SzipBudowniczy 24.03.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 katarinko, spojrz kilka postow wyzej- pierwek wstawial lotke 1 podniesiona o scianke kolankowa solidna, inni rowniez podnosili, zeby uzyskac wieksze poddasze. Albo fukcjonalne poddasze albo estetyczny wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.03.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 no to teraz pojechałeś.... ale w sumie też się pod tym podpisuję Na pewno warto pooglądać zdjęcia i spróbować ukryć jakoś tą ściankę kolankową - można próbować przedłużyć trochę połać dachową (ale zrobi się wtedy szerszy okap...) Myślę jednak że warto spróbować żeby nie zrobić Lotka grzyba... mam więcej zdjęć tego lotka co jest wyżej - wystawię wkrótce do nich linka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 24.03.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 pierwek ja ciagle kobieta jestem mysle, ze ten lotek 1 pierwkowo wstawiany nie bedzie wygladal tak zle z elewacją, teraz mocno dzieli bryle pasek stropu, widac sciane kolankowa, ale moze potem nie bedzie tak zle. Po pewnym czasie nawet jak cos nam zgrzyta w wygladzie podniesionej lotki i tak chyba przestaniemy to zauwazac, przywykniemy, bo wazniejszy bedzie 1 czy 2 funkcjonalne pokoje na poddaszu, wygodniejsza lazienka etc. To mowie ja, ktora to lotka na dzien dzisiejszy nie podnosi ale ja buduje lotka 2 PS na pierwkowych fotkach widac tez jak kazdy szamocze sie z daszkiem nad drzwiami wejściowymi, kazdy cos tam zmienia, cos w tym miejscu po prostu nie pasuje, tez mam wizje zmiany ale bardzo odlegla od oryginalu i chyba musze zapytac kierbuda czy tak mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 24.03.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Bardzo dziękuję za pomoc jeśli chodzi o poddasze, chyba się zdecydujemy na podniesienie tego poziomu, zwłaszcza że widzę że dużo osób tak zrobiło. Jednak podniesienie ścianki zmienia trochę wygląd Lote. Czy ma ktoś może zdjęcia osoby stojącej na poddaszu w niezmienionej Lotce? Proszę o przesłanie [email protected]ękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paryska 24.03.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 uważam, że jeśli podnosić lotka to powinno sie też proporcionalnie podnieść dach(my tego nie zrobiliśmy). Czy w praktyce da się to zrobić nie wiem, nie jestem fachowcem, ale napewno efekt w naszym Lotku byłby lepszy co widać po tej stronie gdzie jest taras, wystarczyło podnieść do góry troszke, troszke wydłużyć i gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.03.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 oto reszta zdjęć: lote1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dan_385 25.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witam, jesteśmy na koncowym etapie poszukiwania projektu i Lote II jak narazie najlepiej spelnia wszystkie nasze założenia. Mam prośbę do budujących tą wersję o info(rzut) jak rozwiązali układ poddasza, nam potrzebne są na górze 3 pokoje plus łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.03.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 ciężko będzie bez podnoszenia ścianki kolankowej (a ja akurat jestem przeciwnikiem psucia bryły domu czymś takim) przy standardowym układzie schodów wychodząc ze schodów po prawej można zrobić łazienkę (nad łazienką na parterze) i jeden pokój (dość duży), skręcając w lewo mamy dużo miejsca ale problemem może być zmieszczenie 2 drzwi do 2 pokojów np coś takiego: http://79.188.255.66/murator/propozycja.jpg skala może jest nie teges ale powinno wyjść ściana łazienki musi być blisko okna bo inaczej łazienka będzie za mała - ale tak powinno być ok patrząc jak to sobie ułożyłem u siebie na poddaszu powinna sie tam zmieścić umywalka kibelek i kabina prysznicowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dan_385 25.03.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 ja to sobie tak ułożyłem, sypialnia jest co prawda mocno kiszkowata(3,5x5,5) i nie potrafię jej sobie wyobrazić z meblami, choc metrażowo jest ok. http://www.otofotki.pl/img2/obrazki/mnop1254347618d.JPG patrze i zastanawiam sie czy jednak nie warto byloby podniesc sciany o jakies 30 cm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 27.03.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Pierwek jesteś pewien, że "wyrobisz" się z tą łazienką? U mnie byłby problem, dlatego chcę ją zrobić aż za okno. Zrobiłem szkic ale mam problem z wrzuceniem na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.03.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 jak sobie ustawiłem na podłodze poddasza bloczki, które miały udawać ścianki to nie wyglądało to źle ale sprawdzę jeszcze raz z tym, że tak jak napisałem w tej łazience na górze ma być tylko kabina prysznicowa, umywalka i sedes.zastanawiam się jeszcze nad zrzutnią brudnych ubrań bezpośrednio do pralni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 28.03.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 weź poprawkę na podłogę, ocieplenie i wykończenie skosów, trochę cm ubędziedrzwi zmieszczą się bez problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 31.03.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam Lotowiczów! Jednak zdecydowaliśmy się z mężem że nie będziemy podnosić ścianki kolankowej na poddaszu, bo to by zbyt zmieniło bryłę budynku. Mam pytanie dotyczące daszku nad wejściem - jak rozwiązaliście problem zalegających tam liści bądz śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 31.03.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Zastanawiamy się nad takim rozwiązaniem problemu daszka, jak w projekcie Genowefa. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 01.04.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Katarino my tak wlasnie planujemy zrobic jak w Genowefie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 01.04.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dzięki-Szip Bodowniczy To jeszcze bardziej nas utwierdza w przekonaniu że to dobry pomysł. A na jakim jesteś etapie budowy? My dopiero startujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 01.04.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 katarino, mam lawy juz, od jutra bloczki fundamentowe ruszaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.04.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam Lotowiczów! Jednak zdecydowaliśmy się z mężem że nie będziemy podnosić ścianki kolankowej na poddaszu, bo to by zbyt zmieniło bryłę budynku. Mam pytanie dotyczące daszku nad wejściem - jak rozwiązaliście problem zalegających tam liści bądz śniegu? na liście nie ma sposobu - tzn trzeba wybierać ręcznie... (akurat u mnie nie będzie raczej tego problemu) co do śniegu... teoretycznie to się sam powinien topić tylko dekarz musi zostawić po prostu dużą przestrzeń między ciętymi dachówkami w koszu (powyżej 10cm) a jak mieszkasz w rejonie gdzie rzeczywiście może być z tym problem to zafunduj sobie kabel grzejny w rynnach i tym koszu. Jak się śniegu nazbiera to sobie go włączysz i śnieg się stopi. Tylko koszt takiego kabla jest niemiły - około 40zł/m (o ile dobrze pamiętam) co do łazienki na poddaszu... jestem prawie codziennie na budowie ale nie miałem jakoś czasu aby sprawdzić co i jak - jak to zrobię to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 02.04.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dzien dobry, jezeli chodzi o lote II i moj sposob na daszek. Przesunalem czesc domu (te w ktorej jest i salon i kuchnia) o 90 cm. Dzieki temu powiekszyl sie taras i zostal calkowicie zadaszony, a z drugiej strony utworzyla sie wneka wejsciowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.04.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 pokash fotkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts