pierwek 03.08.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Tamara i Darek - robienie wykusza to upierdliwa sprawa i jakbyś poznała rzeczywisty koszt to pewnie byś się zdziwiła. W salonie lotka jest wystarczająco dużo miejsca by postawić stół "jadalny" - wykusz tu niewiele zmieni. rozmawiałem kiedyś ze "szczęśliwymi" posiadaczmi wykusza i go oglądałem w realu - jako jadalnia to nieporozumienie bo i tak jest za mały (no chyba że jadalnia ze stoliczkiem 80x80cm)- najlepiej nadawałby się na kwiaty - bo miałby dużo światła - no ale wywalać ca 30k pln żeby kwiaty miały jasno - no ja dziękuję. Ostatnia sprawa to wygląd lotka z takim wykuszem. - IMHO lotek to prosty domek wiejski wykusz będzie tu jak kwiatek do kożucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara i Darek 03.08.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Pierwek - wykusz ma wychodzic poza obecna linię domu na ok 60-70 cm , nie wiemy jeszcze czy zrobimy go zupełnie prostego z jednym oknem czy z trzema. Na pewno możliwość obejrzenia takiego wykusza w realu bardzo by nam pomogła w podjęciu ostatecznej decyzji. Może nadarzy się taka okazja.Koszty też są istotne i na pewno jeśli uznamy że koszty nie są adekwatne do efektu to będzie trzeba zweryfikowac plany.Wykusz był zawsze moim marzeniem a drugiego domu nie planujemy budować. Staramy się więc znaleźć rozwiąznia które najbardziej przybliżą nas dowymarzonej wizji domku ale jesteśmy realistami i wiemy że niektóre plany być może będzie trzeba zmieniać dlatego tak cenne są uwagi bardziej doświadczonych osób. PozdrawiamTamara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vini.m 03.08.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam Kto buduje w/g projektu lote w okolicach trójmiasta i zgodziłby się pokazać swój budynek na żywo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 03.08.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam nowych Lotowiczów.My też jesteśmy nowicjuszami w tym gronie. Budujemy (tzn. zaczynamy) pod Bydgoszczą. Też mamy w planie kilka zmian. Oczywiście przesuwamy okna w pokoikach, przedłużamy garaż o 90 cm żeby przesunąć ścianę kotłowni w głąb garażu. Zyskamy większą powierzchnię dla pieca. Przesuwamy też ścianę salonu zmniejszając o ok. 70 cm kuchnię - będzie miejsce na jadalnię w salonie. Okno w salonie też przesuwany w kierunku kuchni, żeby oświetlało kącik jadalny. Nie oddam pralni!! Czytałam, że niektórzy łączą pralnię z kotłownią. U nas pralnia najpierw miała być zmniejszona na rzecz kotłowni. Ale stwierdziłam, że nie zrezygnuję z pralni - nie muszę zagracać łazienki (widok pralki, brudnej bielizny do prania, wiader, mopów, misek, proszków nie jest ozdobą łazienki), będzie w niej mała wanna (np dla karpia na Wigilię), kosze na brudną bieliznę i lineczki do suszenia prania. To bardzo praktyczne i potrzebne pomieszczenie w domku. I Lotek to ma!! Mała bo mała ale jest. Co do wykusza też uważam, że nie zyska się zbyt wiele miejsca na jadalnię. Tak jak jest w projekcie (szerokośćs salonu), jest całkiem wystarczająco. Ciekawa jestem innych zmian jakie wprowadzacie w swoich lotkach.Pozdrawiamy i życzymy pracowitego i owocnego tygodnia. Wklejajcie zdjęcia Waszych budówGlamosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ho 03.08.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 witam wszystkich tez chcemy budować lote II bedziemy wdzieczni za wszystkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 04.08.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 dla zainteresowanych,podajcie e-malie to wysle fotki.Najwazniejsze zmiany u nas w porównaniu z oryginałem to:- likwidacja ścianki działowej /konstrukcyjnej/ miedzy salonem a klatka schodowa- zamiast niej jest belka wzmacniajaca na suficie.Daje to efekt bardziej przestronnego salonu,- schody lane zamiast drewnianych,- poszerzerznie wiatrolapu kosztem małego Wc 1/5,- zamiast 2 okien 02 w salonie o wymiarach 150/150 wstawlismy 1 okno o wymiarach 180/150, co zwiekszy ustawnosc salonu,- kotłownia (bedzie piec gazowy) jako jedno pomieszczenie z pralnia w miejsce pomieszczeń 1/6 i 1/7 oraz 1/12- lazienka przeniesiona do pokoju 1/8 no i oczywiście zmiana daszku nad wejsciem wg projektu Agi i Remika, Aga i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 04.08.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Tomasti - nasz email masz , jakby co to prosimy o przeslanie na adres : [email protected]Z xhecia obejrzymy Waszego Lotka , pozdrawiamyAga i Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara i Darek 05.08.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam!Tommasti , dołączamy sie do prośby o przesłanie zdjęć waszego domku : [email protected] Tamara i Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cisa 05.08.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Na samym początku wielkie dzięki za możliwość oglądania pięknego Lotka u Macieja K , bardzo nam się podobał i bardzo dziękujemy .Wizyta u Was dała nam inne spojrzenie na naszego przyszłego Lotka , wielkie dzięki . Tommasti przwesyłam maila z prośbą o zdjęcia [email protected] jJoana bardzo podoba mi się Twój Lotek tym bardziej że jest to Lotek I taki jak my budujemy , podoba mi się bardzo kolor elewacji oraz dachówki i jestem prawie pewna że to jest to . Bardzo prosze o zdjęcia mail powyżej Pozdrawiamy i życzymy wytrwałości Aneta i Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 05.08.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam ja również z chęcią zobaczę zdjęcie Waszego Lotka [email protected] Moje zmiany to: 1. powiększenie garażu o 1,5 m 2. schody lane dwubiegowe 3. zrezygnowaliśmy z garderoby (pomieszczenie 11) na rzecz schodów dwubiegowych ale za to powstało całkiem sporę pomieszczenie pod schodami i fajna wnęka na szafę zaraz przy schodach 4. zrezygnowaliśmy z pralni , powiększając tym samym pomieszczenie gospodarcze , z pralni została tylko mała wnęka tak tylko na kabinę prysznicową, 5. w salonie zrezygnowaliśmy z jednego okna , 6. oddzieliliśmy salon od kuchni ścianką (taki kawałek ścianki nie do samego sufitu) , okno przesunęliśmy do salonu bo tam będzie stał stół jadalny, 7. ściana pomiędzy pokojami 8 i 9 jest prosta 8. w łazience zrobiliśmy duże okno takie 70x200 (zamiast tych dwóch małych z łazienki i pralni) 9. zastanawiamy sie jeszcze nad daszkiem albo go nie będzie albo będzie według projektu Agi i Remika 10. wstawiamy 4 okna dachowe 11. tak jak Aga i Remik podnieśliśmy ściankę kolankową To chyba wszystkie z naszych zmian, na poddaszu planujemy zrobić pokoik z garderobą dla naszego dziecka a z reszty mały stryszek. Żałujemy tylko, że komin jest od strony pomieszczenia gospodarczego a nie od strony garażu, było by więcej miejsca a tak musimy trochę pokombinować z piecem u nas będzie na eco groszek. Jak mówi mój mąż jak będziemy budować kolejny dom to może wszystko będzie tak jak trzeba Pozdrawiamy Wszystkich i czekamy na zdjęcia Ela, Witek i Kaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 05.08.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 zdjecia wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paryska 05.08.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 tommasti i jeszcze prosze [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vini.m 05.08.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 dla zainteresowanych, podajcie e-malie to wysle fotki. Bardzo proszę ma [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 05.08.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Tomasti - wielkie dzieki za zdjecia , wnetrza juz na tym etaoie zapowiadaja sie suuuper !!! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 05.08.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 dla zainteresowanych, podajcie e-malie to wysle fotki. To ja też poroszę na [email protected] Mam zdjęcia mojego kominka ale nie będę Was nimi uszczęśliwiać bo to straszna nuda.Czarne okienko na tle białej jeszcze sciany.Bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 06.08.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 i ja poprosze [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 06.08.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 tommastiMy też bardzo poprosimy o zdjęcia Waszego Lotka: [email protected] Z góry dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 06.08.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 witamyzdjecia wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlawok 06.08.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 a czy ja też mogę poprosić o zdjęcia? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.08.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 ile jeszcze razy będziecie prosić o zdjęcia? - LITOŚCI.... zaraz zrobią sie z tego 2 strony próśb o zdjęcia - od tego są PW - prywatne wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts