Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie:) Postanowilismy również podzielić sie zdjeciami swojego lote II odbicie lustrzane. Budowa na dobre rozkreci sie za jakis miesiac:)

zdjecia:

http://img256.imageshack.us/img256/9704/dommm023mz2.th.jpg

http://img229.imageshack.us/img229/6043/dommm022im3.th.jpg

http://img229.imageshack.us/img229/7292/dommm021nm2.th.jpg

http://img212.imageshack.us/img212/8442/dommm024cr9.th.jpg

Pozdrawiamy:)

A u mnie nic się nie dzieje od połowy listopada. Przyznam że musiałam trochę odpocząć od budowy (a raczej budowlańców)

Ale jak już zacznę..... :wink:

Za dwa tygodnie przyjadą okna, elektryk, wylewki. Krótko mówiąc biorę się do roboty.

Jak będę miała czym , to się pochwalę.

U nas też nic się nie dzieje, czekamy w dalszym ciągu na warunki. Wniosek złożylismy 7 stycznia - minęły dwa miesiące i nic :cry:

Chcielibyśmy juz coś robić na działce a to jeszcze daleka droga. Pewnie jeszcze ze trzy, cztery miesiące poczekamy zanim zaczniemy prace na budowie ( adaptacja, pozwolenie).

Zostało nam kibicować inny Lotowiczom.

Pozdrawiamy wszystkich i czekamy na jak najwięcej informacji o budowie Lotka

Czesc!

U nas chyba w koncu elektryka polozona,gora prawie skonczona,jestesmy przed tynkami na dole i roznymi cudnymi instalacjami..Wlasnie gosc projektuje nam instalacje gazowa i musimy sie okreslic jaki piec chcemy :o nic wspolnego z gazem nie mam (ewentualnie w Sylwestra :wink: ),a facet sprzedaje tez piece wiec wiarygodny nie jest-boimy sie ze bedzie chcial nam opchnac to co ma..Jaki piec wybieracie?

Aga i Remik,

Mozecie cos napisac na temat kominka-gdzie rozprowadziliscie rury (do wszystkich sypialni?? z wiatraczkiem? kominek o jakiej mocy?? jakiej firmy ?)w sklepach z kominkami robia nam mlyn w glowie :roll: ..

ale kiedys bedzie koniec..(mnie lub budowy)

pozdrawiam Wszystkich

Kasiam - tu Aga ( mniej wiedzaca polowa duetu ) , co do rodzaju wkladu

kominkowego juz odpowiadam : KFD Linea 1050 , rozprowadzenie ciepla na

razie prowizoryczne z turbowentylatorem wymuszajacym obieg , docelowo

ma byc wlaczone w system mechanicznej wentylacji z odzyskiem ciepla. Co z

tego wyjdzie zobaczymy :lol:

Ciesze sie z Waszych postepów - u nas jakos sie slimaczy ( Remik duzo robi

sam ). My przymierzamy sie do instalacji wodno - kanalizacyjnej , pózniej

odkurzacz centralny ( tzn. na razie same rurki ) i ogrzewanie podlogowe.

Materialy juz kupione i czekaja na swoja kolej , na razie mezulo walczy z

alarmem ( równiez samodzielnym ). To tak w wielkim skrócie - pokazujcie

Wasze Lotki , chetnie bym sobie cos zgapila.

Pozdrawaim Wszystkich

A.

Zaczęło się u mnie tynkowanie - wszystko oprócz pokoi i korytarzyka (na parterze) tynki cementowo wapienne robione ręcznie - w pokojach będą raczej gipsowe (wybór żonki) chyba, że te cem-wap będą wyglądały bardzo ładnie to byłyby wszędzie takie...

ale raczej sie nie uda bo piachu nie udało mi się superaśnego kupić.

Co do klatki schodowej... w czwartek wymurowali murarze na poddaszu te ścianki przy schodach i dziwnie sie zrobiło... jak wytynkują to cyknę fotki. Taka fest studnia wyszła... jakoś inaczej to sobie wyobrażałem

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Z okazji Świąt Wielkanocnych:

Miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,

Zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.

Pracy, która pomaga żyć.

Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać

i Szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie

tego życzą wszystkich Lotowiczom

Glamosie

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

i ja przylaczam sie do glamosiowych zyczen..... :)

wiesci z frontu budowlanego: zmagam sie z podlaczeniem pradu, kolejny raz mila byc podlaczny i go nie ma, po swietach biegne od razu z kolejna awantura, budowlancy jak dobrze pojdzie wrqcaja w tym tygodniu. Piasek, wapno, cement oraz komin systemowy zakupione. Teraz zmagam sie z kartka olowkiem i rozpiską kuchni.

Witam serdecznie wszystkich Lotowiczów ;) Bardzo się cieszę że znalazłam Wasze wspaniałe forum. Parę dni temu kupiliśmy projekt Lote I. Na początku bardzo się cieszyłam, ale teraz jestem... przerażona. Moje obawy dotyczą piętra. Chcieliśmy aby nasza "góra" była użytkowa, ale tak naprawdę nie jestem pewna czy wysokość pomieszczeń jest na tyle odpowiednia aby można było tam normalnie funkcjonować, tzn. zbudować 2 pokoje i małą łazienkę. Mój mężczyzna uparł się aby dobudować górę , to się chyba nazywa ścianką kolankową o ok. 60 cm ale ja nie jestem pewna czy nie zepsuje to efektu na zewnątrz. POMOCY!