czopuch 03.04.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Na dzien dzisiejszy dysponuje czyms takim.Dodalem mój sposób na kuchnię. Pozdrawiam serdecznie. http://pwildowicz.w.interia.pl/p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 03.04.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Dzięki za rady,całkiem ciekawe rozwiązanie.Chyba jednak zostaniemy przy daszku takim jak w "genowefie", bo pewnie potem nie będzie nam się chciało wchodzić na dach strącać śnieg, z kolei system antyoblodzeniowy jest za drogi. No i bardzo nam się to rozwiązanie podoba Nadal się zastanawiamy co zrobić z tą nieszczęsną górą (LoteI), wydaje się taka mała. Czy ktoś ma jakieś fajne pomysły? Zdjęcia mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 03.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 A tak to wyglada w przekroju:http://pwildowicz.w.interia.pl/p12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 04.04.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam wszystkich fanow LOTE !!! w poniedzialek 7 kwiet. zaczynamy budowe !! Jezeli komuś by się chciało przesyłać zdjecia waszych LOTOW to moja skrzynka jest dla Was otwarta a w szczegolnosci kosztw jakie poniesliscie...dodam ze jestem z Wroclawia i dom powstanie w gm. Św. Katarzyna...jezeli ktos buduje w poblizu to chetnie wyslucham opini i doswiadczen, a jezeli ktos pozwoli zobaczyc z bliska to juz wogole bylbym wdzieczny !!! zapraszam do pisania [email protected] POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 04.04.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam wszystkich My budowę LOTE zaczynamy we wtorek. Mam nadzieje, że pójdzie nam szybko i bez większych problemów. Mam pytanie jak oddzielić kuchnie od salonu żeby było ładnie? Mieliśmy okazje zwiedzić Lote już zbudowany i zamieszkany ale kuchnia było połączona z salonem , my chcemy ją oddzielić i zastanawiamy sie jak o rozwiązać.Pozdrawiamy wszystkich Lotowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 04.04.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam Zajaczka!Jeśli chodzi o kuchnię to również wolimy oddzielić ją od salonu. Prawdopodobnie ścianę dzielącą kuchnię i salon zbudujemy z luksferów, podświtetlimy jakoś ładnie halogenami. Druga wersja, bardziej praktyczna, to drzwi przesuwne. Jestem ciekawa jakie miałaś wrażenia po oglądaniu Lote? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 04.04.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 mu tez planujemy bardziej zabudowac kuchnie od salonu, drzwi przesuwne wchodza w gre lub po prostu otwarte przejscie ale wezsze niz w projekcie. Jednak wygodnie z kuchnie wyjsc do salonu wprost niz naokolo korytarzem - tak mi sie wydaje.W nastepnym tygodniu czeka nas wymiana gruntu- tj wypelnienie fundamentow pod chudziak- juz sie boje....ilosc ton piasku do wykopu mnie przeraza bo to duzy koszt bedzie..... a to moj garaz sciana fundamentowa dopiero:) http://www.szipszop.pl/urlop/garaz.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 05.04.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witam Katarine 78 właśnie zastanawiam się nad drzwiami rozsuwanymi tak chyba będzie najwygodniej. A jeżeli chodzi o wrażenia z oglądania Lote to super miejsca jak dla nas wystarczająco postanowiliśmy tylko okna w salonie zmienić trochę a mianowicie zamiast dwóch okien na tej bocznej ścianie zrobić tylko jedno w miejscu gdzie będzie stał stół w salonie (my nie chcemy przyjmować znajomych w kuchni). Okno tarasowe jest na tyle duże że dostatecznie doświetla salon, przynajmniej tak było w Lote które zwiedzaliśmy. My również zdecydowaliśmy się przedłużyć garaż 1,5 m, właściciel Lotka naszych sąsiadów powiedział że to dobry pomysł bo wymiary w projekcie są takie na styk jak wstawi się dwa samochody. Mamy szczęście bo Lote który oglądaliśmy stoi dokładnie dwie działki obok mojej, nasz będzie w lustrzanym odbiciu i z dwoma bramami garażowymi. Dzięki za podsunięcie pomysłu z daszkiem taki jak w Genowefie , to chyba najlepsze rozwiązanie, bo też główkowaliśmy jaki daszek zrobić i czy w ogóle go robić.Pozdrawiam i życzę wytrwałości wbudowaniu oraz wykańczaniu swoich Lotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 05.04.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 witam, stanalem przed sporym problemem...mianowicie czy przedluzac garaz?? bardzo ale to brdzo Was prosze o Wasze opinie (szczegolnie tych co juz to zrobili lub nie) zdjecia szkice wszystko co pomoze mi podjkac decyzje...nieukrywam ze zalezy mi na czasie wiec za wszystko bede bardzo ale to bardzo wdzieczny moj email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 05.04.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Witamy wszystkich Lotowiczów Jesteśmy na etapie adaptacji projektu i zdecydowaliśmy się przedłużyć garaż o ok. 1 m. Zasadniczy powód to powiększenie kotłowni. Jest bardzo mała i w zasadzie tylko na piec gazowy. A naprawdę nie wiadomo jakie ogrzewanie wybierzemy. Jeżeli zdecydujemy się na piec na ekogroszek lub inny na paliwo stałe piec się nie zmieści w kotłowni wg oryginalnego projektu Lote. Dlatego przedłyżamy garaż a ścinkę kotlowni przesuwamy razem z kominem o ok. 1m. Przesuwamy tylko ścianę kotłowni. Pralnia zostaje bez zmian. Dzięki temu w garażu powstanie wnęka na regały, sprzęt ogrodowy. A w razie potrzeby na worki z ekogroszkiem???? Wszystkim rozpoczynającym budowy życzymy powodzenia i sprzyjającej pogody. My musimy jeszcze czekać na start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 05.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Ja miałem okazje zwiedzić dom LOTE z pomieszczeniem gospodarczym o wymiarach jak w projekcie (chodzi o szerokość) w prawdzie przedłużonym (zrezygnowano z pralni) i piec na eko groszek się zmieścił. My osobiście też planujemy zakup takiego pieca bo na własne oczy widzieliśmy że się mieści w takim pomieszczeniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 05.04.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 JerzyQ - na 3 albo 4 stronie sa zdjecia naszego Lotka , garaz wydluzony dokladnie o 1,2 m wiec mozesz nieco zwizualizowac sobie poglad na wydluzenie garazu.Pozdowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 05.04.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 u nas tez wydluzony o 1 m- ze wzxgledow praktycznych, wiecej miejsca na klamoty samochodowe, opony, czy inne narzedzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 06.04.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 My też zamierzamy przedłużyć garaż o ok.1 m. Mam pytanie - jaką metodą izolujecie fundamenty? Podejrzewamy że u nas występuje wysoki poziom wód gruntowych ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 07.04.2008 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 katarino ja jestem na ukonczeniu fundamentow, i jak do tej pory jest jakas folia zbrojona i styropian 10cm i chyba jeszcze jakas papa bedzie, no i dysperbit.....u mnie jest jednak bardzo sucho.... mam pytanie dotyczace pomieszczenia numer 9 w oznaczeniach archipelagu http://www.archipelag.pl/projekty-domow/lote-w-ii/rzuty.html?Kind=1&Name=Lote&SearchForm=1 czy ktos moze zrezygnowal z okna po lewej stronie oraz z tego balkonowego zostawiajac jedynie to okno na scianie gdzie jest taras? Pytanie do tych ktorzy tak zrobili i budynek juz stoi- czy takie doswietlenie wystarczy w tym pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 07.04.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 WITAM WSZYSTKICH!SzipBudowniczy - my zrezygnowaliśmy i z okna w pomieszczeniu nr 9 (to chyba o to pomieszczenie chodzi?!!) i z okna balkonowego (małego-pom nr 10 - nie uważam że jest zaciemnione! Tym bardziej że pomieszczenie nr 9 i 10 (http://www.archipelag.pl/projekty-domow/lote-w-ii/rzuty.html?Kind=1&Name=Lote&SearchForm=1) mamy od srt. zachodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.04.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 W nastepnym tygodniu czeka nas wymiana gruntu- tj wypelnienie fundamentow pod chudziak- juz sie boje....ilosc ton piasku do wykopu mnie przeraza bo to duzy koszt bedzie..... u mnie weszło ponad 500ton - ja z okienka nie zrezygnowałem i jest to najfajniejszy pokój z tych 3 małych na dole... poza tym jak to będzie wyglądać na elwacji jak nie będzie jednego okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 07.04.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 500 ton no pewnie tak bedzie, u mnie wykop duzy.....kurcze glebokie te fundamenty w lotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 07.04.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam wszystkich lotowiczów. Zajaczka, my też rezygnujemy z jednego okna w kuchni,a okno w salonowe zamieniamy na śliczną oranżerię .Czy Twój sąsiad, który ma już wybudowaną Lotę, wykorzystał w jakiś sposób poddasze? A jeśli tak w jaki sposób i jak to wygląda? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 07.04.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Mój sąsiad ma poddasze nie zagospodarowane (zamienił strop na drewniany) i niestety nie wiem jak z górą. W ich domu w miejscu gdzie są schody jest spiżarnia. My planujemy na górze zrobić tylko jedno pomieszczenie nie będzie żadnych ścianek działowych, taki pokój dla naszego dziecka raczej do zabawy. Chcemy wstawić cztery lub pięć okien dachowych, myślę że będzie ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts