JarzyQ 07.04.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 no i jednak nie zaczelismy dzisiaj a moze po pierwsze pogoda a po drugie jednak przedluzymy garaz o 1,5m i wlasnie biuro projektowe nam wszystko poprawia (a wszystko juz bylo gotowe) obiecali ze zrobia to do piatku zeby geodeta wszedl w sobote...tak wiec kolejna data startu: sobota 8-00 we'll see pozdrawiam wszystkich !!! ps 500ton piasku?? MASAKRA ile kosztuje piasek?? chyba zaczniemy szabrwac w piaskownicach po wrocku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 07.04.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 jerzyq 300 zl za okolo 15-18 ton (cena z 3city) u mnie dzis ocieplili styropianem do konca i wymalowali od wewnatrz dysperbitem. W tym tygodniu slawetna wymiana gruntu- jutro mam otrzymac wycene nerwowo do tego podchodze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 07.04.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 no to bomba.. czyli pawie 10tys trzeba liczyc ach ide do banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 07.04.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 no okolo 10ciu mysle z zageszczaniem i koparką (80PLN za godzine pracy koparki). A wiecie ze ja juz 3cimiesiac czekam na kredyt i czekam i codziennie mam obiecana pierwsza transze i nic...tak sie chcialam pozalic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 07.04.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 no to nie zazroszcze...ach ta biurokracja...no nic bedzie dobrze !!! trzeba byc dobrej mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 07.04.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 gdzie robicie tablice rozdzielcza? w wiatrolapie czy gdzies indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 07.04.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam SzipBudowniczy! Chodzi o skrzynkę elektryczą? Nie wiem czy ten przepis nadal obowiązuje ale kiedyś trzeba było umieścić ją na zewnątrz,aby była widoczna dla osób odczytujących stan licznika. Zyczę powodzenia w walce z biurokracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 07.04.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 nie nie, chodzi o wewnetrzna tablice rozdzielcza- skrzynke z bezpiecznikami. Zewnetrzna wiem, ze na granicy dzialki- tam tez stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 07.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Aaa, bezpieczniki No tak... nawet jeszcze o tym nie myślałam. Może będą w wiatrołapie, chociaż ja bym wolała żeby były ukryte, np. w przedsionku garażowym. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, SzipBudowniczy, czy budujesz się w Trójmieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 07.04.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A my juz zrobilismy skrzyneczke pod schodami ( powstal tam taki maly kacik gospodarczy ). Skrzyneczka juz wisi a wniej pelno kabelków ale nic oprócz tego.PozdrowionkaAi R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 08.04.2008 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 katarinko tak- 3city. Szkoda, ze nikt tu nie buduje lotki- bardzo bym chciala zobaczyc gotowa lotke na zywo - takie zobaczenie budynkyu juz stojacego z dzialowkami, organizacja przestrzeni wiele rozjasnia i pozwala od razu zadecydowac co zostawic a co nie, co przesunac, rozwiac dylemty okien etc. Remiku i Ago - wlasnie nad tym miejscem sie zastanawiamy- my samy robimy cala elektryke- stad pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 08.04.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Owieczko - to tak jak my Dlatego wszystko tak dlugo trwa. Trzymajcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 08.04.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich , Właśnie dziś o 8.00 zaczęło się, wykop zrobiony, jutro ławy i myślę że jakoś to będzie chociaż jestem trochę przerażona. Pytanie do Szipa Budowniczego w jakim banku brałeś kredyt? Mam nadzieje ,że u nas tyle to nie potrwa. Pozdrawiam Może ktoś ma pomysł na schody (my raczej zrobimy takie jak Aga i Remik ale jeszcze się zastanawiamy, może ktoś z Was pomoże nam podjąć decyzję i podrzuci jakiś fajny pomysł. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina78 08.04.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam Zajaczka!Gratuluję (i zazdroszczę) rozpoczęcia budowy. Jeśli chodzi o schody to nie lubię schodów betonowych. Bardziej podobają mi się jakieś lekkie ażurowe - metal łączone z drewnem. Poza tym chcemy wszystko zrobić jak najtaniej. Pozdrawiam i życzę powodzenia[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiam 08.04.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Czesc,a my mamy w wiatrolapie,na wprost od wejscia do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 08.04.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 pytanko dla osob z okolic wroclawia...po ile kupowaliscie bloczki betonowe 14 oraz porotherm (lub cos podobnego) 24?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 08.04.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 zajaczka- polbank u nas przerwa, bo ciagle pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 08.04.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Szip dzięki za odpowiedź moi znajomi też brali w Polbanku i u nich trwało to właśnie 3 miesiące. Pozdrawiam i życzę szybkiego ukończenia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 09.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ja zrobiłem skrzynkę w wiatrołapie ale nie na wprost drzwi (tak jak w projekcie) ale na ścianie między wiatrołapem a kuchnią... ta ścianka jest trochę przesunięta w stronę kuchni i będzie tam szafa a skrzynka ukryta w szafie... teraz jednak dałbym ją w przejściu między wiatrołapem a garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 09.04.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 witam, mam pytanko do tych ktorzy budowali Lotka z porothermu (lub podobnego) czy zmienialiscie ławy tzn czy poszerzaliscie?? w oryg projekcie jest ytong i kiero budowy powiedzial ze trzeba zrobic adaptacje do gruntu nowa bo budynek z porothermu bedzie 2x ciezszy od tego z ytonga...nie wiem bo sie nie znam...jak bylo u Was?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts