pierwek 07.05.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 ostatecznie przekonany nie jestem ale zakładam że coś takiego sobie właśnie kupię - beam robi w miarę tanie dobre odkurzacze - firmuje to dodatkowo elektrolux do którego jestem przekonany w 100% coś musiałem wstępnie wybrać i padło na beama z tego co czytałem dość dobre są też odkurzacze husky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 07.05.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 musze sie pochwalic ze po prawie miesiacu walki z pogoda mam juz sciagniety humus !!! wreszcie ruszylismy z miejsca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 08.05.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 jarzyku to teraz juz szybko pojdzie, zapowiadaja ladna pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 10.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 ship Wy zmienialiscie cos w projekcie z tymi schodami czy poprostu na etapie stropu wykonaliscie inaczej?? jezeli zmienialiscie mozesz mi podslac jak to teraz wyglada w projekcie na moja skrzynke?? [email protected] bylbym wdzieczny bo nie bardzo z twojego zdjecia moge sobie wyobrazic te schody, chyba ze zrobisz zdjecia z salonu zeby wiecej bylo widac..z gory dziekuje i pozdrawiam ps jak pogoda sie utrzyma to w poniedzialek zalewamy lawy betonikiem :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 10.05.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 u mnie schody sa scisle wg projektu archipelagowego, schody w lotce nie sa widoczne z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 10.05.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 dzieki bardzo za zdjecia...czyli rozumiem ze jedyna zmiana to drewno na beton tak?? czy cos jeszcze?? bardzo mi sie podobaj takie schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 12.05.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 melduje iz lawy fundamentowe zostaly zalane betonem...mi weszlo 21m3 wiec sporo, ale najważniejsze że już"pół wojny wygrane" jak powiedzial kiero budowy w srode jazda z bloczkami i izolacjami pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 12.05.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 U mnie dzisiaj wylali chudziak , teraz tylko czekać aż wyschnie no i ściany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 13.05.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 u mnie ciagle przerwa, budowlancy robia na innej budowie, czekam na powrot, wiezba ku koncowi, okna tez, kable do calego domu zakupione, alarm rowniez, no tylko budowlancow moich brakuje, zostaly im szczyty i taras i wejscie i tylko to. Postawilismy w koncu samodzielnie plot, nareszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 13.05.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 ship powiedz o tych schodach!? czy jedy na zmiana to drewno na beton?? dopiero teraz widze jak to wszystko wyglada jak juz lawy sa wylane...rzeczywiscie doalilem z tymi schodami z salonu ... ups pozdrawiam serdeczenie...jutro juz muruja bloczki :0:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 14.05.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 tak, drewno na beton adaptowalismy juz na poziomie pozwolenia na budowe, reszte murarze wg projektu polecieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 14.05.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 a trzeba było? ja nie mam nawet chyba wpisie w dzienniku że schody są zrobione betonowe a nie drewniane... będę musiał zapytać kierbuda. a u mnie dzisiaj zamontowano ... bramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 15.05.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 sliczna sliczna brama! podoba mi sie kolorystyka a u mnie scian sczytowych nie ma ale nagle zjawili sie dachowcy i zaczeli robic dach nie ma to jak logiczna kolejnosc, na budowie zatem codziennie cos zaskakującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 15.05.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 fajna brama...no wlasnie ja tez nie mam tego w projekcie ze zmieniam schody wiec mam nadzieje ze wystarczy jakis wpis w dzienniku ze taka zmiana nastapila..u mnie jazda z bloczkami fundamentowymi wiec juz powli wychodzimy z ziemi napoierzchnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mci-loteII 19.05.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 witam wszystkich lotowiczów, widze ze coraz wiecej osob wybiera ten projekt, i dobrze:) chodziaz trzeba przyznac ze, jesli chodzi o rozmieszczenie pokoi i tych wszystkich scianek nie jest idealny;( nie do konca podoba nam sie rozklad pomieszczen, troche za duzo tych scian zwlaszcza jak sie wchodzi do domu, tzeba sie bedzie przyzywczaic. my jestesmy dopiero na etapie instalacji elektronicznych i hydraulicznych, pozniej tynki. zamieszcze pare zdjec zrobionych jakies 2 tyg temu:) aha i poddasze juz zagospodarowane, podzielismy je na 1 duzy pokoj z szafa wnękową, mały przedpokój, łazienka, drugi pokoj mniejszy od pierwszego ale za to ma sporą garderobe.. pozdr:) http://img359.imageshack.us/img359/9311/dom001zl6.th.jpghttp://img359.imageshack.us/img359/9104/dom029of3.th.jpghttp://img217.imageshack.us/img217/9792/dom032yd3.th.jpghttp://img217.imageshack.us/img217/8987/dom004sx9.th.jpghttp://img150.imageshack.us/img150/9207/dom003xk1.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 19.05.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 u mnie więźba gotowa, zaczynamy z dzialowkami i tarasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 20.05.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 mam pytanko czy ktos podwyzszal domek a bloczkach betonowych?? my mamy dosyc mokry teren i wysoki stan wod wiec chyba podniesiemy i to az o 3 bloczki...czy to jakos wplywa na calosc?? jakie macie doswiadczenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 21.05.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 ja też mam wysoki stan wód gruntowych podniosłem dom w stosunku do gruntu rodzimego o około 0,5m... na jakim poziomie masz teraz wodę? możesz podnieść trochę fundament a potem obsypać dom naokoło ziemią wtedy zrobi się mała górka a wygląd domu praktycznie się nie zmieni... ja miałem ochotę podnieść fundament o jeszcze jeden bloczek niż to co mam wymurowane teraz ale przestraszyłem się trochę jak zobaczyłem jaka skarpa się zrobi od strony sąsiada, ściana fundamentowa (z bloczków) miałaby wtedy 1,40m. Teraz jak dom jest obsypany to od strony sąsiada widać spadek ale z innych stron jest prawie równo z otoczeniem - spokojnie mogłem podnieść ten fundament o jeszcze jeden bloczek. W tym przypadku trzeba najpierw brać pod uwagę wodę a dopiero później wygląd domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 27.05.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 halo co tu taka cisza?? jak Wam idzie??? pogoda sprzyja wiec mam nadzieje ze ok... umnie juz maluja dysperbitem sciany fundamentowe w przyszlym tygodniu juz powinien byc stan 0 zdecydowalismy sie podniesc o 3 bloczki ze wzgledu na wysoki stan wod; ile placiliscie za przylacze wody tzn juz samo wykonanie?? ja mam ok 12mb i ze wszytskim powiedzieli mi ok 2500zł... a teraz jestesmy na etapie wyboru dachowki... to pozdrawiam wszyskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 27.05.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam u mnie był tygodniowy przestój , nie wiem jaka pogoda była u was ale u nas cały tydzień padało dopiero od wczoraj jest ładnie. Jutro ruszamy ze ścianami, wczoraj jeszcze ostatnie zmiany co do okien i już jutru lecimy dalej (przynajmniej mam taką nadzieję, po tych deszczach strasznie mokro i nie za bardzo można wjeżdżać ciężkim sprzętem a piaseczek się kończy trzeba by dowieść nowego) . Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts