Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nas też interesują kominy systemowe. Są droższe czy tańsze od murowanych?

Mamy jeszcze jeden dylemat. Chodzi o poziom umiejscowienia okien. W projekcie jest 80 cm od podłogi. Wydaje nam się że to bardzo nisko :o . Jak Wy robicie, tak jak w projekcie czy może coś zmieniacie? Jaką wysokość ustalacie ??

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

podobno systemowe są droższe. Ale przyznaję że nie chciało mi się przeliczać kosztu murowanego ze względu na oszczędność miejsca i CZASU (to już październik) na ich wykonanie. Ja widziałem systemowe kominy na allegro po ślicznych cenach i mocno się nad nimi zastanawiam. Z Białegostoku. Co do okien to my nie ruszaliśmy ich wysokości. Z wizytacji znajomych już zamieszkałych domów wydaje się nam że tak jest ładnie.

Sevson wielkie dzięki za odp. My także rozważamy matowa blachodachowke balexa, ale myslimy nad jeszcze dwoma i na dniach sie musimy decydowac zeby zamowic bo niedlugo-mamy nadzieje rusza prace na naszym dachu :-) jeśli możesz to wyslij nam tego excela na [email protected] będziemy wdzięczni. My zostawiliśmy wszystko tak jak bylo w projekcie,nic sami nie zmienialismy , oprocz tego co nasi wspaniali murarze- nie zrobili nam drzwi z garazu do pom.gosp. i nie zrobili nam jednej wneki w garderobie, masakra!!!! ale tacy teraz sa fachowcy!;-) pozdrawiamy

ile dajecie okien dachowych?? ja mam scianke kolankową wyzsza o dwa putaki plus wieniec, wiec jest sporo miejsca na gorze...planujemy zrobic tam dwa pokoje, lazienke, silownie oraz pokoj rekreacyjny no i dzisiaj policzylismy az 9 okien :) troche duzo...a jak u Was?? jak rozwiazaliscie gore?? pozdrawiam