SzipBudowniczy 15.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 droga owieczko ile Wam zajelo czasu dojscie do tego momentu budowy liczas od pierwszego dnia budowy?? bedziemy chyba jakos w podobnym czasie robic podobne rzeczy wiec mam nadzieje ze bedziemy sie wymieniac na bierzaco doswiadczeniami i informacjami. jarzyku, u mnie poszlo bardzo sprawnie i szybko bo mam nieziemsko uczciwa i pracowita ekipe murarska, 1 i pol dnia wykop (nie mam szczescia do koparkowych), 1 dzien szalunek i zbrojenie law obmiary wszelakie, 1 dzien zalanie, potem byly izolacje termiczne i przeciwwilgociowe i murarka scian fundamentowych okolo 4 dni na wszystko, najgorsze to wymiana gruntu- u mnie ekipa od wymiany byla wyjatkowo wolna i niefajna- stad az na 3 dni sie przeciagnelo brrrr i nigdy wiecej ale normalnie to sie robi w 1 dzien. 1 dzien na hydraulikow na poziomy sanitarne, 1 dzien zalanie chudziaka. Sciany maja stanac w poltora tygodnia, chlopaki maja juz powiazane nawet zbrojenia stropu i deski stropowe zbite. Mialam jednak miesieczna przerwe- umowiona, przewidywana, ale sama robota bardzo szybko. Przewiduje zamknac dachem i oknami do konca czerwca. Dach jest juz zamowiony, oczekiwanie na okna i drzwi to poltora miesiaca aktualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 15.04.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Ja za cały wykop 900 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 15.04.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 no i lipa !!! ulewa nawalnica i mam w moich wykopach baseny wody nie weim co to teraz bedzie...nawet nie weim czy koparka wyjechala z dzialki bo tak boksowaly jej kolka...cos mamy pecha z ta pogoda... owieczko bedziemy sie starac Cie dogonic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.04.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 nie chcę Cię straszyć ale ja zaczynałem rok temu podobnie - po 3 dniach od takiej pogody wykopy się zawaliły i trzeba było robić pełne szalunki z desek na ławy - grunt namókł i było po ptakach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 15.04.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 no to fajnie...mam nadzieje ze tak zle nie bedzie ale prognozy pogodowe na ten tydzien sa raczej nieciekawe...no nic pozostaje czekac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 17.04.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 melduje iz fundamenty zalane chudziakiem, dzis juz w ulewie rosną ściany pierwku pamietasz o mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 18.04.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 melduje iz w nastepnym tygodniu u mnie juz strop wiezba za 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 18.04.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 zazdroszcze...u mnie teraz myslimy jak wypompowac wode z naszych basenikow...albo moze karpiki zaczac hodowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 18.04.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 jarzyku, u mnie tez zalew, jutro bedziemy dzialac w tym wzgledzie i ogrodzenie stawiamy sami jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 18.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 no my ogrodzenie zlecilismy znajomemu gdyz brak czasu na takie roboty...niestety...mam nadzieje ze pogoda juz bedzie lepsza i w poniedzialek wtorek ruszymy dalej...a tak wogole to wywrotka ktora zbierala ziemie humusowa stoi jakies 0,5 metra zakopana w naszej dzialce tak wiec czekamy na pogode POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 19.04.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 U mnie też jezioro , a w poniedziałek mają lać beton, coś trzeba będzie z tą wodą zrobić. Nie wiem jak u innych ale u mnie pogoda fatalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 19.04.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 no wlasnie ta pogoda...z naszych wykopow trzeba bedzie wypompowac wode bo sama bedzie wsiakac peweni z dwa tygodnie minimum...tak wiec kupie zwykla pompe do wody brudnej oraz wąz i jazda ale i tak musi przestac padac a tu jak narazie ani widu ani slychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 19.04.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 My właśnie podłączyliśmy pompę na noc żeby wypompowała chociaż część tej wody, ale co z tego jak cały czas pada.Szip mam nadzieje , że pochwalisz się co do kosztów stropu. Pozdrawiam i życzę wszystkim słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 20.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Dzien dobry, prosze powiedzcie mi ile m3 betonu potrzebowaly lawy w waszych lotkach. Ja buduje lote wersja II. Koncze szalowanie law, siedze i licze... i wychodzi mi ok. 31 m3. Ciekaw jestem, ile betonu potrzebowaly kolejne etapy budowy waszych domow? Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 20.04.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam u mnie będą zalewać ławy jutro więc udzielę info jutro wieczorkiem sama jestem ciekawa ile tego będzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 20.04.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 spojrzcie na poprzednie strony- u mnie na lawy weszlo 15 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 21.04.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 U mnie też wyszło 15m na ławy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 21.04.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 czy ktos w lotce robil strop lany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 21.04.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Mam pytanie odnośnie dachu a mianowicie jaki jest całkowity koszt dachu. Nam zaproponowano za robotę 30 tys (ciesielka + dekarz) czy u Was ceny są zbliżone, bo nie wiemy czy to dobra cena czy przesadzona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 21.04.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 u mnie mniej wiecej za robocizne, materialy , juz ze wszystkim orynnowaniem poditka, okna dachowe, komin, caly dach wyjdzie okolo 70 tysiecy, dachowka braas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts