SzipBudowniczy 15.11.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 maciejka, gratuluje, eh kiedy i ja bede miala swoje sciany lotkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 15.11.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 OOOOO o Owieczko - jak milo znowu Cie widziec , co dobrego u Ciebie? Pozdrowionka w ten mrozny wieczór a nawet noc. Aga i Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 16.11.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 u owieczki trwa nadal podział działki, aktualnie urząd po raz drugi pomylił numery działek czyli i nawet tak mylic sie mozna...ale juz jestem blisko notariusza...jak tylko bede mogla zlozyc wniosek o wyrys i wypis to wtedy jeszcze 2 tygodnie czekania na ten wyrys a potem 3 tygodnie czekania az sąd wprowadzi dane w swoje archiwa i juz notariusz, a potem to dopiero pozwolenie na budowe, wiec wzdycham sobie po cichu do scian pierwka i scian maciejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 16.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 uuuuu - dawno mnie tu nie było! Aga i Remik-jak u Was?!! Chyba jesteśmy w podobnych "zaawansowaniach"-co?! Co z Waszym Lotkiem?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 16.11.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Czesc MickiCzemu drwisz z biednych Zuczków?Z tego co widzialam u Ciebie to masz juz tynki a wiec pewnie i wszystkie instalacje.A my wciaz walczymy z elektryka , ale poszalelismy i dzis zamontowali nam wymarzony wklad kominkowy - KFD Linea 1050. Na razie stoi bez obudowy i pewnie tak bedzie jeszcze przez najblizsze pól roku. Na górze tesc ze znajomym stawiaja scianki dzialowe naszego krolestwa. Zdjec jakos nie mam , ale moze jutro nadrobie i pozniej cosik wrzuce na forum.Micki - ciekawa jestem Twojego rozwiazania scian dzialowych na dole , bo ze zdjec wyglada to interesujaco. Pokaz w koncu na forum swojego Lotka , bo jak sadze na pewno jestescie bardziej zaawansowani niz my. Chetnie u Was cos podpatrzymy. Caluski w ten mrozny dzien Aga i Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 17.11.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Aga-w życiu z Was nie drwiłam!!!!!!!!!! Teraz nie często bywam na budowie bo czym bliżej wyprowadzki tym bardziej mnie to przeraża i wolę nie oglądać co tam się dzieje Dziś już układamy płytki w kuchni - jakoś chyba już poleci... Wprowadzmy się w grudniu więc musimy się sprężać. A jeśli chodzi o wstawienie zdjęć na forum-to najpierw muszę odnaleźć wątek który zawierał "instrukcję obsługi" -jak to się robi Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 17.11.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 micki mozesz wyslac do mnie fotki, ja obrobie i wstawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 19.11.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Posiadłam dziś umiejętność wklejania zdjęć i chętnie podzielę się z Wami moimi.W telegraficznym skrócie: zaczęliśmy pod koniec lipca (foto fundamentów i cud-urody odwodnienia) a ostatnie zdjecia są sprzed kilku dni, dziś panowie kończą juz kłaść dachówke. Pozdrawiam. http://images30.fotosik.pl/115/21f276b6f544c47cm.jpg[/img][/img]http://images30.fotosik.pl/115/21f276b6f544c47cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 20.11.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 zazdroszcze etapu, piekny ten ksztalt dachu i szybko Wam poszlo, a moze jakies zdjecia ze srodka domu? jakby co jestem chetna do pomocy przy wstawianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 20.11.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Chętnie jeszcze coś "upublicznię".Sama budowa poszła chyba faktycznie sprawnie. Chociaż i tak mają 2tyg spóźnienia w stosunku do tego co obiecywali. Tym gorzej dla nich bo teraz marzną. Miałam sprawną ekipę murarzy.Sąsiadom też sie chyba podobało bo na następną robotę przenieśli się na drugą stronę ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 22.11.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 taaadaaaam, kupilam projekt! Lote 2 - czekam na dostawe mam pytanie dotyczace drzwi suwanych wychodzących na pokoj, zostawiliscie je tak jak sa? wstawiliscie normalne drzwi? wiem, ze niektorzy w ogole zrezygnowali z tych drzwi i zostawili tylko wejscie od strony komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 22.11.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 GRATULACJE!!!! Ja wprawdzie buduję LOTE I - ale zawsze to Lote! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 23.11.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 u mnie jest przestrzeń całkowicie otwarta.Zlikwidowałam ściankę między kuchnią i jadalnią ale wiem że zwolenników otwartej kuchni jest tyle samo i zdecydowanych przeciwników takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 23.11.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 a ja mam ściankę "schodkową" - czyli w połowie kuchnia jest otwarta a w połowie nie - niewielki murek na wysokości ok. 1,5 m i prawie takiej samej długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 30.11.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 ponieważ wątek spadł na 3 stronę wkleję linki do fotek poddasza nad garażem poddasze nad garażem 1 poddasze nad garażem 2 jak dojdzie ocieplenie będzie oczywiście mniej miejsca ale sanki, box na samochód czy koła zimowe wejdą... w tym celu mam zamiar zrobić sobie właz i zamontować wyciągarkę z silnikiem za 250zł a schodki opuszczane też oczywiście dam. Przypominam tylko że bryła garażu jest dłuższa u mnie o 2m (dodatkowa kotłownia za garażem tu właśnie będą opuszczane schodki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 02.12.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 pierwek super, że pochwaliłeś się zdjęciami, są dla mnie bardzo przydatne co do ścianki u mnie żona zastanawia się czy po części nie zrobić jej z luksferów żeby doświetlić salon, kuchnia oczywiście zamknięta ze względów praktycznych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 11.12.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Witamy wszystkich budowniczych Lote. Jesteśmy od jakiegoś czasu czytelnikami waszego forum i oczywiście sympatykami projektu Lote. Jeszcze się nie zdecydowaliśmy na zakup projektu, zbieramy informacje o formalnościach, cenach itd. Marzy nam się nasz własny Lotek. Ale przed nami daleka droga. Mamy nadzieję, że znajdzemy na forum wskazówki, które pomogą nam tę drogę przejść. Pozdrawiamy wszystkich Lotowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 15.12.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Czy ktoś z budujących Lote I pokusił się o przesunięcie ściany kuchennej aby powiększyć salon np o ok. 1 m?? Czy macie jakiś pomysł? Zależy nam na powiększeniu salonu żeby zrobić jadalnię w pokoju a w kuchni wygospodarować tylko mały kącik jadalny np. na 2 osoby.Jaka jest rzeczywista długość salonu w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 16.12.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witamy nowego forumowicza , Glamosie przeslij mi swój adres mailowy to przesle Ci rzut naszego parteru po przeróbkach ( takich o jakie pytasz ).Pisz na adres : [email protected]Pozdrawiam cieplutko innych LotowiczówAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 17.12.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Aga i Remik Serdecznie dziękujemy za Wasz rzut. Zmiany sa ciekawe i inspirujące. Teraz je studiujemy i kombinujemy. Też planujemy zmniejszyć kuchnie ale nie możemy się zdecydować czy otwarta czy zamknięta. Garaz też będziemy przedłużać ale chcielibyśmy zrobić to tak aby powiększyć pomieszczenie gospodarcze ale nie rezygnować z pralni.Czy zmiany jakich dokonaliście wymagały akceptacji projektanta a co za tym idzie adaptacji projektu. Jaka jest orientacyjna cena takich adaptacji?? Wasz Lotek jest już śliczny i wygląda prawie gotowy tylko się wprwadzićCZy może w tym jeszcze roku??Pozdrawiamy i życzymy Wam i innym Lotowiczon spokojnych i sprawnych przygotowań do ŚwiątMarzę o Świętach przy kominku Lotkowym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts