Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

droga owieczko ile Wam zajelo czasu dojscie do tego momentu budowy liczas od pierwszego dnia budowy?? bedziemy chyba jakos w podobnym czasie robic podobne rzeczy wiec mam nadzieje ze bedziemy sie wymieniac na bierzaco doswiadczeniami i informacjami.

jarzyku, u mnie poszlo bardzo sprawnie i szybko bo mam nieziemsko uczciwa i pracowita ekipe murarska, 1 i pol dnia wykop (nie mam szczescia do koparkowych), 1 dzien szalunek i zbrojenie law obmiary wszelakie, 1 dzien zalanie, potem byly izolacje termiczne i przeciwwilgociowe i murarka scian fundamentowych okolo 4 dni na wszystko, najgorsze to wymiana gruntu- u mnie ekipa od wymiany byla wyjatkowo wolna i niefajna- stad az na 3 dni sie przeciagnelo brrrr i nigdy wiecej ale normalnie to sie robi w 1 dzien. 1 dzien na hydraulikow na poziomy sanitarne, 1 dzien zalanie chudziaka. Sciany maja stanac w poltora tygodnia, chlopaki maja juz powiazane nawet zbrojenia stropu i deski stropowe zbite. Mialam jednak miesieczna przerwe- umowiona, przewidywana, ale sama robota bardzo szybko. Przewiduje zamknac dachem i oknami do konca czerwca. Dach jest juz zamowiony, oczekiwanie na okna i drzwi to poltora miesiaca aktualnie.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no my ogrodzenie zlecilismy znajomemu gdyz brak czasu na takie roboty...niestety...mam nadzieje ze pogoda juz bedzie lepsza i w poniedzialek wtorek ruszymy dalej...a tak wogole to wywrotka ktora zbierala ziemie humusowa stoi jakies 0,5 metra zakopana w naszej dzialce :) tak wiec czekamy na pogode POZDRAWIAM