JarzyQ 23.09.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 adys musisz doliczyc ok 20cm na puszke na rolety...ja niestey tego nie zrobilem i musze mocno kombinowac..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 24.09.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 maciej.ka czekamy na więcej zdjęć z wnętrz Twojego lotka. To jedno jest bardzo inspirujące. Chyba ten loteczek to jednak fajny projekt. Jesteśmy dopiero na etapie fundamentów więc dobrze jest widzieć Lotka juz prawie wykończonego. To pomaga podejmować kolejne decyzje.Prosimy o zdjęcia Waszych Lotków. Kiedy my będziemy mieli co pokazać też się tym podzielimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adys 24.09.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 dziękuję za podpowiedż JarzyQ a muszę te wymiary podać przy zmianie projektu czy mogę powiedzieć ekipie bubującej żeby powiększyli mi otwory okienne pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 24.09.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Można tylko ekipie powiedzieć żeby zrobili odpowiednio większe otwory. Ja przed zrobieniem otworów okiennych pytałam w firmie w której zamówiłam okna ile zostawić miejsca na rolety, na pewno przy oknie tarasowym trzeba zostawić więcej miejsca niż 20 cm bo roleta jest spora. Już w poniedziałek będę miała okienka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 24.09.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 tak jak pisze zajaczka powino wystarczyc jak powiesz tylko ekipie zeby zostawili mijsce na rolety...brama tarasowa to ok 21cm ale to zalezy jaka duza ta brama...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adys 26.09.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 a czy ktoś buduje lotka w gorzowie wlkp.lub okolicach i i byłaby taka możliwość zobaczenia go na żywo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzymek 26.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 do KasiaSzymek, Zostawilem jednak miedzy salonem a kuchnia sciane. gdzieś właśnie taka sciane widzielismy i w całości tworzyła przewod kominowy. nie gruby kwadratowy, ale szeroki z jednej strony, ładnie to wyglądało. chyba dużo w wyglądzie domu by to nie zmieniło...zewnętrznie? a nawet jeśli, to chyba nie zepsułby sie tak bardzo..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 26.09.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Ale, ale... Komin wychodzi wtedy rownolegle do kalenicy, a w tym miejscu mysle, ze sa duze szanse na zaleganie sniegu oraz zaciekanie. Popatrzcie na kominy w innych domach jak sa umiejscowione. I to byl jeszcze jeden powod dlaczego zrezygnowalem z pomyslu umiejscowienia tam kominka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 27.09.2008 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Owieczko, czytaliśmy, że masz nadproża Jurand. Możesz nam napisać ile kosztują takie nadproża? Też nad nimi myślimy, bo są przygotwane od razu do rolet.U nas zasypywanie fundamentów.Pozdrowienia dla budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 28.09.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 ale ten cas leci, zamowilam kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 28.09.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Ktoś na forum wspominał, że daszek nad drzwiami wejściowymi jest trochę krótki i deszcz zacina na drzwi. Czy któś może przedłużał ten daszek. Jak radzicie o ile cm należy go przedłużyć aby ochronić drzwi i wycieraczkę przed zamokaniem?Miłej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 29.09.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 A moze zrobic go w taki sposob? Pozdrawiam http://pwildowicz.w.interii.pl/daszek1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 29.09.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 u mnie to jest cos takiego: http://www.szipszop.pl/urlop/wej.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 29.09.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 ja przedluzam daszek o 90cm, ale dopiero w tym tygodniu ten daszek bedzie gotowy tzn sama wiezba wiec na efekt koncowy bedzie jeszcze trzeba poczekac...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adys 29.09.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 widzę że nikt w rejonie gorzowa wlkp nie jest skłonny do pochwalenia się domkiem to wielka szkoda w innych rejonach Polski są bardziej przychylni ludzie pozdrawiam wszystkich lotowiczów powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 30.09.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 JerzykuCzy w związku z przedłużeniem daszku będziesz też zmieniał podest wejściowy?Czy możemy liczyć na zdjęcie efektu końcowego tzn całego wejściaPozdrowienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 30.09.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 oczywiscie rowniez bede powiekszal taras przed wejsciem (pod daszkiem)...niestety na efekt koncowy trxeba bedzie jeszcze p[oczekac przynajmnije misiac ale sam daszek bedzie juz gotowy pod koniec tygodnia bez dachowki a najpozniej za 2 tyg z dachowka...wkleje zdjecia jak tylko bede mial pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaLukasz 05.10.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Hej!my budujemy Lote I w okolicach Lublina. Juz mamy zalany strop, przed nami dach, i tu mamy pytanko. Z czego robicie dach?dachówka czy blachodachówka? Czy wraz z projektem zamawialiście może kosztorys?bo my nie zamówiliśmy a w projekcie nie ma podanych długości krokwi, czy ktoś nam pomoże w tej kwestii?będziemy wdzięczni!Prosimy o kontakt na e-mail [email protected]POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 05.10.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 ja bym blachodachowki nie dal...sam daje robena ceramike glazurowaną "sredzka falista plus"...cena przystepna i jakosc tez calkiem calkiem mimo opini niektorych ze jest krzywa itd wybralismy kolor czarno-brazowy..jest naprawde piekna i juz nie moge sie doczekac az bedzie blyszczec na naszym dachu, a zaczynamy z dachowka juz w tym tygodniu..co do wiezby to moj kiero budowy sam liczyl i juz wiem ze przeliczyl o min 2 kubiki, tak wiec nie pomoge Wam bo szkoda Waszej kasy..mojej juz nie odyskam chyba ze na opal do pieca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevson 06.10.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 hej, Kasia&Lukasz to w takim razie widzę Lote nr 3 z okolic Lublina . No to od razu odpisuję. Jeżeli chodzi o dach to my kryjemy blachodachówką. Właśnie nie możemy zdecydować się jaką chyba matowym Balexem. To tak informacyjnie - broń Boże nie chcę wywoływać dyskusji typu o wyższości jednego rodzaju pokrycia nad drugim . Co do więźby to ja podobnie jak kolega post wyżej dostałem wyliczone długości i przekroje od kierbud. Mam to w excelu więc jakby coś to mogę się podzielić. Mam wersję pierwotną i "odchudzoną" pod blachodachówkę. Problem może być w tym że mamy zmieniony kąt nachylenia dachu z 30 do 35 stopni. A nie mam bladego pojęcia jak wpływa to na wymiary elementów więźby. Czy dodajecie jakąś ściankę kolankową aby zwiększyć poddasze?. Jesteśmy na etapie - końcowe murowanie ścian parteru. Przy okazji pytanie do wszystkich: czy ktoś kto robił kominy systemowe (takie jak są w projekcie Leier lub inny producent) może napisać ile go ta przyjemność w LOTE kosztowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts