tomeczek 06.07.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Dzis bylismy w firmie ktora bedzie sie zajmowala prawdopodobnie adaptacja. Mieli nastepujace uwagi: za krotki garaz - to prawda bedziemy go przedluzac o metr; okna zly uklad; brak wentyalcji w lazience (faktycznie jej nie ma), oraz komin troszke powinien wystawac wiecej pozyzej kalenicy. Bedziemy sie budowac pod Toruniem. Co do materialu to sie jeszce zastanawiamy i mamy pelna swiadomosc tego iz trzeba miec dobra ekipe. Rozwazamy jeszce technologie Silki z welna mineralna. W tym rozwiazaniu sciany beda troszke wezsze - przez to wieksza powierzchnia. Zastanawiam sie jeszcze nad garazem- czy warto w garazu robic strop podwieszany. Mysle ze z tego zrezygnujemy pozostawiajac tylko jetki ktore beda pomocne przy podwieszaniu roznych sprzetow sportowych. Jaka technologia bydujecie ? pozdrawiamy Monika i Marcin Gratuluję wyboru. Jedna uwaga co do ytonga - do tego materiału trzeba naprawdę bardzo dobrą ekipę. Proponowane przez was zmiany są prawie takie same jak wszystkich kupujących ten projekt, projektant trochę mało myślał nad rozmieszczeniem okien. Gdzie będziecie się budować? Budujemy ceramika + styropian. Podwieszanie rowerów w garażu niezły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcerkask 17.07.2006 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witamy, Czy ktos z budowniczych Lote dysponuje wycena robocizny do stanu surowego za ten dom ? Pojutrze mam spotkanie z firma wykonawcza i bede rozmawial o cenach - mialbym dobry argument do ewentualnej negocjacji... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 18.07.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 U mnie stan surowy - wykopy, fundamenty, ściany nośne i działowe - 13 500więźba + dach - 14 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki1719500668 21.07.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Czesc WSZYSTKIM w te upalne dni! Udało mi sie kupic projekt przed sierpniem Jestem dumnym posiadaczem LOTE odbicie lustrzane. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 29.07.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Lotowcy ! Co u was słychać , czy już jakieś mury widać ? Pochwalcie się troche ( może jakieś zdjątka ) !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał-lote 14.08.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Witam po długiej przerwie Ja narazie mam fundamenty. Jeśli kogoś interesują koszty to: - wykopanie (u nas było ręczne) i zalanie fundamentów-1800 zł robota - stal 12 x 35 szt = 1000 zł - beton 20 35m3 x 215 zł = 7525 zł razem = 10.325,00 zł Dajcie znać ile kosztują ściany i z jakiego materiału. Ja chcę budować z porotchermu 30 + 12 styropian. Pozdrawiam wszystkich lotowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 18.08.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Cześć Michał - loteCo do Twojego pytania odnosnie materiałów - my też zdecydowalismy się na 30 porotherm + styropian - tylko jeszcze sie zastanawiamy nad jego grubością ( 12 czy 15 cm ). Niestety nie jestesmy w stanie podac ile kosztuje takie rozwiazanie , bo umówioną mamy cenę za całość ( od fundamentu po dach ), dodam tylko , że w ofercie wykonawca napisał :wymurowanie ścian nośnych plus kominy - 15 tyś netto ( robocizna plus materiał ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 24.08.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 no i zaczęło się u mnie ....... http://img393.imageshack.us/img393/3277/1002546na7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcerkask 26.08.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Witamy Lotowiczów !!! Dostalismy wycenę robocizny, która juz zaakceptowaliśmy. 22 000 pln - za fudnamenty sciany, kominy i strop. Wieźba + dach to jakieś 13 000. Zaczynamy już w marcu Mamy już prąd na działce, załatwione dokumenty woda i gaz, czekamy jeszcze na pozwolenie. co do materiałów wstępnie myśleliśmy o ytongu, ale po głębszej analizie zdecydujemy się chyba na bloczki SOLBET + 15 cm wełny. To rozwiązanie będzie najlepsze ze względów ochrony cieplnej budynku. Mam pytanie do Was. Jak planujecie wykorzystać poddasze ? i czy kiedykolwiek byliście w takim pomieszceniu ? Zastanawiam się nad ewentualnym podniesieniem budynku o jeden poziom nad wieniec w celu zwiększenia powierzchni uzytkowej. Oczywiscie dla zachowania doskonałych proporcji bydynku w tym przypadku trzeba by było wydłużyć dach. W naszej koncepcji pomieszczenie na górze ma być głównie do pracy - biuro - i dla gości. Nie mamy niestety takiej wyobraźni czy to pomieszcenie będzie konfortowe. pozdrawiamy serdecznie Monika i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczek 23.09.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 jak tam prace postepują ????? jakie zmiany wprowadzacie ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michał-lote 01.10.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witam po długiej przerwie. U mnie lote stoi do połowy okien-na dzień dzisiejszy. Za 2 tygodnie mają skończyć całe mury a za 4/5 tygodni wchodzi cieśla i robi więźbe dachową. Może zdąże jeszcze przed trzaskającymi mrozami przykryć dach dachówką. Jesli chodzi o zmiany to: - przesuwam prawe okno w salonie o kilka metrów do tyłu-z mojego punktu widzenia orginalne ustawienie tego okna powoduje brak ustawności salonu i jego pełnego doświetlenia - okna w łazience i suszarni powiększam na wymiary standardowe aby uniknąć niepotrzebnych kosztów i aby lepiej doświetlić te pomieszczenia - okno w kuchni robie takie same jak w pokojach-w kuchni jest ono niższe i powoduje że nie można poprowadzić blatu pod same okno-(zainteresowani wiedzą o co chodzi) - ściane między garażem a resztą pomieszczeń robie z 25 porotherm -komin z kotłowni wywalam na strone garażu aby powiększyć pomieszczenie gospodarcze, będzie miał też tylko 4 wentylacje, łazienka i WC będą miały osobne na stropie - itd....................... Życze powodzenia i czekam na Wasze pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinnn 25.10.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Czesc dziekuje wam za pomoc tez jestem tego samego zdania! razem z MOJĄ PANIĄ zdecydowalismy ze to na pewno bedzie LOTE!!!!! cos koło sierpnia kupimy projekt(na razie krucho z kasą-prąd, woda i ogrodzenie działki). Aha jeszcze jedna prosba-wodociągi kazały mi wykopac studnie na przyłacze wody a energetyka pyta z której strony działki umiescic skrzynke : mozecie mi pomóc w tej kwestii?? w którym miejscu jest wejscie wody do budynku a w którym miejscu prądu????? Bo jak kaze zrobic z lewej prad a z prawej wode- a w budynku bedzie na odwrót to w efekcie podłączania mediów do domu te dwie linie NAGLE MI SIE SKRZYŻUJĄ!!!! jesli mozecie mi podpowiedziec to bede bardzo wdzieczny POZDROWIONKA dla WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 01.11.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Michal - Lote , wysłaliśmy do Ciebie prośbę na priva - niecierpliwie czekamy na jakiś sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AriAn 04.11.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Witam Dołączam chyba do Lotowiczów Co prawda interesuje mnie wersja LOTE II http://www.archipelag.com/domek-opis.php?KatID=3991300&ProjID=15 ale tej wersji chyba nikt nie buduje? czy na górze da się zrobic jeszcze dwa nieduze pokoje i łazienkę? I dzielcie się swoimi wrazeniami z budowy!! Byłoby super, gdyby ktos mógłby podeslać jakieś zdjęcia... Pozdrawiam, Ania (+Arek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hassasin 12.11.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witam. Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem projektu Lote. Ostatnio zastanawiałem się nad tym projektem w w. II. Czy ktoś był by tak miły aby coś mi doradzić na temat tych projektów, mile widziane były by zdjęcia, z budowy lub wybudowanego juz domu, sugestie i opinie. Aha, mam jeszcze jedno pytanie, z tego zrozumiałem, kiedy byłem w siedzibie archipelagu, jeżeli kupie od nich projekt i chce przesunąć np. okna to musze im zaplacic. Czy to prawda? P.S. Wiem, że jest już temat o lote ale z tego co zauważyłem to wygasł, może ktoś będzie na tyle miły i mi pomoże, z chęcią bym go zobaczył w realu, (może są jeszcze tak miłe osoby ), jestem z wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 12.11.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Wcisnij "szukaj" Wpisz: "lote" I czytaj , czytaj, czytaj. Przyjemnej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 13.11.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Szukam pomocy-czy ktoś budował "chałupkę" wg biura projektu Archipelag, a projekt nazywa się LOTE I Zamierzam kupić ten projekt-może ktoś miał jakies uwagi lub zmiany co do tego projektu - Będę b. wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 13.11.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 DAj linka, to poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 13.11.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 WItam, Wstąp do "klubu" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 13.11.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 SUPER - może parę zdjęć z budowy?!! Byłąbym wdzięczna!! Mojej rodzince też ten projekt przypadł do gustu więc jestem żywo zainteresowana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts