aneta17 05.06.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Hej walimar! My budujemy LOTE I ale tak na prawdę są te projekty do siebie podobne. My zmieniliśmy wielkość okien w salonie - są to dwa okna "balkonowo-tarasowe " o szer. 1,0 m każde bezprogowe - więc są troche mniejsze niż w projekcie. Okno w salonie przesunęlismy bardziej na środek - jest ono wielkości 1,50x1,50mZrezygnowaliśmy z drzwi balkonowych z sypialni - będą raczej zbędne (wg nas)Bedę żywo zainteresowana projektem poddasza bo to jest nasza pięta Achillesa projektu LOTEPOZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walimar 05.06.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Co do samych wielkości i wymiarów okien, to w moim przypadku jest to jeszcze sprawa całkowicie otwarta. Będę próbował wstawiać okna, które poszczególni producenci oferują w standardzie produkcji. Jestem akurat na etapie zbierania informacji w tej materii. Wiadomo, że okna robione w typowych (dla poszczególnych producentów) wymiarach są zawsze tańsze, niż te nietypowe robiona na specjalne zamówienie. Zauważyłem, że pierwsze dwa linki dotyczące rzutów parteru nie chcą się otworzyć bezpośrednio po ich "kliknięciu". Przypuszczam, że jest to spowodowane formatem zapisu. Można je jednak łatwo otworzyć przy pomocy którejś z przeglądarek internetowych (np: Internet Explorer, Opera, Firefox). Po prostu trzeba skopiować link, wkleić go do przeglądarki, a następnie otworzyć lub zapisać na swoim dysku. Do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 06.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Acha!! I zmiejszyliśmy trochę wiatrołap - za to mamy większa komunikację - wyszło to w trakcie stawiania ścianek działowych. W końcu w wiatrołapie tylko będziemy ściągać buty i myk do domku! Praktycznie pomieszczenie to będzie najmniej używane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaaa 16.06.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam Wszystkich! Dlugo mnie nie bylo ,ale niestety brak czasu i brak pamieci (zapomnialam hasla do logowania sie).Ale caly czas sledzilam forum i ciesze sie razem z Wami z Waszych postepow na budowie!!! Prosze o instrukcje jak zamiescic zdjecia na forum,gdyz chcialabympoch walic sie moim LOTKIEM,ktory rosnie jak na drozdzach:) a wraz z nim ja rosne(oczywiscie nie w szerz,a w dume:) ) PRZEPRASZAM wszystkie osoby z ktorymi pisalam maile za zerwany kontakt!! Ale jak juz pisalam-budowa( i sprawy osobiste). Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 18.06.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Anaaa-Kasiam powyżej napisała instrukcję do wklejania zdjątek:" nie wiem czy dobrze ale my robimy to tak (pozwoliłem sobie zrobić to na przykładzie Waszego zdjęcia ) najpierw robimy resize fotki np do 800x600 wchodzimy np na http://www.imageshack.us , klikamy przeglądaj i wybieramy fotkę z naszego kompa. Potem klikamy uploading i fotka się ładuje . Kolejno wybieramy opcje np: Thumbnail for forums (1) i wtedy mamy cos takiego: ( po kliknięciu na obrazek w imageshack pojawia się pełnowymiarowe zdjęcie)" Wszystkie zdjęcia mile widziane!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 21.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam,Nie było mnie tu juz kilka miesięcy ale warowałam pod drzwiami wydziały architektury w mojej gminie czekając na pozwolenie.Trwało to od pazdziernika ale udało sie. WCZORAJ ODEBRAŁAM POZWOLENIE NA BUDOWE LOTE i ekipa czeka z łopatami "w blokach startowych". Zaczynam 15 lipca. Anaaa, widze że budujesz gdzieś niedaleko. Odezwij sie jak idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 25.06.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Czesc! u nas wchodza wlasnie teraz geodeci ale sie ciesze fotek z łatami nie bedziemy Wam wklejac,ale bedzie juz tylko lepiej! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 25.06.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Remik i Aga, czym macie ocieplony domek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 25.06.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Czesc WsyzstkimDomek ocieplony styropianem Platinium Plus Termoorganika Pozdrawiamy serdecznie i zyczymy szybkich postepow na placu budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 01.07.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 ...wystartowaliśmy wykopy pod Lote ( lustrzane odbicie ) przygotowane pozdrowienia dla wszystkich http://img132.imageshack.us/img132/369/img3794dz0.jpg http://img74.imageshack.us/img74/5466/img3796il2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 02.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Cześć Kasiu!No proszę proszę , wystarczy tylko , że na parę dni ukochana TP odetnie człowiekowi dostęp do sieci a tu takie nowiny!No to teraz będzie już tylko z górki ( patrząc na ukształtowanie terenu ) taką mamy nadzieję i za to trzymamy kciukiPozdrawiamy resztę Lotowiczów i forumowiczów ( choć tak mało się dzieje w naszym topiku ).Aga i Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 03.07.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Pozdrawiam budujących LOTKI!!! A pewnie mało się tak dzieje na naszym forum bo wszyscy nadganiają budowy MIŁEGO BUDOWANIA - lecę bo beton stygnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian2809 12.07.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witam wszystkich miłosników lote!!! Mojej zonce i mi tez bardzo spodobał sie ten projekt.Wczoraj dnia 11.07.2007 zamówilismy go,a juz dzis o godzinie 14 dostałem cały projekt.Mieszkamy w woj. pomorskim w Tczewie a budowac będziemy sie 2km od tej własnie miejscowosci!! Dzis na 19 mamy termin u projektanta zeby ustalic co i jak ma byc zmienione itp A geodeta mapke swoją juz tworzy .Chętne obejrzałbym zdjęcia agi i remiego więc jak będziecie mieli troszkę czasu wolnego to przeslijcie mi foteczki na adres [email protected]. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 12.07.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Krystianie to moja lotka bedzie powstawac niedaleko, choc twoja bedzie pierwsza, bo ja jestem na etapie papierkow jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian2809 12.07.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Aga i remi czy przedłuzaliscie garaz??Bo nie wiem czy zostawic taki czy przedłuzyc!!A podoba mi się np.tak jak u was na fotce.Po wydłuzeniu moze straci na tym Domek cały.SzipBudowniczy a gdzie będziesz się budowac??Ja tez papierków na budowe jeszcze nie mam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
początkujacy budowlaniec 12.07.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Drodzy Lotowicze! Pomocy! Jestem już blisko rozpoczęcia budowy domku, a tu polecana firma budowlana wystawiła kosztorys na stan surowy otwarty (w tym okna połaciowe) prawie 300 tys. brutto!!!! Z Ytonga, dachówka ceramiczna (projekt prawie bez zmian). Nie mam jak porównać z innymi ofertami, bo żadne inne firmy z okolic Wrocławia nawet nie chcą rozmawiać, cóż rynek sprzedawcy Śledzę uważnie wątek i widzę, że kilku z Was jest już na pewno po kosztorysie. Będę wdzięczna za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 12.07.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Krystian2809 - odpowiedz poszla na priva. Pozdrawiamy cala reszte Lotowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian2809 13.07.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Dziękuje wam za foteczki i odpowiedz!!chyba tez zdecyduje się przedłuzyc garaz bo tez wydawał mi się krótki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 14.07.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Krystianie, nie wiem czy dotarl do Ciebie moj maila, planuje budowe w Gdansku. W sprawach kosztorysu nie moge niestety pomoc bo do tego etapu mam jeszcze daleko.....jestem dopiero na etapie geodety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 18.07.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam.Również wybrałem projekt Lote (w.II, lustrzane odbicie), mam zamiar postawić dom w okolicach Lublina. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts