Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zazdroszczę tych tynków ja teraz czekam na więźbę ,dachówka już przywieziona , folie i te tysiące innych rzeczy do dachu kupione , jest tylko mały problem pan który ma zrobić nam dach jest na wczasach do wtorku no i trzeba czekać :) Trzeba też powoli wybrać bramę garażową i okna.

Pozdrawiamy

kupowałem w tartaku w Prusach - po ile nie pamiętam za dobrze, ale było taniej niż w najbliższych okolicach Wrocławia - poza tym profesjonalna obsługa.

http://katalog.pf.pl/Prusy/Bek-i-Syn-Sp-j-F4326472G0B9335-m19.html

najlepiej się przejedź do nich pooglądaj i pogadaj

te 20kubików to coś za dużo chyba wyszło

Maciej.Ka bardzo dziękujemy za mozliwość pooglądania Waszego Lotka - do soboty Aneta i Andrzej

A tak na marginesie to widzę ponownie że tu kakaś posucha panuje , nie wspominając już o Adze i Remiku , którzy tak dzielnie dzielili się swoimi osiągnięciami lotkowymi a teraz ...... CISZA

nie ma sprawy :-)

okazuje się że w rejonie Szczecina są jeszcze inne lote. wczoraj pojechaliśmy pod Stargard zobaczyć jak ekipa mojego hydraulika montuje kominek. niesamowita niespodzianka jak po wejsciu do tamtego domu z żoną zaczeliśmy zauważać, że przecież wiatrołap jest taki jak nasz, a dalej hol , salon i kuchnia, łazienka. w końcu olśniło nas, że to przecież też lote II. niesamowity zbieg okolicznosci. :-)

u nas, w porównaniu do zdjęć które zamieściłem wyzej, nasypali ziemi tak , że proporcje domu trochę sie zmieniły. na plus oczywiscie , bo teraz nie jest taki "w górę". a w środku chłopaki szlifują ściany i podłączają hydraulikę.

Jesteśmy , jesteśmy ... :D :D :D

Codziennie do Was zaglądamy i śledzimy Wasze postępy. Nie odzywamy się bo już dawno co poniektórzy nas przegonili. A my powolutku swoimi siłami działamy ( na razie elektryka , przekucia pod kanalizację i hydraulikę i odurzacz centralny ) , wszystko trwa i się odwleka ale tak musi być , jeżeli jedna osoba się tym zajmuje i to jeszcze pracując zawodowo na pełnym etacie. Tu składam hołd i wyrazy uznania dla mojego męża , który potrafi się tak przebranżawiać ( z komputerowca w elektryka , hydraulika , siłę roboczą od wszystkiego ,itp ). Tak więc moi Drodzy piszcie jak najwięcej i wstawiajcie zdjęcia , teraz my liczymy na Waszą pomoc i wsparcie.

Pozdrawiamy Was serdecznie :lol: :lol: :lol:

Aga i Remik

niesamowita niespodzianka jak po wejsciu do tamtego domu z żoną zaczeliśmy zauważać, że przecież wiatrołap jest taki jak nasz, a dalej hol , salon i kuchnia, łazienka. w końcu olśniło nas, że to przecież też lote II. niesamowity zbieg okolicznosci. :-)

:D niesamowite to jest to że lotkaII nie poznaliście już z zewnątrz... :lol: - no chyba że byliście tam w nocy...

u mnie wczoraj skończyli tynki wewnętrzne

Mój Lotek też wyładniał. Teraz jest w kolorze jajecznicy :-? Miało być trochę jaśniej ale wyszło tak jak widać. Ganaralnie całkiem OK. Niestety wokół domu nadal krajobraz księżycowy ale dopiero wtym tygodniu zasypali dól z wymiennikiem powietrza.W środku startują z glazurą.

<a href=http://images34.fotosik.pl/324/c7abe3644592aa50m.jpg' alt='c7abe3644592aa50m.jpg'>http://images33.fotosik.pl/332/ab8cb7ae57412707m.jpg

no ładnie ładnie, widze że stan wysoce zaawansowany, też bym tak chciał...Joanna jaka masz dacówkę?? i pytanie do wszystkich budujacych z porothermu: czym ocieplacie domek, styro czy wełna?? i z doswiadczenia jaka jest róznica w kosztach?? u nas tydzień przerwy, ale juz ścianka kolankowa prawie gotowa. Pozdrawiam