SzipBudowniczy 28.04.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Parysko przeslij mi prosze pustego maila, wysle ci fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paryska 03.05.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Oj nie mam Twojego maila, może podam swój [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 03.05.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Szip może podzielisz się z wszystkimi swoimi zdjęciami podjazdu i kostki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 04.05.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 cześć, wywaliło nas z forum i musieliśmy się od nowa zarejestrować.jeśli pisaliście do nas na priva to prosimy o powtórkę.mieszkamy już w Lotku od 2 tygodni:)warunki od kilku dni zaczynają przypominać domowe.Jeszcze dużo pracy przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 06.05.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Akrimka, witajcie w gronie nie budowniczych ale już mieszkańców Lotków. Gratulujemy.U nas prace na zewnątrz: porządki, ogrodzenie, drewutnia, ziemia. Końca nie widać..Pozdrawiamy wszystkich "walczących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paryska 09.05.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 SzipBudowniczy fajnie u Was tak zielono jak byście mieszkali już co najmniej 10 lat a u nas dopiero randap zaczął swoje robić taka dzicz była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 10.05.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 hejka, dzieki Glamosie:) u nas tez walka Randapem, ale w srodku tez dużo pierół do skonczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paryska 15.05.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) Akrimka widze, że jesteście na podobnym etapie co my. Jeśli chodzi o randap to brak mi sił, ponieważ czekałam na piękną pogodę, napryskałam się a za 4 godzinki jak nie lunął deszcz, ech mam nadzieje, że zadziała, niby liście żółkną ale po 3 tygodniach spodziewałam sie łysego pola. Edytowane 15 Maja 2010 przez paryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 25.05.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 paryska - no my już drugi raz pryskaliśmy, te nowsze pędy. poprzednie troche pożółkły, ale pogoda faktycznie nie pomaga. Pryzma czarnej ziemi czeka na rozgarnięcie i też zarasta. poza tym szykujemy się do ocieplenia.Ile poszło Wam styropianu? kleju i siatki? macie jakieś dane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 02.06.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 kieniu_2006:U mnie bylo ok. 280-290 m2 elewacji, ale lotek II troche powiekszony.Tynkow wewnetrznych ok. 820 m2, a jestem swiezo po. kieniu_2006: Jaka powierzchnia zabudowy poddasza jest u ciebie? Jaki koszt wykonania zabudowy, oczywiscie jezeli to nie tajemnica (ile za metr liczyli wykonawcy)? Powiedzcie, jaki styropian daliscie na podlogi (producent i ewentualne parametry) dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieniu_2006 07.06.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Czopuch u nas na poddasza jest około 100 m2 ścianek działowych (trzy pokoje - w tym dwa z garderobami, duża łazienka). Ścianki z porothermu 11,5. Za ścianki ekipa wzięła około 3000. Do tego regipsy na sufitach (ale tu już nie pamiętam ile tego było). Poddasze ogólnie wyszło około 100m2 powierzchni (i tu właściwie nie wiem czemu tak dużo, wedłuh projektu mialo być jakoś mniej, a wcale dużo nie zmienialiśmy). U nas teraz wszystko schnie - tynki, posadzki. Niebawem zamontują kominek i bierzemy się za malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shafar 10.06.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witam wszystkich, właśnie jestem na etapie kupowania projektu lote 1. Zastanawiam się nad faktycznymi kosztami budowy. Jeśli to nie tajemnica byłabym wdzięczna za podanie kosztów budowy systemem gospodarczym i przy zleceniu całej budowy jednej firmie. Nie wiem czy uda mi się uzyskać wystarczająco wysoki kredyt. Niestety każdy bank wycenia mnie i męża inaczej:(Zamierzamy budować się pod Poznaniem, może ktoś już wybudował lub jest na etapie budowy lote 1 w pobliżu? Z chęcią obejrzałabym domek i porozmawiała o problemach budowlanych:)Pozdrawiam wszystkich budowlańców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 11.06.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Witaj Shafar Mamy Lote1, mieszkamy w Łochowie pod Bydgoszczą od strony Poznania. Nie jest to blisko ale jeśli chcecie zobaczyć Lotka na żywo zapraszamy do naszego Lotkowa.Pozdrawiamy i gratulujemy wyboruGlamosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montemax 28.06.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witam. Buduję Lote II i mam problem ze schodami żona chciała mieć wyższe pomieszczenia i w efekcie na gotowo wyjdzie 2,9m na parterze. Standardowo w projekcie sa schody drewniane i otwór w stropie ma wymiary 2x2 m. Jak rozwiązaliście w swoich domach schody, szczególnie wylewane z betonu ? Wdzięczny bym był za zdjęcia poszczególnych etapów budowy Waszych schodów. Dodam, że od ubiegłego roku śledzę wszystkie wpisy dotyczące Lote. Pozdrawiam serdecznie Tomek. Proszę zdjęcia wysyłać na adres : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shafar 28.06.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Dziękuję Glamosie za odpowiedź. Może na koniec wakacji zgłoszę się do obejrzenia Waszego domku. Mamy z mężem rodzinę za Bydgoszczą więc może połączymy jedno z drugim. Na razie zajmujemy się naszym synkiem który ma już 10 dni:) Jak go podtuczymy to wyruszymy w trasę i mam nadzieję dotrzemy także do Was.PozdrawiamShafar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 01.07.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 U mnie betonowe schody ze spocznikiem. Wysokosc stopnia ok. 18 cm. Pod nimi wyszla jeszcze piwniczka. Zdjec z produkcji nie mam jedynie juz wylane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montemax 01.07.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Dzieki za odpowiedz ! Ale powiedz mi, masz schody z poziomym spocznikiem w tej dziurze 2x2 metry ? Czy może powiększałeś otwór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 03.07.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Powiekszylem dom... O ile pamietam, bo przestalem zwracac na to uwage, 7 stopni - spocznik - 7 stopni i jestem na gorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrLenin 11.07.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Miło widzieć, że przybywa zainteresowanych, budujących i już mieszkających w Lote. Rozpocząłem budowę domu w okolicach Stargardu Szczecińskiego 3 tygodnie temu. W tym tygodniu firma kończy murować bloczki fundamentowe i zasypujemy piaskiem, etc. Myślę, żę w przyszłym tygodniu zaczniemy stawiać ściany. Życzę wszystkim powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaWoS 12.07.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 PiotrLenin zaskoczyleś mnie tymi bloczkami, betonowe?Przyznam Ci że pracuję jako sprzedawca materiałów budowlanych ale jakoś nie rozpoznaje producenta.Jestem na etapie papierków czyli za jakieś 2 miechy startuję z Lote I odbicie lustrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts