Gość Akrimka 14.02.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witaj Ja mam w wiatrołapie, po lewej stronie od kuchni.. O tak: http://lh5.ggpht.com/_kFjGNF-Vk-g/S3etRphHrdI/AAAAAAAAC_c/viZSbVVOIkg/s512/DSC04382.JPG A co u was poza tym? U mnie rozkopali drogę i brak wjazdu bo kanalizę robią, w tym tyg ma przyjechać piec - obiecali ze koparką dowiozą, a za tydz startujemy z ogrzewaniem. Ja zrobiłem stelaże pod sufit w korytarzu i pod zabudowę w kuchni. Teraz biorę się za rozprowadzenie powietrza z kominka i zabudowę kominka z tyłu w garderobie. Czy salon musi mieć kratkę wentylacyjną do komina jak jest połączony z kuchnią i tam bedzie kratka wentylacyjna? Dodatkowo okap w kuchni bedzie miał swoją wentylację na zewnątrz, tzn chce tam dać taki specjalny wywietrznik z zaworkiem-grzybkiem zwrotnym. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 01.03.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 WItajcieU nas od czwartku działa już ogrzewanie, w końcu jest jak w domu tzn ciepełko.Piec na eko sprawuje sie dobrze, podłogówka działa na medal, bez grzejnika w salonie i kuchni jest ok. Jak bedzie za słabo mam podejścia więc zawsze mogę dołozyć grzejnik w salonie. Korytarz ma zrobione sufity podwieszane, zabudowa regipsowa w kuchni tez skonczona. Kominek dostał zabudowe z frontu z białego pustaka, zacząłem go tez wtkładac os środka wełna Firerock, ale odkładam to na pozniej. Plan na najblizsze dni to mała łazienka z prysznicem, oraz jak podeschna sciany kładziemy gładzie na tynki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurki 01.03.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 super u nas też robota wre czyli założyliśmy okna i bramę więc już do przodu może niedługo skończą nam dach - obypozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 15.03.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam1. Czy ktoś przenosił w lotku I podciągi z słupami. Chodzi mi o np. ten podciąg z słupem w WC (z projektu wydaje się że po wykończeniu widać go wystającego z sufity w holu? i ten podciąg który wypada między garażem a pralnią. Czy ktoś przesunął ten podciąg na sciane garażową? 2. ile kosztował materiał na terive na tego lotka bez robocizny?3. Czy ktoś stosował strop drewniany, ile potrzeba kubików drzewa na bele? Po przestudiowaniu kosztów terivy i stropu drewnianego. Skłaniam sie ku temu pierwszemu. Płyty OSB to strasznie drogi interes do tego jeszcze wełna no i wylewka jakaś na płyte. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 15.03.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Madric, Mam co prawda Lote II ze zmianami ale może ci to coś pomoże. Ja podciąg w holu schoiwałem w suficie podwieszanym, słup został w środku wc i zrówanał sie z geberitem. Zabudowałem go i wcale go nie widać. Usunąłem cąłkowicie słup w kotłowni, tam jest duża belka w miejscu słupa stoi piec.. Strop mam zalany na całości aż do konca kotłowni i pralni - u mnie sa połaczone bop zmieniłem łazienke z pokojem małym. Nie potrzebuje tam słupa bo mam przejście do pokoju nad garażem. Koszty stropu Leiera był wzięty ten najwyższy pustak chyba 25cm - dom + schody + stal = 10260zł, beton na strop = 7200zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 16.03.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 HejDziękuje za odp. no to kurcze poszło z 21-22 m3 b20? Tak sobie myśle. Na lotka I pewnie pójdzie mniej kilka metrów betonu. Pozdrawiam edit.Czy mógłbym prosić Lotkowców I o jakieś fotki wieźby od środka, elementy metalowe, łączenia jętek z krokwiami (czy stosowaliście tam ten czop, czy tylko wzmocnienie blachą?) zreszta wszystko z czym związane z więźbą. mail mój to [email protected] Z góry dziękuje:) Jak już zacznę to też się odwdzięcze ale pewnie już nowym lotkowcom:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 22.03.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 WitamPowiedzcie mi proszę jakie macie szerokości i wysokości ławy. W projekcie jest wys.30 szer 50. Czy te 10cm na szer. nie jest czasem pod tą cegłę klinkierową z której kiedy się rezygnuje można ławę węższą zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.03.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 U mnie nie stosowali żadnych blach. Tu masz jako takie fotki: ganekgarazdom co do betonu na strop to w lotku1 i 2 pójdzie podobna ilość bo przecież różnica jest tylko w kształcie dachu. Ja mam ścianą fundamentową z bloczków b6 czyli o szerokości 24cm. Fundament adaptuje się do warunków i potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 25.03.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Dziekuje za odp. Niestety to LoteII. W L I są takie blach grubości 10mm na jętkach z czopem pomiędzy blachami. Jedni robią drudzy nie.Chciałem zobaczyć jak to wygląda i czy wszystko się trzyma jeżeli nei zrobi się tego czopa, bo blachy to nie problem. Poprostu sie przymocuje:) Thx jescze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 26.03.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Dzien dobry,witam po zimie, napiszcie prosze jakiej firmy macie lub planujecie drzwi zewnetrzne i wewnetrzne. Dziekuje za pomoc. Jurki - co do szafek w kuchni mam podobny problem.Kuchnia nie jest ustawna przynajmniej po zmianach jakie ja wprowadzilem. Zamuruje wiec czesc wiatrolapu i od strony kuchni wytne otwor. To zalatwi mi szafki gorne. Z dolnymi jakos poradze.http://pwildowicz.w.interii.pl/ogrzewanie/wneka%20w%20kuchni.png. Moze rysunek pomoze. Akrimka - pozno, ale niedawno sie zdecydowalem, http://metalfachtg.com.pl/pl/oferta/kotly-co/aaaaa.html Pozdrawiam Lotkowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 27.03.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Ja kuchnie w lotce sobie bardzo chwalę- moja jest ustawna i wymarzona wrecz, bardzo wygodna, a ja duzo gotuje, duzo pieke, chwale sobie dlugosc blatu, i szafek mam w sam raz, i piekarnik z mikrofala dobrze rozwiązany Drzwi mam gerde oraz pora- nie polecam-- gerda zewnetrzne- wybrzuszyly sie, wewnetrzne porta no tez nie za bardzo, delikatne to bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurki 29.03.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 witam serdecznieczy możemy liczyć na jakieś fotki kuchni będę wdzięcznazałączam nasze najświeższe zdjęcia http://img52.imageshack.us/img52/9310/p3163661.jpg http://img689.imageshack.us/img689/3246/p3163635.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 30.03.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witajcie LotowcyU nas drzwi zew. drewniane firmy Call - przetrwały zimę bez zarzutów. Solidne, dobre i wygodne zamiki. Jak do tej pory jestesmy zadowoleni. Wenętrzne drzwi Porta Nova. Niby mocne, ciężkie, na tzrech zawiasach ale sposób ich wykonania nie jest doskonały jak na tą cenę.Kuchnię przerobiliśmy dość mocno w stosunku do projektu: skróciliśmy i mamy szerokie wejście tylko z salonu - jest więc trochę zamknięta i trochę otwarta - -dzięki temu mam miejsce na wystarczającą ilość szafek i stół z krzesłami. Jest wystarczająco duża, jasna i "poręczna".PozdrawiamyGlamosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 30.03.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam ja chciałam zapytać czy ktoś dysponuje zdjęciami kostki z przed swojego Lotka, jeśli tak to może by się pochwalił. Ja właśnie jestem na etapie projektu kostki i jakaś podpowiedź czy sugestia by się przydała.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paryska 31.03.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 O tak zajączka, przyłączam się do prośby, jam mam z kostką spory kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 01.04.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam.My też myślimy o kostce, jaką wybrać, ile to będzie kosztowalo, jak ją ułożyć jak rozmieścić chodniczki, podjazdy, ile tego wyjdzie?? Jaką kostkę kupujecie? Zdjęcia realizacji przy Lotku byłyby mile widziane.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cisa 01.04.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 jak nie zapomne to wkleje kilka zdjęc ( jak odszuam je w komputerze) a jak nie to zrobie nowe zdjęcia .Niestety ale my mamy polbruk ale ja chcecie to wkleje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 11.04.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Witaj Cisa. Czekamy na zdjęcia waszej kostki. Każda podpowiedż jest cenna i pobudza naszą wyobraźnię. Więc pochwalcie się swoimi chodniczkami... Dane odnośnie ceny za metr robocizny i materiału będą mile widzianePozdrawiamyGlamosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieniu_2006 22.04.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam. Mam pytanie do mieszkańców najlepiej Lote II ile metrów kwadratowych wyszło elewacji?? Ewentualnie mieszkańców Lote I proszę o odpowiedź, szczyty sobie doliczę U nas właśnie kładą tynki wewnętrzne, poddasze gotowe i wygląda to imponująco. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Lotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paryska 25.04.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Kochani odświezam prośbę o zdięcia podjazdu do garażu i ścieżki do domu, bardzo proszę bo mam kłopot jak zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts