SzipBudowniczy 09.07.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 u mnie nic sie nie dzieje, co chwile tylko jakis fachowiec nawala, niestety przeszlismy do tego niefajnego etapu kiedy zaczyna sie rozdrabniac fachowcow, wszyscy stale przesuwaja terminy...tak wiec ja sie skupilam na ogrodku przydomowym i pielegnuje trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 09.07.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 gratuluje budowy pani Ship i dzieki za zdjecia. kiedy bedziecie ocieplac i tynkowac?? ocieplacie welna czy styro?? u nas koncza strop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 09.07.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Widzę że u wszystkich duże postępy w budowie, u mnie od tygodnia przestój a od poniedziałku zaczynają dach i może jakoś to pójdzie dalej. My będziemy ocieplać styropianem ale nie wiem kiedy to będzie:).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 10.07.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 zajaczka ile Ci poszlo betonu na strop?? wlasnie jestesmy na etapie wyliczenia wieźby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 11.07.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Mi na strop wyszło 18 m betonu, życzę wytrwałości w podlewaniu no chyba że pogoda wam dopisze na tym etapie budowy i będzie padało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 18.07.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 no to strop wylany...poszlo 18m3...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 19.07.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 gratuluje stropow! ja czekam na tynki oraz na przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 19.07.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Zazdroszczę tych tynków ja teraz czekam na więźbę ,dachówka już przywieziona , folie i te tysiące innych rzeczy do dachu kupione , jest tylko mały problem pan który ma zrobić nam dach jest na wczasach do wtorku no i trzeba czekać Trzeba też powoli wybrać bramę garażową i okna. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.07.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 u mnie się kończą robić tynki. Dół mam praktycznie skończony - została góra - podobno fachowcy mają ją machnąć w 3 dni - robię tynki tradycyjne: cementowo-wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 20.07.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 no ja wlasnie w poniedzialek chce wiezbe zamowić...kierownik wyliczyl wiezby prawie 20 kubikow czy u was tez tak duzo było?? Pierwek gdzie kupowałes wiezbe i za ile jesli mozna spytac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.07.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 kupowałem w tartaku w Prusach - po ile nie pamiętam za dobrze, ale było taniej niż w najbliższych okolicach Wrocławia - poza tym profesjonalna obsługa. http://katalog.pf.pl/Prusy/Bek-i-Syn-Sp-j-F4326472G0B9335-m19.html najlepiej się przejedź do nich pooglądaj i pogadaj te 20kubików to coś za dużo chyba wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 20.07.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 dzieki zadzwonie jutro i sie spytam...kiero wyliczyl 14,5 kubika wiezby plus laty i kontrlaty ok 4 wiec razem bedzie ok 19 kubikow...mam nadzieje ze sie nie pomylil bo bede musial w piecu palic moja wiezba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cisa 24.07.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Maciej.Ka bardzo dziękujemy za mozliwość pooglądania Waszego Lotka - do soboty Aneta i Andrzej A tak na marginesie to widzę ponownie że tu kakaś posucha panuje , nie wspominając już o Adze i Remiku , którzy tak dzielnie dzielili się swoimi osiągnięciami lotkowymi a teraz ...... CISZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej.ka 25.07.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 nie ma sprawy okazuje się że w rejonie Szczecina są jeszcze inne lote. wczoraj pojechaliśmy pod Stargard zobaczyć jak ekipa mojego hydraulika montuje kominek. niesamowita niespodzianka jak po wejsciu do tamtego domu z żoną zaczeliśmy zauważać, że przecież wiatrołap jest taki jak nasz, a dalej hol , salon i kuchnia, łazienka. w końcu olśniło nas, że to przecież też lote II. niesamowity zbieg okolicznosci. u nas, w porównaniu do zdjęć które zamieściłem wyzej, nasypali ziemi tak , że proporcje domu trochę sie zmieniły. na plus oczywiscie , bo teraz nie jest taki "w górę". a w środku chłopaki szlifują ściany i podłączają hydraulikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 25.07.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Jesteśmy , jesteśmy ... Codziennie do Was zaglądamy i śledzimy Wasze postępy. Nie odzywamy się bo już dawno co poniektórzy nas przegonili. A my powolutku swoimi siłami działamy ( na razie elektryka , przekucia pod kanalizację i hydraulikę i odurzacz centralny ) , wszystko trwa i się odwleka ale tak musi być , jeżeli jedna osoba się tym zajmuje i to jeszcze pracując zawodowo na pełnym etacie. Tu składam hołd i wyrazy uznania dla mojego męża , który potrafi się tak przebranżawiać ( z komputerowca w elektryka , hydraulika , siłę roboczą od wszystkiego ,itp ). Tak więc moi Drodzy piszcie jak najwięcej i wstawiajcie zdjęcia , teraz my liczymy na Waszą pomoc i wsparcie. Pozdrawiamy Was serdecznie Aga i Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 25.07.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 niesamowita niespodzianka jak po wejsciu do tamtego domu z żoną zaczeliśmy zauważać, że przecież wiatrołap jest taki jak nasz, a dalej hol , salon i kuchnia, łazienka. w końcu olśniło nas, że to przecież też lote II. niesamowity zbieg okolicznosci. niesamowite to jest to że lotkaII nie poznaliście już z zewnątrz... - no chyba że byliście tam w nocy... u mnie wczoraj skończyli tynki wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 25.07.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Mój Lotek też wyładniał. Teraz jest w kolorze jajecznicy Miało być trochę jaśniej ale wyszło tak jak widać. Ganaralnie całkiem OK. Niestety wokół domu nadal krajobraz księżycowy ale dopiero wtym tygodniu zasypali dól z wymiennikiem powietrza.W środku startują z glazurą. <a href=http://images34.fotosik.pl/324/c7abe3644592aa50m.jpg' alt='c7abe3644592aa50m.jpg'>http://images33.fotosik.pl/332/ab8cb7ae57412707m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 25.07.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Obiecałam komus zdjęcie kominka zlicowanego ze ścianą w salonie. Stoi już od jakiegoś czasu ale jeszcze bez kamienia. Postaram się niebawem coś dosłać.Miłego weekendu dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 26.07.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 no ładnie ładnie, widze że stan wysoce zaawansowany, też bym tak chciał...Joanna jaka masz dacówkę?? i pytanie do wszystkich budujacych z porothermu: czym ocieplacie domek, styro czy wełna?? i z doswiadczenia jaka jest róznica w kosztach?? u nas tydzień przerwy, ale juz ścianka kolankowa prawie gotowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 27.07.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 to jest cementowa Braasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts