aspidisca 24.01.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam Powiedzcie mi czym się różni projekt Lote II od Klementynki (tez Archipelag).Czy diabeł tkwi gdzies w szczegółach, czy są to prawie identyczne projekty? Klementynke ludzie przerabiają na rózne sposoby i często po przeróbkach powstaje Lote.A są to takie zmiany:- zwężenie Klementynki - poszerzenie garażu- przesunięcie kominka na ścianę ze schodami- zastąpienie dwóch drzwi tarasowych w salonie jednymi - szerszymi Jedynym akcentem właściwym tylko dla Lote II jest ten nieszczęsny daszek nad wejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.01.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a czemu nieszczęsny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 25.01.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Klementynka przede wszystkim ma garaż jednostanowiskowy a daszek w Lotkach ma wiele uroku i wizualnie jest ok. No chyba, że ma jakieś ukryte wady, które wychodzą przy budowie. Czy ktoś miał problem z budową daszku w Lote??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.01.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 pomiedzy daszkiem ganku a dachem garażu robi się taki poziomy kosz....dekarz narzekał na to miejscedomek wiele zyskuje na wyglądzie przez tak zadaszony ganek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 25.01.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 A u nas nie zaobserwowalismy niczego takiego , jak "poziomy kosz". Fakt , daszek mamy zmieniony a nasz Mistrzunio profilowal kosz ze trzy dni , wylewajac przy tym hektolitry wody ( coby sprawdzic spadek i przeplyw wody). Dach mamy od maja ub. roku , przeszedl juz pare ulew ( tych wiekszych i mniejszych ) , opadów i zalegania sniegu z wiadomych powodów nie zaobserwowalismy - wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Zreszta jak pisze pierwek - dazsek nad wejsciem nadaje domkowi specyficzny charrrrakter! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 26.01.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 mam ekipe, umowa podpisana, zaczynamy w marcu juuupiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.01.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 co do poziomego kosza... mój dekarz też się tam biedził i podobno zabrał wyginanie blachy do warsztatu do domu - - nie może być poziomy żeby woda spływała wspomiałem żebyście zwrócili w tym miejscu uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 27.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Co do dachu pochwalę się Wam, że mój pozytywnie przeszedł próbę wiatrową w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 28.01.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 My też przeżyliśmy to "tornado" sobotnie! Domek zdał egzamin! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 28.01.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Aneta17 Bylibyśmy wdzięczni za jakieś zdjątka Waszego Lotka we wnątrz. Szczególnie salon. Interesują nas proporcje. Już nie możemy się doczekać kiedy ruszymy. Jeszcze czekamy na pozwolenie. Podobno ok. 3 miesięcy. Wieczność całą.Pozdrowienia dla pionierów lotkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 29.01.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Glamosie - hmmmmm.. obecnie jeszcze nie mam zdjęć "gotowego" salonu (wciąż się urządzamy)- ale mogę przesłać zdjęcia tzw. robocze-jeszcze w trakcie budowy na jakiegoś prywatnego maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 29.01.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Aneta17 Proszę, prześlij zdjęcia na adres: [email protected]Czy salon wydaje Ci się wystarczająco duży??? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 30.01.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 WITAM Glamosie - SALON JEST NA PRAWDĘ WYSTARCZAJĄCO DUŻY - ALE OCZYWIŚCIE TO KWESTIA GUSTU ZDJĘCIA "ROBOCZE" WYSYŁAM! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti 30.01.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Moja ostateczna decyzja to zmiana projektu. Okazuje się, że to nie nasza liga. Obniżamy loty o jakieś 50 metrów i garaż-dobuduje się z czasem. Kredyt by nas zabił w obecnej naszej kondycji finansowej...chociaż domek jest cacy.Życzę wszystkim udanej budowy i szczęścia w nowym domku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 31.01.2008 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Aneta17 Serdeczne dzięki za zdjęcia. Oh, jak byśmy chcieli mieć już naszego Lotka a tu początku nie widać a co dopiero końca.Ładna kuchnia!!!!!Czy podnosiliście Lotka na wysokość???? Robi wrażenie wyższego. Drodzy forumowicze, mam pytanie odnośnie dachu. Wczoraj mieliśmy okazję rozmawiać z wykonawcą na temat dachu (Lote I). Jego oferta to 23000 tyś za robociznę: więźba, folia, dachówka, blacharka. Jak uważacie czy to jest dobra cena??? Proszę o radę.Ile Was kosztował materiał na dach? iIi, przykro nam, że musisz zrezygnować z Lotka ale na pewno znajdzesz coś odpowiedniego dla siebie, życzymy powodzenia, szybkiej i szczęśliwej realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 31.01.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Glamosie - tak-podnosiliśmy dach o jakieś 1,5 pustaka! W tej chwili zadaszenie (wysunięta część) nad salonem i pokojami nie jest nisko i dociera więcej światła do pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.01.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 po co "poprawiać" coś co było dobrze zaprojektowane? W zimie słońce jest niżej i okap nie stoi na przeszkodzie promieniom słonecznym a w lecie (gdy słońce operuje z wysoka) jest miły cień od okapu który osłaniałby trochę pomieszczenia... pomijam to że w dachu czterospadowym jest mało miejsca na poddaszu. Dlatego należy wybrać Lote2 a nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIWIA91 01.02.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 po co "poprawiać" coś co było dobrze zaprojektowane? W zimie słońce jest niżej i okap nie stoi na przeszkodzie promieniom słonecznym a w lecie (gdy słońce operuje z wysoka) jest miły cień od okapu który osłaniałby trochę pomieszczenia... pomijam to że w dachu czterospadowym jest mało miejsca na poddaszu. Dlatego należy wybrać Lote2 a nie 1 A ja właśnie też myślę o podniesieniu Lotka wersja I I myślę , że to nie jest wcale głupi pomysł O ile zwiększa się wtedy metraż na poddaszu ? , proszę o odpowiedż Lotowiczów którzy podnieśli ściankę , bo normalnie jest tam ok 25 m Lote I podoba mi się z zewnątrz właśnie ze względu na wielospadowy dach i pomimo tego , że w LOTE II jest więcej miejsca na poddaszu , wcale mnie to nie przekonuje żeby zmienić mojego Lotka na wersje II , bo ta wersja mi się poprostu nie podoba A z drugiej strony nie potrzebuję aż 60 metrów na poddaszu Dlatego myślę , że każdy powinien podchodzić do tego tematu indywidualnie , a ile ludzi tyle gustów i opinii Moje zdanie jest takie , no ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 01.02.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 W lote II nie podniosłem, w I bym podniósł. Żałuję, że jętek mi troszkę nie podnieśli, sufit miałbym wyżej. Jeżeli ktoś zamierza użytkować poddasze, warto pomyśleć nad podniesieniem, oprócz większej powierzchni, większa funkcjonalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 02.02.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Aga i Remi Co porabiacie? Czy zimujecie i czekacie do wiosny, czy jednak toczą się prace w Waszym Lotku? Kiedy będziemy mogli zazdrościć Wam przeprowadzki do Lotka??My marzymy o pozwoleniu na budowę, a potem chyba nie zdajemy sobie sprawy co nas czeka..... Drodzy Lotowicze w poprzednim poście pytałam o ceny wykonania dachu na Lote I: czy cena: ciśla + dekarz 23.000 zł jest ceną do przyjęcia czy przesadzoną.Proszę, niech ktoś podpowie ile płacił u siebie?? Nie wiemy czy szukać dalej?? Miłych ostatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts