Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Właśnie tak. Cały wkład jest w garderobie. Ostatecznie bardziej zalezy mi na miejscu w salonie niż w szafie. Mam zaplanowaną garderobę przy sypialni. Na ścianie w salonie będzie tylko plasterek trawertynu dookołaszyby kominka.

Wkład miałam wybrany już wcześniej ale panowie murarze i tak pomylili sie w wymiarach. Ci od kominków poprawią sobie sami.Powiedzieli że nie ma problemu.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich Lotowiczów Tych którzy jeszcze budują i Tych którzy już mieszkają. My również wybraliśmy projekt domu Lote I budowę rozpoczynamy w maju. Teraz jesteśmy na etapie czekania na pozwolenie (będzie lada dzień) i załatwiania papierków do kredytu a jest ich sporo.

Czy ktoś z budujących posiada kosztorys ,którym mógłby się podzielić?

Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów, śledzimy Wasze zapiski już od jakiegoś czasu i na pewno skorzystamy z porad.. :D

Jesteśny w szoku.

Byliśmy wczoraj na wstępnej rozmowie u projektanta prosząc o wycenę adaptacji i niektórych zmian w projekcie (min. zmiana stropu na drewniany). Pani wzięła ksero projektu i kazała przyjść nastepnego dnia. Dzisiaj mąż poszedł dowiedziec się jaka cena itp. Pani odpowiedziała, że się nie podejmie, bo takie wydziwianie - przestawianie ścianek a do tego ten dach...... Odmówiła...... :o :o :o :o :o :oops: :oops: :oops: Za dużo pracy ....?????

Witam wszystkich budujących Lotka :wink:

Forum czytam już od dawna i codziennie do Was Lotowicze zaglądam , ale dopiero teraz postanowiliśmy z moim mężem się do Was przyłączyć

W tym miejscu chciałam podziękować za cierpliwość i wszystkie zdjęcia i rzuty Lotka , które dostaliśmy od Remika i Agi , dziękujemy

Pewnie kiedyś Remik i Aga wybierzemy się do Was zobaczyć Lotka na żywo , oczywiście jeżeli zaproszenie będzie nadal aktualne :wink:

Otrzymaliśmy w tej chwili warunki zabudowy i w kwietniu kupujemy już na 100% projekt Lote wersja I

Rozmawialiśmy już z Panią architekt , która oglądała projekt i według niej trochę małe jest pomieszczenie gospodarcze , ale trochę je powiększymy kosztem pralni i będzie OK , mam nadzieję :D

Przeraża mnie to wszystko , że to dopiero początek dalekiej drogi , ale każdy z Lotowiczów , kiedyś był w tym miejscu co my teraz , więc jakoś się pocieszamy , żę musi być dobrze i na pewno będzie

Pozdrawiamy gorąco wszystkich budujących Lotka i nie tylko również tych szczęśliwców już mieszkających :D Iza i Rafał z Łodzi

Zacni lotowicze, zaczynam otrzymywac pierwsze wyceny za budowe lotki 2, za stan surowy otwarty- sama robocizna- 40 tysiecy, jak oceniacie ta cene?

jeżeli to już z dachem to bardzo dobra cena (przynajmniej jak na warunki wrocławskie) jak same mury to normalna cena (o ile ze ściankami działowymi)

co masz w tym SSO ?

masz ścianki działowe? taras i schodki przed wejściem? schody betonowe? - w projekcie są zaprojektowane drewniane i pewnie nie wzięli ich pod uwagę w wycenie.

Szip GRATULACJE. Coś podejrzanie szybko Ci poszło :wink: jakiej metody użyłaś? "Na namolnego petenta"?

LIWIA91 Czyżby sąsiadka? Fajnie, mój Lotek nie będzie samotny.W jakiej gminie budujecie?

jJOANA fajnie że też jesteś z Łodzi , a na jakim etapie budowy w tej chwili jesteście ??

Nasza działka leży jeszcze w granicach Łodzi , chociaż już ok 300 m za naszą działką kończy się Łódż i zaczyna wieś- Giemzów się nazywa :D

Teraz mieszkamy na Chojnach , niedaleko szpitala Centrum Zdrowia Matki Polki , a ponieważ te okolice nam się podobały , to w tych rejonach szukaliśmy działki i udało się , od nas z domku na działkę jest ok 8-9 km

A Ty gdzie budujesz Lotka , w jakiej części Łodzi ?

Czy może gdzieś pod Łodzią ?

Szip GRATULACJE. Coś podejrzanie szybko Ci poszło :wink: jakiej metody użyłaś? "Na namolnego petenta"?

LIWIA91 Czyżby sąsiadka? Fajnie, mój Lotek nie będzie samotny.W jakiej gminie budujecie?

Czy u nas w ŁODZI też się tyle czeka na pozwolenie na budowę ?? :roll:

Ile czasu to trwało u Ciebie jJOANA ?

Wiem że biurokracja jest straszna , zdążyłam się o tym przekonać kupując działkę i załatwiając różne inne sprawy w urzędach związane z działką , więc jak tak dalej pójdzie to czarno to wszystko widzę :-?

jAnno, no co ty...cala procedure rozpoczelam w maju zeszlego roku :roll: nawet myslec o tym nie chce grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Uuuups, no to sorry :oops:

U mnie od złozenia wniosku o WZiZT do pozwolenia- 9miesięcy.

Pozwolenie mam z dnia 12 czerwca a ekipy miałam zamówione na 15 lipca.W ciągu tych 9 miesięcy byłam w urzedzie regularnie raz w tygodniu z pytaniem jak sie sprawa ma i 2 razy popłakałam sie tam (z bezsilności).

Zacni lotowicze, zaczynam otrzymywac pierwsze wyceny za budowe lotki 2, za stan surowy otwarty- sama robocizna- 40 tysiecy, jak oceniacie ta cene?

Ja zapłaciłam 46tys.Ekipa godna polecenia.W mojej okolicy to cenowe górne stany średnie. (ze ściankami działowymi, schodami wylewanymi, więźbą ,słupami wylewanymi przed wejściem i bardziej rozbudowanym odwodnieniem ale bez tarasu i schodków przed domem bo ich nie mam wcale :-? )

Pokrycie dachu z obrobką i montażem okien połaciowych 16tys.