Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Akrimka widze, że jesteście na podobnym etapie co my.

Jeśli chodzi o randap to brak mi sił, ponieważ czekałam na piękną pogodę, napryskałam się a za 4 godzinki jak nie lunął deszcz, ech mam nadzieje, że zadziała, niby liście żółkną ale po 3 tygodniach spodziewałam sie łysego pola.

Edytowane przez paryska

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

kieniu_2006:

U mnie bylo ok. 280-290 m2 elewacji, ale lotek II troche powiekszony.

Tynkow wewnetrznych ok. 820 m2, a jestem swiezo po.

kieniu_2006: Jaka powierzchnia zabudowy poddasza jest u ciebie? Jaki koszt wykonania zabudowy, oczywiscie jezeli to nie tajemnica (ile za metr liczyli wykonawcy)?

Powiedzcie, jaki styropian daliscie na podlogi (producent i ewentualne parametry) dziekuje.

Czopuch u nas na poddasza jest około 100 m2 ścianek działowych (trzy pokoje - w tym dwa z garderobami, duża łazienka). Ścianki z porothermu 11,5. Za ścianki ekipa wzięła około 3000. Do tego regipsy na sufitach (ale tu już nie pamiętam ile tego było). Poddasze ogólnie wyszło około 100m2 powierzchni (i tu właściwie nie wiem czemu tak dużo, wedłuh projektu mialo być jakoś mniej, a wcale dużo nie zmienialiśmy).

U nas teraz wszystko schnie - tynki, posadzki. Niebawem zamontują kominek i bierzemy się za malowanie.

Witam wszystkich, właśnie jestem na etapie kupowania projektu lote 1. Zastanawiam się nad faktycznymi kosztami budowy. Jeśli to nie tajemnica byłabym wdzięczna za podanie kosztów budowy systemem gospodarczym i przy zleceniu całej budowy jednej firmie. Nie wiem czy uda mi się uzyskać wystarczająco wysoki kredyt. Niestety każdy bank wycenia mnie i męża inaczej:(

Zamierzamy budować się pod Poznaniem, może ktoś już wybudował lub jest na etapie budowy lote 1 w pobliżu? Z chęcią obejrzałabym domek i porozmawiała o problemach budowlanych:)

Pozdrawiam wszystkich budowlańców:)

• 3 weeks później...
Witam. Buduję Lote II i mam problem ze schodami :-) żona chciała mieć wyższe pomieszczenia i w efekcie na gotowo wyjdzie 2,9m na parterze. Standardowo w projekcie sa schody drewniane i otwór w stropie ma wymiary 2x2 m. Jak rozwiązaliście w swoich domach schody, szczególnie wylewane z betonu ? Wdzięczny bym był za zdjęcia poszczególnych etapów budowy Waszych schodów. Dodam, że od ubiegłego roku śledzę wszystkie wpisy dotyczące Lote. Pozdrawiam serdecznie Tomek. Proszę zdjęcia wysyłać na adres : [email protected]

Dziękuję Glamosie za odpowiedź. Może na koniec wakacji zgłoszę się do obejrzenia Waszego domku. Mamy z mężem rodzinę za Bydgoszczą więc może połączymy jedno z drugim. Na razie zajmujemy się naszym synkiem który ma już 10 dni:) Jak go podtuczymy to wyruszymy w trasę i mam nadzieję dotrzemy także do Was.

Pozdrawiam

Shafar

• 2 weeks później...
Miło widzieć, że przybywa zainteresowanych, budujących i już mieszkających w Lote. Rozpocząłem budowę domu w okolicach Stargardu Szczecińskiego 3 tygodnie temu. W tym tygodniu firma kończy murować bloczki fundamentowe i zasypujemy piaskiem, etc. Myślę, żę w przyszłym tygodniu zaczniemy stawiać ściany. Życzę wszystkim powodzenia.

1.jpg