Remik i Aga 29.02.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Lila i Zbych - dziekujemy za odwiedziny , prezent i mile slowa. Jezeli pomoglismy w jakikolwiek sposób w podjeciu decyzjito ogromnie sie cieszymy i polecamy na przyszlosc.PozdrawiamyRemik i Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mci-loteII 01.03.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie:) Postanowilismy również podzielić sie zdjeciami swojego lote II odbicie lustrzane. Budowa na dobre rozkreci sie za jakis miesiac:) zdjecia:http://img256.imageshack.us/img256/9704/dommm023mz2.th.jpghttp://img229.imageshack.us/img229/6043/dommm022im3.th.jpghttp://img229.imageshack.us/img229/7292/dommm021nm2.th.jpghttp://img212.imageshack.us/img212/8442/dommm024cr9.th.jpg Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 01.03.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 bardzo ladnie to wyglada, sliczne rolety i piekny kolor dachowki! gratuluje tak zaawansowanego etapu.. u mnie zaszalowali lawy, wylewaja B20 we wtorek prawdopodobnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 05.03.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A u mnie nic się nie dzieje od połowy listopada. Przyznam że musiałam trochę odpocząć od budowy (a raczej budowlańców) Ale jak już zacznę..... Za dwa tygodnie przyjadą okna, elektryk, wylewki. Krótko mówiąc biorę się do roboty. Jak będę miała czym , to się pochwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 06.03.2008 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 U nas też nic się nie dzieje, czekamy w dalszym ciągu na warunki. Wniosek złożylismy 7 stycznia - minęły dwa miesiące i nic Chcielibyśmy juz coś robić na działce a to jeszcze daleka droga. Pewnie jeszcze ze trzy, cztery miesiące poczekamy zanim zaczniemy prace na budowie ( adaptacja, pozwolenie). Zostało nam kibicować inny Lotowiczom. Pozdrawiamy wszystkich i czekamy na jak najwięcej informacji o budowie Lotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 06.03.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 u mnie lawy zalane i teraz miesiac przerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.03.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 a po co przerwa? - robotnicy mają inną robotę? czy pogoda nie sprzyja murowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 06.03.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 ida dach klasc komus innemu ale potem juz na stale do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 11.03.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Czesc! U nas chyba w koncu elektryka polozona,gora prawie skonczona,jestesmy przed tynkami na dole i roznymi cudnymi instalacjami..Wlasnie gosc projektuje nam instalacje gazowa i musimy sie okreslic jaki piec chcemy nic wspolnego z gazem nie mam (ewentualnie w Sylwestra ),a facet sprzedaje tez piece wiec wiarygodny nie jest-boimy sie ze bedzie chcial nam opchnac to co ma..Jaki piec wybieracie? Aga i Remik, Mozecie cos napisac na temat kominka-gdzie rozprowadziliscie rury (do wszystkich sypialni?? z wiatraczkiem? kominek o jakiej mocy?? jakiej firmy ?)w sklepach z kominkami robia nam mlyn w glowie .. ale kiedys bedzie koniec..(mnie lub budowy) pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 11.03.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Kasiam - tu Aga ( mniej wiedzaca polowa duetu ) , co do rodzaju wkladu kominkowego juz odpowiadam : KFD Linea 1050 , rozprowadzenie ciepla na razie prowizoryczne z turbowentylatorem wymuszajacym obieg , docelowo ma byc wlaczone w system mechanicznej wentylacji z odzyskiem ciepla. Co z tego wyjdzie zobaczymy Ciesze sie z Waszych postepów - u nas jakos sie slimaczy ( Remik duzo robi sam ). My przymierzamy sie do instalacji wodno - kanalizacyjnej , pózniej odkurzacz centralny ( tzn. na razie same rurki ) i ogrzewanie podlogowe. Materialy juz kupione i czekaja na swoja kolej , na razie mezulo walczy z alarmem ( równiez samodzielnym ). To tak w wielkim skrócie - pokazujcie Wasze Lotki , chetnie bym sobie cos zgapila. Pozdrawaim Wszystkich A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 14.03.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 zapomnialam zanotowac tu na forum - moze komus sie przyda, na ławy poszło 15m b20 (lawy 60cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystian2809 15.03.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 U mnie ławy będą wylewane za 3-4 dni ale pogoda zbytnio nie dopisuje więc może wszystko się zmienic!!SzipBudowniczy ile płaciłes za metr ławy?? tak z ciekawości bo u nas ceny są 255zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 15.03.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 chodzi o koszt betonu? metr 300 brutto plus jeszcze koszmarek za pompe....i to bylo najtaniej w Gdansku niestety duze miasto- koszmar ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Zaczęło się u mnie tynkowanie - wszystko oprócz pokoi i korytarzyka (na parterze) tynki cementowo wapienne robione ręcznie - w pokojach będą raczej gipsowe (wybór żonki) chyba, że te cem-wap będą wyglądały bardzo ładnie to byłyby wszędzie takie... ale raczej sie nie uda bo piachu nie udało mi się superaśnego kupić. Co do klatki schodowej... w czwartek wymurowali murarze na poddaszu te ścianki przy schodach i dziwnie sie zrobiło... jak wytynkują to cyknę fotki. Taka fest studnia wyszła... jakoś inaczej to sobie wyobrażałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 21.03.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Z okazji Świąt Wielkanocnych: Miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr, Zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze. Pracy, która pomaga żyć. Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i Szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie tego życzą wszystkich Lotowiczom Glamosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 22.03.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 i ja przylaczam sie do glamosiowych zyczen..... wiesci z frontu budowlanego: zmagam sie z podlaczeniem pradu, kolejny raz mila byc podlaczny i go nie ma, po swietach biegne od razu z kolejna awantura, budowlancy jak dobrze pojdzie wrqcaja w tym tygodniu. Piasek, wapno, cement oraz komin systemowy zakupione. Teraz zmagam sie z kartka olowkiem i rozpiską kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.03.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 niestety nie da się sfotografować klatki schodowej ale w drodze na moją budowę mijam taki oto domek... http://79.188.255.66/murator/lote1-przod.jpg http://79.188.255.66/murator/lote1-taras.jpg oczywiście ściana kolankowa podwyższona o około 80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paryska 23.03.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Pierwek jak ja jeżdze na swoją budowe też mijam ten domek, hm jeśli będziesz mieszkał w okolicy to chyba będziemy sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.03.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 wow! jaki ten świat mały... Ja się buduję na końcu (mniej więcej) tej drogi asfaltowej... czyli w Ż..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 23.03.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Witam serdecznie wszystkich Lotowiczów Bardzo się cieszę że znalazłam Wasze wspaniałe forum. Parę dni temu kupiliśmy projekt Lote I. Na początku bardzo się cieszyłam, ale teraz jestem... przerażona. Moje obawy dotyczą piętra. Chcieliśmy aby nasza "góra" była użytkowa, ale tak naprawdę nie jestem pewna czy wysokość pomieszczeń jest na tyle odpowiednia aby można było tam normalnie funkcjonować, tzn. zbudować 2 pokoje i małą łazienkę. Mój mężczyzna uparł się aby dobudować górę , to się chyba nazywa ścianką kolankową o ok. 60 cm ale ja nie jestem pewna czy nie zepsuje to efektu na zewnątrz. POMOCY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts