Remik i Aga 17.12.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Glamosie - zmiany wyrysowal nasz zaprzyjazniony "przyszly" architekt , kosztowaly mase nieprzespanych nocy , wiele nerwów , placz i zgrzytanie zebow oraz kilka promili. A i tak taraz dokonalibysmy kilku poprawek. Tak takie zmiany , których dokonalismy wymagaja adaptacji projektu.Co do przeprowadzki to juz pisalam na forum , stan jaki osiagnelismy ( typowa wydmuszka ) nie pozwala na jakiekolwiek uzytkowanie budynku - no chyba , ze ekstremalnym hardcorowcom. My do takich nie nalezymy i dlatego jeszcze poczekamy , mysle , ze okolo roku.Pozdrawiamy reszte Lotowiczów P.S Popros o zdjecia Anete17 ona tez ma ciekawe rozwiazaniaANETKO 17 - zyczymy wytrwalosci w wykanczaniu i przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 19.12.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Hej hej Aga i Remik!!!! Dzieki za słowa otuchy!!! Teraz bardzo mi sie przydadzą - tym bardziej że już za tydzień mieszkam w swoim LOTKU POZDRAWIAM WSZYSTKICH I ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 20.12.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Jesteśmy pełni podziwu dla Was, że już się wprowadzacie do swojego Lotka. Śledząc forum widać że udało się Wam doprowadzić Lotka do stanu zamieszkalności w ciągu jednego roku. Jak to się robi???? Nam też się marzy taki wyczyn. Chcielibyśmy zacząć wiosną tzn. koniec marca a może nawet początek i wprowadzić się może już na Gwiazdkę. Ale przy obecnych trudnościach z fachowcami.....i cenami.... Aga i Remik piszą, że macie ciekawe rozwiązania i zmiany. Wdzięczni byśmy byli za wskazówki, rady (wybraliśmy tego samego Lotka). Od której strony świata macie salon? Jak wygląda doświetlenie ?? Pozdrawiamy i życzymy Wesołych Świąt wszystkim forumowiczom - abyśmy jak najszybciej i najsprawniej wybudowali nasze Lotki i znaleźli w nich wygodę, satysfakcję i poczucie bezpieczeństa..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 21.12.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 WITAM Glamosie! No tak.......udało się wybudować dom w ciągu roku - nie jest on do końca wykończony ale da rade w nim zamieszkać Reszta robót będzie już na miejscu-mieszkając (Nie wspomnę o tym co jest w okół domu ) A wyczyn udał sie tylko dlatego ze miesliśmy termin wyprowadzki do końca roku (z mieszkania) - wiec sami rozumiecie - bat nad głową Wszelkiego rodzaju zmiany, zdjątka mogę przesłac ale może po nowym roku bo teraz jesteśmy na etapie pakowania, przeprowadzki-więc sami rozumiecie-czas nagli! A TERAZ POZDRAWIAM ŻYCZĄC WSZYSTKIM WYTRWAŁOŚCI I WESOŁYCH ŚWIAT!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 26.12.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Witamy wszystkich w drugim dniu Świąt. Życzymy Wam zdrowia, spokoju i wytrwałości w realizacji planów Ostatnio dawno tu nie zaglądaliśmy gdyż pochłaniała nas budowa. Udało nam sie zakończyć pewien założony plan ( zamknięcie domu i garażu , no zabrakło jeszcze około 120 dachówek do całkowitego zamkniecia ). Teraz chwila oddechu i ruszamy dalej. A tak wygląda nasz Lotek na chwilę obecną Pozdrawiamy wszystkich lotowiczów. http://img172.imageshack.us/img172/9877/img4413gg6.th.jpghttp://img172.imageshack.us/img172/2192/img4414xm0.th.jpghttp://img258.imageshack.us/img258/5273/img4409ef2.th.jpghttp://img172.imageshack.us/img172/7948/img4416be4.th.jpg http://img172.imageshack.us/img172/1274/img4420rz9.th.jpghttp://img168.imageshack.us/img168/8333/img4421mh6.th.jpghttp://img168.imageshack.us/img168/9501/img4422cu5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 26.12.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Kasiam! Serdecznie gratuluję zaawansowania Lotka. Widok jest piękny, my też byśmy chcieli mieć taki stan budowy. Ale i tak już się posunęliśmy z zaawansowaniem naszych poczynań bo....... Gwiazdor przyniósł mi w prezencie pod choinkę ... projekt Lotka !!! Hurrrrraaaaaa. Mój mąż zrobił mi taką niespodzinkę!!! Niczego nie podejrzewałam, choć o tym marzyłam.... A na dodatek od córek dostaliśmy pod choinkę śliczniutką, naszą tablicę informacyjną na budowę. Więc jesteśmy już szczęśliwymi posiadaczami projektu i (tak myślę) pełnoprawnymi użytkownikami tego forum. .......Bo my Lotowicze to jedna rodzina ..... Całe święta studiowaliśmy projekt i pytanie zasadnicze z czego budować ściany??? Drodzy Lotowicze podzielcie się swoimi uwagami i doświadczeniami, proszę .. I jeszcze jedno ważne pytanie do Lotowiczów: podzielcie się informacjami ile zapłaciliście za robociznę stanu surowego? Chcielibyśmy mieć orientację przed rozmowami z majstrami. Pozdrawiamy Asia i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 26.12.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Aneta17 Życzymy sprawnej, szybkiej i prawie bezbolesnej przeprowadzki. Jak już się urządzicie i będziecie mieli chwilkę czasu będziemy wdzięczni za wszelki rady, wskazówki, przede wszystkim za rzuty zmian, zdjęcia. Jeżeli możecie to prosimy na adres: [email protected]Od której strony (Pn, Płd..) macie salon, jak z doświetleniem???? Czy zostawiliście mniejsze okno salonu w tym miejscu jak w projekcie?? Pozdrawiamy serdecznieAsia i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 27.12.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 WITAM WSZYSTKICH! Jestem tu tylko na chwilkę bo właśnie przenosimy cały nasz dobytek do Lotka Glamosie - mamy salon od str południowo-zachodniej a jak z doświetleniem to dopiero zobaczymy w okresie wiosnno-letnim W tej chwili padamy z nóg!! Więcej napiszę oczywiście jak już sie sprowadzimy docelowo!!! POZDRAWIAM-do następnego........!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 28.12.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Anetko No to wielkie gratulki , jestescie pelnoprawnymi " mieszkancami " Lotka Wielkiej radosci i malych porzadków. Ja tez lece na dzialke , bo dzis maja zakopywac szambo. Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 29.12.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Pierwek porównuje zdjęcia Twojego poddasza i moje poddasze, jakoś tak troszkę nisko u mnie wyszło. Nie podniósł Ci cieśla troszkę jętek do góry? U mnie chciał podnieść o 15 cm, ale zapomniał i zrobił tak jak w projekcie. Teraz źle nie jest, ale muszę dać cieniutką wylewkę i zrobić jak najwyżej sufit.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.01.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 podniósł i na poddaszu i nad garażem - o ile to nawet nie wiem - jak cieśla robił więźbę byłem na urlopie i tylko telefonicznie się z nim kontaktowałem. Powiedział że podniesie tyle żeby wyszła normalna wysokość pokoju (na poddaszu) - jak chcesz to zmierzę ile teraz jest ale dla Ciebie jest już po ptakach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 02.01.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Nie mierz, już "pozamiatane", nie jest źle. Teraz żona jest zachwycona belkami i nie chce ich chować w suficie. Jeszcze nie wiem jak to technicznie zrobię, ale teraz wszystko potrafią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlawok 03.01.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam wszystkich budujących dom wg projektu Lote I - odbicie lustrzane. Jestem zainteresowany budową tego domu. Interesują mnie jednak koszty budowy. Czy ktoś posiada kosztorys tego domu? A jeśli nie, to czy ma ktoś zestawienie materiałów potrzebnych do postawienia Lote? Wielkie dzięki za dotychczasową pomoc dla Remik i Aga oraz aneta17. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 04.01.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Melduje iz wniosek o pozwolenie na budowe zlozony zostal w grudniu, do odbioru ma byc w styczniu, taaadam! Sladami pionierra pierwka wydluzylismy garaz o 2m. Teraz zacznie sie szukanie ekip i projektowanie przyłączy. Czekam az urząd zwroci mi kopie projektu, zebym miala z czym po ekipach budowlanych jezdzic i zeby mieli podstawe do wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 04.01.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Czy ktoś posiada kosztorys tego domu? A jeśli nie, to czy ma ktoś zestawienie materiałów potrzebnych do postawienia Lote? kosztorys Ci niewiele da gdyż ceny się zmieniają. Z grubsza obliczą Ci w składzie budowlanym czego ile potrzebujesz na podstawie projektu. i będzie to lepsze wyliczenie niż ten nibykosztorys "szczegółowy" który możesz kupić sobie razem z projektem za pińćset zł. mnie SSZ kosztował ca 200k pln w tym schody i tarasy lane + ścianki działowe ale lote2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 08.01.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Owieczko, Cieszymy się razem z Tobą bo śledząc forum widać, że jak na razie Twoja droga do Lotka to droga przez mękę a dokładniej przez błędy urzędników. Mam nadzieję, że teraz pójdzie już łatwiej i sprawniej . Tego Tobie i innym Lotowiczom życzymy. Kasiam, dziękujemy za wiadomość. Odpowiedż poszła na priv. My czekamy na wydanie warunków zabudowy........ a potem na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 09.01.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 U mnie teraz pozwolenie na budowie jest na etapie postepowania administracyjnego- mam 7 dni wraz z wydzialem skarbu na zgloszenie auto-sprzeciwu po tym czasie pozwolenie trafia do kierownictwa do podpisu a potem w moje spragnione tegoż lapki, po 15 stycznia mam dzwonic dzis spotykam sie z pierwsza ekipa wczoraj bylam w pobliskach skladach budowlanych- zaczyna sie bum- zaczyna brakowac gazeobetonu, ytonga 36 nie ma. w nastepnej kolejnosci szukam kierownika budowy a potem szybciorem kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 09.01.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Serdecznie pozdrawiam wszystkich rozpoczynających budowę LOTKA! Ufffffffff - na szczęscie mam to już za sobą - i jak sobie pomyślę o tym początku...... A teraz się "wykańczamy" ŻYCZĘ WSZYSTKIM DUUUUUUUUUUUŻO CIERPLIWOŚCI!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 09.01.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 aneta17 Jakie wrażenia z mieszkania już w swoim Lotku? Też bym tak chciała!!! Wrócę do sprawy doświetlenia salonu. Czy zachowaliście okno ( to mniejsze) w salonie na boczenej dłuższej ścianie tak jak to jest w projekcie? Teraz jest tak szaro i ponuro i teraz najbardziej brakuje światła bo latem to wręcz od południa lepiej się zasłaniać. Jest daszek nad tarasem i dużym oknem, który ogranicza światło. Na ile ??? Mam wielki dylemat, bo chciałabym to okno przesunąć pod kuchnię i boję się, że kącik przy oknie tarasowym może być ciemny szczególnie zimą i jesienią Proszę napisz jak to wygląda u Was. Może pomoże to rozwiać moje wątpliwości.A może jakieś zdjęcia, rysunki w ramach wzajemnej edukacji, oczywiście jak znajdzeisz trochę czasu między gipsem, farbą, wiertarką, karniszem itp - wszyscy będą wdzięczni. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 09.01.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 o to samo Anetke na prv meczylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts