jeden poprawiał po drugim po pierwszych ulewach. Ale nie sprawdzaliśmy go teraz w trakcie takiego ośnieżenia. Musimy wejść na dach i sprawdzić czy coś nie cieknie. Jak do tej pory nie było u nas odwilży ale kto wie co tam się dziej na górze. Mam nadzieję, że wkrótce to opanujesz i przestanie Wam ciec.Życzę wszystkim szczelnych koszy i dachów..Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.01.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 faktycznie Cię przeraziłem skoro napisałaś 3x . Nie musisz wchodzić do góry, jak przyjdzie odwilż i zacznie coś ciec to zobaczysz to od dołu. No ale jak masz możliwość to odśnież sobie ten kosz albo poczekaj na efekty - może u Ciebie nie będzie ciekło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 19.01.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 hmm, nasz dekarz od razu narzekał na ten kosz.. mówił ze śnieg będzie zalegać i sugerował żeby nie robić tego daszku, tylko przedłużyć połać dachu głównego nad wejściem. ale w końcu my chcieliśmy ten daszek, więc wyłożył ten kosz papą dość szeroko i dał spory kawał blachy. Z ciekawości tam dzisiaj zajrzymy, bo na poddasze mamy zamknięte i tam nie chodzimy za często i na zewnątrz też się przyjrzymy. mam nadzieję, że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaLukasz 20.01.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Hej!Mamy pytanie do osób które mają Lotka 1. dokładniej chodzi nam o schody w środku i żeby nie były wylewane tylko podwieszane. jesli macie mozliwosc wyslijcie nam zdjęcie i podajcie numer tel lub inny namiar do wykonawcy. Bedziemy bardzo wdziecznimail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 27.01.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 nasz dekarz od razu narzekał na ten kosz.. mówił ze śnieg będzie zalegać i sugerował żeby nie robić tego daszku, tylko przedłużyć połać dachu głównego nad wejściem. My tak zrobilismy a i tak snieg tam masowo zalega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 27.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 u nas teraz mało zalega śniegu, bo nie mamy ocieplonego poddasza i ciepło które ucieka do góry zawsze trochę rozgrzewa poszycie. z tym , że u nas kąt dachu nad garażem jest większy, ten kosz jest dość stromy. No widzisz SzipBudowniczy , widocznie Lotki tak mają bez względu na daszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurki 29.01.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 bardzo proszę o poradę jak najbardziej ergonomicznie rozmieścić szafki i sprzęt w kuchnichętnie zobaczyłabym wasze rozwiązania jesteśmy na etapie rozmyślań jak to zorganizować będę wdzięczna za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 30.01.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 przejrzyjcie wątek, parę stron wcześniej wkleiłam projekt naszej kuchni. ale też jestem ciekawa jak inni mają kuchnię rozwiązaną, więc dołączam się do prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurki 30.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 dziękuję spojrzałam :0 chętnie zobaczyłabym rzeczywiste zdjęcieteraz uczę się wklejać zdjęcia to nasze krokwiehttp://img42.imageshack.us/img42/6946/pb282362.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurki 30.01.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 http://img42.imageshack.us/img42/6946/pb282362.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 31.01.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ale ładnie:), słońce jak w lecie:) jak zrobię kuchnię to wkleję, jeszcze nie mieszkamy , w kwietniu ma być przeprowadzka, ale nie wiem czy się z kuchnią wyrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 14.02.2010 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Dzien dobry,napiszcie prosze gdzie umiescieliscie rozdzielnie elektryczne.dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts