Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

maciej.ka

czekamy na więcej zdjęć z wnętrz Twojego lotka. To jedno jest bardzo inspirujące. Chyba ten loteczek to jednak fajny projekt.

Jesteśmy dopiero na etapie fundamentów więc dobrze jest widzieć Lotka juz prawie wykończonego. To pomaga podejmować kolejne decyzje.

Prosimy o zdjęcia Waszych Lotków. Kiedy my będziemy mieli co pokazać też się tym podzielimy.

Można tylko ekipie powiedzieć żeby zrobili odpowiednio większe otwory. Ja przed zrobieniem otworów okiennych pytałam w firmie w której zamówiłam okna ile zostawić miejsca na rolety, na pewno przy oknie tarasowym trzeba zostawić więcej miejsca niż 20 cm bo roleta jest spora.

Już w poniedziałek będę miała okienka :) Pozdrawiam

do KasiaSzymek,

Zostawilem jednak miedzy salonem a kuchnia sciane.

gdzieś właśnie taka sciane widzielismy i w całości tworzyła przewod kominowy. nie gruby kwadratowy, ale szeroki z jednej strony, ładnie to wyglądało.

chyba dużo w wyglądzie domu by to nie zmieniło...zewnętrznie? a nawet jeśli, to chyba nie zepsułby sie tak bardzo..?

Hej!my budujemy Lote I w okolicach Lublina. Juz mamy zalany strop, przed nami dach, i tu mamy pytanko. Z czego robicie dach?dachówka czy blachodachówka? Czy wraz z projektem zamawialiście może kosztorys?bo my nie zamówiliśmy a w projekcie nie ma podanych długości krokwi, czy ktoś nam pomoże w tej kwestii?będziemy wdzięczni!

Prosimy o kontakt na e-mail [email protected]

POZDRAWIAMY

ja bym blachodachowki nie dal...sam daje robena ceramike glazurowaną "sredzka falista plus"...cena przystepna i jakosc tez calkiem calkiem mimo opini niektorych ze jest krzywa itd wybralismy kolor czarno-brazowy..jest naprawde piekna i juz nie moge sie doczekac az bedzie blyszczec na naszym dachu, a zaczynamy z dachowka juz w tym tygodniu..co do wiezby to moj kiero budowy sam liczyl i juz wiem ze przeliczyl o min 2 kubiki, tak wiec nie pomoge Wam bo szkoda Waszej kasy..mojej juz nie odyskam chyba ze na opal do pieca :) pozdrawiam

hej, Kasia&Lukasz to w takim razie widzę Lote nr 3 z okolic Lublina :D . No to od razu odpisuję. Jeżeli chodzi o dach to my kryjemy blachodachówką. Właśnie nie możemy zdecydować się jaką chyba matowym Balexem. :roll: To tak informacyjnie - broń Boże nie chcę wywoływać dyskusji typu o wyższości jednego rodzaju pokrycia nad drugim :) . Co do więźby to ja podobnie jak kolega post wyżej dostałem wyliczone długości i przekroje od kierbud. Mam to w excelu więc jakby coś to mogę się podzielić. Mam wersję pierwotną i "odchudzoną" pod blachodachówkę. Problem może być w tym że mamy zmieniony kąt nachylenia dachu z 30 do 35 stopni. A nie mam bladego pojęcia jak wpływa to na wymiary elementów więźby. Czy dodajecie jakąś ściankę kolankową aby zwiększyć poddasze?. Jesteśmy na etapie - końcowe murowanie ścian parteru. Przy okazji pytanie do wszystkich: czy ktoś kto robił kominy systemowe (takie jak są w projekcie Leier lub inny producent) może napisać ile go ta przyjemność w LOTE kosztowała?