Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mogłby mi ktos wysłac zdjęcia Lote1. Jakies swieze :D Maila [email protected] pamietam ze sporo czasu temu aga i remik mi foteczki wysłali proszę o nowe :p . A tak do tematu to stan surowy otwarty bez dachu czyli murowanie itp z kominem fundamentami ekipa budowlana zawołała 36tys. zł. Pustaczki mam już kupione Porotherm i znajomy mi załatwił po wielkiej znajomości za 6,5zł :lol:(miałem farta) . Na domek potrzebne mi jest 1900szt.

Witamy wszystkich Lotewiczów

Od jakiegoś czasu poszukujemy projektu domu dla siebie i wreszcie padło na Lote I. Podziwiamy Wasze wysiłki w jego budowie i przeróbkach. Dom jest dla nas prawie idealny choć po przeczytaniu historii wypowiedzi uwagi nasze są podobne do większości, ale ten dom analizujemy dopiero od 3 dni. Myślę, że uwag będzie przybywało.

I tak łazienkę wstawimy do pok nr 8, w jej miejscu będzie pom. gosp. dostępne z zewnątrz. Pralnię połączymy z kotłownią. Kuchnia raczej otwarta bez tej ścianki od strony hallu. Podoba nam się kuchnia proponowana przez Remika i Agę.

Pozdrawiamy wszystkich :lol:

No prosze , pierwszy raz i od razu od tylu :lol:

To idac za ciosem poprosimy o front.

A i jeszcze jedno pytanko - gdzie taka zima?

zima koło Lublina

wschód, wschód, wschód ....( w grudniu) :D

http://images31.fotosik.pl/140/39824aa7204eb5eem.jpg

od przodu też mi się podoba :lol:

teraz Pierwek od razu wypatrzy, że komin mi ciut za duży wyszedł :wink:

pozdrawiam

Adam

[

teraz Pierwek od razu wypatrzy, że komin mi ciut za duży wyszedł :wink:

za ciemno było jak robiłeś zdjęcie od przodu i nic nie widać :p

natomiast bardzo podoba mi się dach bez okien dachowych od strony tarasu...

jest na pewno ładniejszy niż mój z tymi dwoma okienkami które nie pasują do takiej powierzchni... być może gdyby były podwójne okna byłoby lepiej

do paryski: zdjęcia mojego lotka są w tym wątku trochę wcześniej

tu masz linka http://eminet.com.pl/lote2/

przyznaję się bez bicia, że nie podoba mi się połać dachu od strony tarasu ze względu na okna dachowe (są za małe w stosunku do dachu)

teraz dużo lepiej...

nie widać żeby komin był podniesiony wszystko wygląda ok - a i lepiej będzie działał jak jest wyższy...

Atam - nie będziesz robił okien połaciowych czy może zostawiłeś to sobie na później?

Widzę że u Ciebie też cieśle dali płatwie pośrednie choć w projekcie ich nie ma.

komin jest raczej szerszy i grubszy ..., zastanawiałem się nad zaleganiem tam śniegu, ale u mnie jest to strona południowa więc myślę, że będzie dobrze

teraz poważniej zastanowiłbym się czy nie robić jednak systemowych, ale już nie z tą ekipą :-?

beleczki wzmacniające są, szkoda tylko, że nie dali mi ich tak jak u Pierwka pod jętkami, a jętki parę cm wyżej, - nie jest, źle ale mogło być lepiej ...

okna czekają na później, ale wstępnie mam tylko dwa, nie chciałem wstawiać na zimę

z daszkiem oczywiście wielki ukłon w stronę Remika i Agi :wink: ,

a zdjęcie ciemne bo nastrojowe :p

No właśnie roleta chowa się w tej puszce,kolejny błąd przy budowaniu(przestroga dla innych) nawet nie błąd tylko gapiostwo, nie zostawiliśmy miejsca na obudowe rolet, dlatego są wysunięte na zewnątrz,chociarz przyjdzie jeszcze styropian 12 i troche znikną mam nadzieje te puszki, okna i rolety kosztowały :roll: 21.000. A jak sie Wam widzą drzwi balkonowe (przesówane),to był kolejny mój wielki dylemat,prosze o opinie,podobają sie choć troszkę :roll:

bardzo polecam te okna i firmę z Wrocławia tylko nie wiem czy moge na forum podac nazwę??????? Cenowo te okna nie należa do najtańszych, ale do najdrozszych tez nie, kilku naszych znajomych już jakiś czas użytkuje te okna i bez zastrzeżeń i oczywiście awarii. Są bardzo ładnie wykonane a firma w której zostały zakupione-pierwsza klasa, każdemu życzę tak solidnego i fachowego sprzedawcę, aż nie moge się powstrzymać od podania nazwy-----mogę????????

Ja też chcę zrobić rolety na zewnątrz, znajomi zrobili w nadprożach i ciągnie zimno. W styropianie ładnie schowasz, nic nie będzie widać, gdzieś na forum widziałem zdjęcia, tylko pytanie czy 12 cm wystarczy, czytałem, że dawali 20 cm. Jakie ta pucha ma wymiary, chodzi mi o szerokość od ściany?

Drzwi tarasowe fajne, trzeba tylko uważać, żeby nie wyjść przez zamknięte :wink:

najważniejsze, żeby Tobie się widziały