czopuch 22.04.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Dziekuje zajaczka i szipbudowniczy. Powiekszylem troche lotka na etapie adaptacji ok. 1 m garaz i 1 m bryla domu. Porownalem rozmiary fundamentow przed adaptacja i po. No coz, jakby to ujac, sa hmm... moje sa troche wieksze od waszych. A strop robie lany i takie tez beda schody (ze spocznikiem). W zwiazku z tym dodane zostaly sciany nosne. I to powod wiekszej ilosci betonu na lawy. PozdrawiamPS. Czy ktos robil kanal w garazu (jakie sa jego wymiary)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 22.04.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 u mnie juz nadproza i juz czuje oddech stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 22.04.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Czopuch mój LOTE też ma przedłużony garaż o 1,5metra więc fundament też trochę większy niż w projekcie. Mam pytanie do wszystkich posiadaczy dachów w swoich domkach (może głupie ale proszę o odpowiedz ) czy ktoś dysponuje dokładną ilością dachówki (chodzi mi o ilość w metrach - 300 m starczy i przede wszystkim o ilość gąsiorów? Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 22.04.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 zajaczka czy masz juz zdjecia swojego lotka z wydluzonym garazem?? my tez wydluzlismy o 1,5 i mam nadzieje ze nie bedzie za dlugi... ship chyba jednak Was nie dogonimy bo my ciagle nie mozemy skonczyc z humusem bo leje deszcz mam nadzieje ze w tym roku zaczenimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 22.04.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 jarzyku u nas pogoda sie poprawila, swieci slonce a chlopaki biegna do przodu jak moga, w nastepnym tygodniu planuja zalanie stropu schodow i nadproza garazowego oraz nad drzwiami wejsciowymi, te sciany to juz cos, fajnie tak sie patrzy na rosnacy dom. Naokolo natomiast bagno i nierownosci.....jarzyku ciagle masz szanse na dogonienie bo nie wiem jak bank sobie poradzi z transzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 22.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 U mnie dopiero wczoraj zalali ławy , mogę zrobić zdjęcia ale będę potrzebowała pomocy w ich wklejeniu. Garaż rzeczywiście wydaje się duży nasz będzie miał 43 m, ale przy braku piwnic trzeba mieć duży garaż. Jeszcze raz proszę o podanie liczby gąsiorów i udzielenie odpowiedzi czy 300 m dachówki starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 22.04.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 z tego co liczyli w hurtowni to 300m dachu powinno starczyc spokojnie...ale czas pokaze.. a zajaczka nie musisz wklejac bo ja tz nie bardzo wiem jak, ale gdyby Ci sie chcialo na maila wyslac [email protected] to bylbym wdzieczny i pozdrawiam Ship ja ide jutro pytac o kredyt bo mysle ze na dach moze juz lekko kasy braknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 23.04.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 jarzyku tylko nie do polbanku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 23.04.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Jerzy Q zdjątka postaram się przesłać na meila jutro. Jeżeli chodzi o bank to polecam GE Money Bank ja załatwiłam kredyt bardzo szybko (to znaczy nie ja tylko Expander dwa dni od podpisania umowy miałam pierwszą transze na koncie). Czy w twojej hurtowni policzyli ci gąsiory - ile ich wyszło? Jutro już będą bloczki a pojutrze będą zasypywać , żeby tylko pogoda byłaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 23.04.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 gasiorow mi policzyli 180szt..wlasnie GE narazie jest najtanszy ale zobnaczymy jeszcze... a jak to wychodzi w Polbanku?? jakie jest oprocentowanie?? bierzecie w frankach?? no nie chce zapeszac ale zapowiadaja dobra pogode moze wreszcie ruszymy (tfu tfu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 24.04.2008 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 owce biora we frankach u nas pogoda jak marzenie od poczatku tygodnia. sciany wszystkie stoja, nadproza sa, zaczyna sie szalowanie stropu i schodow fajnie to juz wyglada pierwku slyszysz moj apel o spelnienie prosby? moj mail to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 24.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Sprawdziłem na fakturze (po korekcie) dachówkę:dachówka podstawowa - 2860 szt.gąsior podstawowy - 86 szt.dachówka boczna lewa - 50 sz.dachówka boczna prawa - 52 szt. jeżeli wam się podoba struktonit (koszt był 1300,- PLN):płytka struktonik lewa 406 szt.płytka struktonit prawa 366 sz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 24.04.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 JerzyQ zdjęcia wysłałam na meila. Dzięki za wyliczenia dachówki i gąsiorów. U mnie jutro odbudowa przerwanych drenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 24.04.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 zajaczka nic nie dostalem moj email: [email protected] bo moze jakis blad sie wkradl.. ship jakie macie w sumie oprocentowanie jesli mozna wiedziec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotomek 24.04.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam wszystkich lotowiczów.Przyznam szczezre, że miałem dość swojej budowy, ale ostatnio idzie jak burza. Cieszę się i tą radością postanowiłem podzielić się z Wami. Dzisiaj skończyli mi więźbę na moim Lote I i oczywiście pozwoliłem sobie odgapić daszek nad wejściem od Remka i Agnieszki. Czy kontrolujecie swój budżet? Na dzień dzisiejszy myślę, dom z dachem, ale bez okien, drzwi, i bramy garażowej szacuje na 180 tyś. Ile innym udało się wydać do tego stanu. Liczymy wszystko uczciwie, nawet Heńka, który kosił trawę na działce lub pomagał przy rozładunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 25.04.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 jarzyku, nie ma pojecia, dowiem sie u meza i napisze na pw co sie robi najpierw: wylewki/posadzki czy tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 28.04.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 stanalem przed sporym dylematem...mianowicie: pierwszy moj plan to bylo wybudowanie stanu surowego otwartego i zostawienie do przyszlego roku wczesnej wiosny (wtedy kredyt itd); teraz sytuacja sie troszke zmienila bo na bank zabraknie mi kasy na dach wiec juz musze sie za kredytem rozgladac...jak juz wezme kredyt to moze jednak budowac ciagiem?? albo moze tylko zamknac na zime stan surowy i poczekac?? jak Wy robicie?? budujecie ciagiem czy etapami?? piszcie drodzy lotowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 28.04.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 jarzyku, ja buduje ciagiem, i mam widoki na szybkie zakonczenie budowy. W srode mam zalanie stropu. Cala reszte tez juz mam zgrana. No oprocz nieszczesnego kredytumam do oddania bloczki fundamentowe i duzo porothermu zostalo, niedlugo zabierze transport z dzialki zrobi sie luzniej- cos zle mi w hurtowni policzyli.Dach, okna, drzwi, brama wchodza w maju wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 28.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Mam nadzieję JerzyQ , że zdjęcia doszły wysyłałam je 3 razy. My do zimy chcemy wstawić okna ,bramę garażową , drzwi a przez zimę powoli robić w środku rury i kable (chyba że mój mąż zmieni zdanie i wymyśli coś innego) coś na pewno będziemy robić szkoda,żeby mury tak stały. U mnie robota trochę stanęła nie dowieźli reszty bloczków a poza tym wszystko co przyjeżdża zakopuje się w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 28.04.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 no i my chyba tez tak zrobimy ze zamkniemy domek przed zima..zajaczka dostalem zdjecia dziekuje bardzo..ale u Was jeszcze bardziej mokro niz u nas...ekipa wchodzi w poniedzialek, choc gdyby nie dlugi weekend to juz by weszli dzsiiaj... no coz pozostaje czekac...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts