SzipBudowniczy 27.05.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 my tez zyjemy jeszcze....konczą dach i działówki jednocześnie, okna drzwi i brama czekaja na wstawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 27.05.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 no to widze ze tempo ladne tylko tak dalej trzymac !!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 27.05.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 no to widze ze tempo ladne tylko tak dalej trzymac !!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 29.05.2008 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 powiem wam, ze teraz gdy sa juz dzialowki widac dopiero konkretny potencjal pomieszczen, kuchnia jest piekna i duza tak samo salon, pokoje takie spore, mala garderoba niestety, duuuza lazienka, garaz gigant jak male mieszkanie fajna ta lotka, choc na zewnatrz ciagle szpetna mi sie wydaje to wewnatrz funkcjonalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 29.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 a czemu szpetna?? mi sie podoba... ja buduje wersje z 4ro spadowym dachem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 29.05.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 http://www.szipszop.pl/urlop/dziura.jpg lotkowcy mam pytanie dotyczace zdjecia powyzej. Zdjecie zostalo zrobione w pralni patrzac do gory i kierując aparat do gory w strone sufitu w strone garazu, widac tam schowek nad garazem i wylaz kominiarski, no i wlasnie brakuje kawalka sufitu, czy wy tez tak mieliscie? i jesli tak to czym polaczyliscie strop betonowy z drewnianym w garazu? jak zalataliscie te dziure? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 30.05.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 u mnie fachowcy wyłapali ten bubel projektowy i zaszalowali całość stropu.Jakoś nie domyśliliśmy się po co ta dziura. Tak że nad pralnią mam też wylany strop. A robiłem terrive tak jak w projekcie. teraz zostaje Ci chyba zrobienie w pralni sufitu podwieszanego z GK BTW - mnie ten garaż nie wydaje się taki ogromny... wejdą 2 auta na jednej ścianie regały i będzie ciasnawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 02.06.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 witam, powiedzcie mi ile Wam weszlo piasku do law i na jaka wysokosc mieliscie lawy ?? my podnieslismy o 3 bloczki od wysokosci projektowej i przedluzylismy garaz o 1,5 m wiec az sie boje tej ilosci jutro zasypujemy juz wlasnie i zageszczamy tak wiec jak dobrze pojdzie pod koniec tygodnia robie grila na stanie 0 ))) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.06.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 poczytaj - na poprzedniej stronie było o tym - u mnie weszło okolo 500t piachu przy ścianie fundamentowej o wysokości 1,25m - garaż mam przedłużony o 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 02.06.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 no wiem czytalem, ale myslalem ze moze ktos dokladnie podnosil o 3 bloczki i poznam w miare dokladna ilosc...cos czuje ze to bedzie wiecej niz 500t...no nic zobaczymy jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.06.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 nie rozumiem - przecież fundament adaptuje sie do konkretnych warunków gruntowych - każdy może mieć inaczej ile cm wysokości on ma u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 02.06.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 nie wiem czy dobrze licze bo sie nie znam ale na chlopski rozum: 9 bloczkow od lady czyli chyba 135cm tak?? (bloczki 14cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.06.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 14+2(spoina) = 16*9=144cm - 15cm (na beton) = 130cm wygląda na to że powinno Ci wejść ponad 500t czyli penie ze 20 MANy piachu (25t mieści się na MANie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 02.06.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 oby tyle i nie wiecej pozdrawiam i dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 03.06.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam budujących u mnie już stoją piękne ściany , kominy zakupione, skwar niesamowity, trzeba będzie zatrudnić kogoś do podlewania stropu Przydałby się mały deszczyk Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 04.06.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 witam, piachu weszlo mi ok 550t tak wiec sporo ale coz...czego sie nie robi dla wymarzonego domku jutro kanalizacja i w piatek wylewamy betonik pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 04.06.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 u mnie chwilowo cisza w oczekiwaniu na okna brame i drzwi, potem wchodzimy z instalacjami. Dach skonczony, okna dachowe na miejscu. Teraz pozbywamy sie gruzu, na weekend zamowilam kontener, bedziemy pakowac, deski szalunkowe i czesc stempli sprzedane. Deski nie nadajace sie do przedazy pociete na drobno i podarowane dziadkowi do spalenia w piecu:) chudziak wyczyszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 05.06.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 pozbywacie się gruzu? przecież to doskonała podbudowa pod podjazd jak fadroma mi równała teren to wybrała mi trochę czarnoziemu sprzed garażu teraz walę tam gruz - jak już go nie będę miał to zasypie to albo jakimś tłuczniem albo piachem a na niego jakaś kostka - zobaczę na co mnie będzie stać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 06.06.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Melduję iż stan zero gotowy !!!! w poniedzialek jazda ze scianami !! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 07.06.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Widzę, że budowy wrą u wszystkich, u mnie od poniedziałku strop i schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts