jJOANA 15.01.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Właśnie tak. Cały wkład jest w garderobie. Ostatecznie bardziej zalezy mi na miejscu w salonie niż w szafie. Mam zaplanowaną garderobę przy sypialni. Na ścianie w salonie będzie tylko plasterek trawertynu dookołaszyby kominka. Wkład miałam wybrany już wcześniej ale panowie murarze i tak pomylili sie w wymiarach. Ci od kominków poprawią sobie sami.Powiedzieli że nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 15.01.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Drodzy Lotowicze Czy ktoś budował Lotka z drewnianym stropem??Rozpatrujemy taką mozliwość. Ciekawi nas koszt i inne szczegóły. Jeżeli ktoś już to przechodził bardzo prosimy o informacje, wskazówki.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 15.01.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam wszystkich Lotowiczów Tych którzy jeszcze budują i Tych którzy już mieszkają. My również wybraliśmy projekt domu Lote I budowę rozpoczynamy w maju. Teraz jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie (będzie lada dzień) i załatwiania papierków do kredytu a jest ich sporo. Czy ktoś z budujących posiada kosztorys ,którym mógłby się podzielić? Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów, śledzimy Wasze zapiski już od jakiegoś czasu i na pewno skorzystamy z porad.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 16.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Jesteśny w szoku. Byliśmy wczoraj na wstępnej rozmowie u projektanta prosząc o wycenę adaptacji i niektórych zmian w projekcie (min. zmiana stropu na drewniany). Pani wzięła ksero projektu i kazała przyjść nastepnego dnia. Dzisiaj mąż poszedł dowiedziec się jaka cena itp. Pani odpowiedziała, że się nie podejmie, bo takie wydziwianie - przestawianie ścianek a do tego ten dach...... Odmówiła...... Za dużo pracy ....????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 16.01.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Czy Wu Lotowicze też mieliście prblemy z projektantami, adaptacją, zmianami??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 16.01.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 My nie mielismy problemow, ale nasze zmiany tez nie byly znaczne. Musicie szukac innego projektanta- tej pani widocznie sie nie chcialo- jej strata a nie wasza..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wildek 16.01.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Robilem duzo zmian w Lote II. Architekt wykonal bez problemu, a cena byla do przyjecia. Proponuje znalezc innego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIWIA91 16.01.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam wszystkich budujących Lotka Forum czytam już od dawna i codziennie do Was Lotowicze zaglądam , ale dopiero teraz postanowiliśmy z moim mężem się do Was przyłączyć W tym miejscu chciałam podziękować za cierpliwość i wszystkie zdjęcia i rzuty Lotka , które dostaliśmy od Remika i Agi , dziękujemy Pewnie kiedyś Remik i Aga wybierzemy się do Was zobaczyć Lotka na żywo , oczywiście jeżeli zaproszenie będzie nadal aktualne Otrzymaliśmy w tej chwili warunki zabudowy i w kwietniu kupujemy już na 100% projekt Lote wersja I Rozmawialiśmy już z Panią architekt , która oglądała projekt i według niej trochę małe jest pomieszczenie gospodarcze , ale trochę je powiększymy kosztem pralni i będzie OK , mam nadzieję Przeraża mnie to wszystko , że to dopiero początek dalekiej drogi , ale każdy z Lotowiczów , kiedyś był w tym miejscu co my teraz , więc jakoś się pocieszamy , żę musi być dobrze i na pewno będzie Pozdrawiamy gorąco wszystkich budujących Lotka i nie tylko również tych szczęśliwców już mieszkających Iza i Rafał z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 17.01.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zacni lotowicze, zaczynam otrzymywac pierwsze wyceny za budowe lotki 2, za stan surowy otwarty- sama robocizna- 40 tysiecy, jak oceniacie ta cene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 17.01.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 PS taaadaaammmmm zgadnijcie czyje pozwolenie na budowe lezy gotowe do odbioru??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 17.01.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Szip GRATULACJE. Coś podejrzanie szybko Ci poszło jakiej metody użyłaś? "Na namolnego petenta"? LIWIA91 Czyżby sąsiadka? Fajnie, mój Lotek nie będzie samotny.W jakiej gminie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 17.01.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 jAnno, no co ty...cala procedure rozpoczelam w maju zeszlego roku nawet myslec o tym nie chce grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.01.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zacni lotowicze, zaczynam otrzymywac pierwsze wyceny za budowe lotki 2, za stan surowy otwarty- sama robocizna- 40 tysiecy, jak oceniacie ta cene? jeżeli to już z dachem to bardzo dobra cena (przynajmniej jak na warunki wrocławskie) jak same mury to normalna cena (o ile ze ściankami działowymi) co masz w tym SSO ? masz ścianki działowe? taras i schodki przed wejściem? schody betonowe? - w projekcie są zaprojektowane drewniane i pewnie nie wzięli ich pod uwagę w wycenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 17.01.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ze scianami dzialowymi bez tarasu bez schodkow przed wejsciem, bez dachu- za robocizne dachu chca 18 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIWIA91 17.01.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Szip GRATULACJE. Coś podejrzanie szybko Ci poszło jakiej metody użyłaś? "Na namolnego petenta"? LIWIA91 Czyżby sąsiadka? Fajnie, mój Lotek nie będzie samotny.W jakiej gminie budujecie? jJOANA fajnie że też jesteś z Łodzi , a na jakim etapie budowy w tej chwili jesteście ?? Nasza działka leży jeszcze w granicach Łodzi , chociaż już ok 300 m za naszą działką kończy się Łódż i zaczyna wieś- Giemzów się nazywa Teraz mieszkamy na Chojnach , niedaleko szpitala Centrum Zdrowia Matki Polki , a ponieważ te okolice nam się podobały , to w tych rejonach szukaliśmy działki i udało się , od nas z domku na działkę jest ok 8-9 km A Ty gdzie budujesz Lotka , w jakiej części Łodzi ? Czy może gdzieś pod Łodzią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIWIA91 17.01.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Szip GRATULACJE. Coś podejrzanie szybko Ci poszło jakiej metody użyłaś? "Na namolnego petenta"? LIWIA91 Czyżby sąsiadka? Fajnie, mój Lotek nie będzie samotny.W jakiej gminie budujecie? Czy u nas w ŁODZI też się tyle czeka na pozwolenie na budowę ?? Ile czasu to trwało u Ciebie jJOANA ? Wiem że biurokracja jest straszna , zdążyłam się o tym przekonać kupując działkę i załatwiając różne inne sprawy w urzędach związane z działką , więc jak tak dalej pójdzie to czarno to wszystko widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 17.01.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 jAnno, no co ty...cala procedure rozpoczelam w maju zeszlego roku nawet myslec o tym nie chce grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Uuuups, no to sorry U mnie od złozenia wniosku o WZiZT do pozwolenia- 9miesięcy. Pozwolenie mam z dnia 12 czerwca a ekipy miałam zamówione na 15 lipca.W ciągu tych 9 miesięcy byłam w urzedzie regularnie raz w tygodniu z pytaniem jak sie sprawa ma i 2 razy popłakałam sie tam (z bezsilności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 17.01.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zacni lotowicze, zaczynam otrzymywac pierwsze wyceny za budowe lotki 2, za stan surowy otwarty- sama robocizna- 40 tysiecy, jak oceniacie ta cene? Ja zapłaciłam 46tys.Ekipa godna polecenia.W mojej okolicy to cenowe górne stany średnie. (ze ściankami działowymi, schodami wylewanymi, więźbą ,słupami wylewanymi przed wejściem i bardziej rozbudowanym odwodnieniem ale bez tarasu i schodków przed domem bo ich nie mam wcale ) Pokrycie dachu z obrobką i montażem okien połaciowych 16tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 17.01.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ale ja mam Lote1 więc te info sa bardziej pomocne LIWII91.Miasto tez to samo.LIWIA91 Buduje Łódź-Górna. Zdjęcia (już trochę nieaktualne) są gdzieś w poprzednich postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 17.01.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 no nic, casting na najtansza ekipe trwa, w nastepnym tygodniu decyzja. Czy ktos z lotkowcow zamawial w archipelagu kosztorys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts