kieniu_2006 29.10.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 czy ma ktoś z kończących budowe kominek z płaszczem wodnym?? Cały czas się nad tym zastanawiamy, żeby kominek byl alternatywny źródłem ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 29.10.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 szerokosc bram to 2,5m czyli najbardziej standardowy (przynjamniej jezeli chodzi o bramy Hormann) a slupek to na dlugosc cegly czyli chyba 24x24 albo 25x25 nie pamietam dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 30.10.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 WitamMy pomału załatwiamy kredyt - bedzie chyba Nordea.A jak juz kupimy to pochwalimy sie fotkami naszych ław i fundamentów.Pytanko, czy izlowaliście fundamenty od środka dyperbitem?Czy tylko od zewnątrz, dysperbit + na to styropian i.. no włąsniśnie siatka + klej + folia kubełkowa?Pozdrawiam i dziekuję JarzyQ za podesłanie kosztów budowy co pomogło zrobić kosztorys do banku. PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 30.10.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 tak u nas bylo smarowane dysperbitem rowniez od srodka, a na zewnatrz zainwestowalem w STYROMAX ktory jest sporo lepszy od zwyklego styropianu i wystarczy go tylko przykleic do scian fundamentowych, fakt ze wydalem na niego 3000tys ale ponoc warto...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieniu_2006 30.10.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 JerzyQ robiąc dwie bramy zapewne powiększałeś garaż. Być może już o tym pisałeś na forum wcześniej, ale odnaleźć to trochę potrwa:) Możesz napisać o ile powiększałeś (przedłużałeś, poszerzałeś) garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 30.10.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 glamosik, elewacja juz jest ale kominka brak:) no na swieta to raczej nie, planowalismy an lato ale cos nam jakos szybciej wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta17 31.10.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 kieniu_2006 "czy ma ktoś z kończących budowe kominek z płaszczem wodnym?? Cały czas się nad tym zastanawiamy, żeby kominek byl alternatywny źródłem ogrzewania." Tak-ja użytkuję prawie od roku taki kominek i polecam! Mielismy w związku z nim sporą nadpłatę gazu!!! Jedyny mankament-trzeba kontrolować temperaturę!! Podobno nie można pozwolić by wzrosła do 80st. Co sie stanie gdy osiągnie taką temp. wole nie sprawdzać !!!! Ale mimo wszystko polecam! Pozdrawiam Lotowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieniu_2006 31.10.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Aneta17 dziękuję. Budowę będziemy dopiero rozpoczynać, ale komnek z płaszczem wodnym to jeden z tych tematów, które nie dają mi spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 01.11.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Tak wiec jezeli chodzi o moj garaz to tylko go przedluzylem o 1,5m, ale nie poszerzalem, jedynie zrobilismy krotsze te scianki przy wjezdzie z obu stron. W lotku garaz oryginalnie jest juz szeroki. W piatek mieli juz skonczyc dachowke ale im zabraklo tej podstawowej macie jakies rozklady swoich poddaszy z wersji 4ro spadowego dachu?? (najlepiej ze scianka kolankowa podniesiona o dwa pustaki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 03.11.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 kurcze, przyszly drzwi wewnetrzne zamowione we wrzesniu i wszystko do zwrotu- niezgodne z zamowieniem kompletnie teraz miesiac kolejny na rozpatrywanie reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 06.11.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 SzipBudowniczy - wspóczuję sytuacji z drzwiami. my w fazie załatwiania kredytu. ja ślęczę nad projektem. zrobiłam taką wizualizację. Nie wiem czy nie za duza ta sypialnia i nie wiem gdzie spiżarkę wcisnąć, czy pod schody? http://images42.fotosik.pl/27/2687970d8e8e802cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 06.11.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 AkrimkaŚwietny ten program do wizualizacji. Ciekawe zmiany wprowadzacie.Rozumiem, że zdecydowaliście się już na Lotka. Ciekawe czy banki znów zaczną przyznawać kredyty? Bardzo bym chciała żeby znów ludzie dostawali kredyty na bydowy i zakup domów.... Ale czy to wróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 06.11.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 ten program to Sweet Home 3D , darmowy z internetu na Lotka jesteśmy skazani hehe, bo dziakę juz z fundamentami i projektem kupujemy. Musimy go zaadoptować do naszych potrzeb i planów. Mój małż już się nie może doczekać jak kanał sobie zrobi w garażu i będzie tam grzebał w aucie a ja w ogrodzie:) Zazdroszczę Wam, że już macie trochę zbudowane a inny już się biorą za wykańczanie. Banki teraz wariują z wkładami własnymi, zmieniają warunki z tygodnia na tydzień. Czekamy na decyzje z dwóch banków. Trzymajcie kciuki a niebawem my zasypiemy Was gradem zdjęć i pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 07.11.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam ja mam spiżarnię pod schodami właśnie , zrezygnowaliśmy z tej malutkiej garderoby na dole,a zrobimy większą na górze. U nas już domek wytynkowany, teraz jeszcze tylko ogrzewanie podłogowe, wylewki no i chyba koniec na ten rok. No chyba, że pogoda dopisze o będziemy działać dalej. Są też straty dzisiaj koparka przerwała główny kabel elektryczny i trzeba będzie pokryć koszt naprawy No ale jak patrze na mój domek to mi wszystko wynagradza . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kieniu_2006 07.11.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Akrimka niezłe zmiany wprowadziliście w projekt. Całkiem inne wnętrze:) zajaczka my co prawda budowę dopiero zaczniemy, teraz jesteśmy na etapie załatwiania wszystkich pozwoleń (i co dziwne idzie wszystko błyskawicznie:))Żonka cały czas się zastanawia co ze spiżarką i też planowała pod schodami. Napisz czy ona nie jest jakaś taka bardzo malutka, da się tam jakoś sensownie pułki zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zajaczka 07.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Spiżarka nie jest oszałamiająco duża ale według mnie zmieści wszystkie niepotrzebne na co dzień w kuchni rzeczy. Nie wiem jakie schody będą u was , my trochę przerobiliśmy mamy dwubiegowe. Z przodu obok drzwi zrobiła się fajna wnęka na szafę a wejście do spiżarki jest z boku. Jej powierzchnia jest taka miejsce pod schodami i to co w projekcie stanowi pomieszczenie nr 11 czyli garderobę.Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu a głównie w podejmowaniu decyzji dotyczących domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 08.11.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 A nie zastanawialiscie sie nad wykorzystaniem ubikacji na te cele, przeciez lazienka i tak ma sedes, wiec bez bolu mozna tak zrobic. Pod schodami ja obnizylem podloge (2 stopnie w dol, a schody mam ze spocznikiem).http://pwildowicz.w.interii.pl/piwniczka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 08.11.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 A nie zastanawialiscie sie nad wykorzystaniem ubikacji na te cele, przeciez lazienka i tak ma sedes, wiec bez bolu mozna tak zrobic. Pod schodami ja obnizylem podloge (2 stopnie w dol, a schody mam ze spocznikiem). http://pwildowicz.w.interii.pl/piwniczka.jpg Znaczy ze pod schodami masz spiżarke? Ogladaliśmy poprzednie twoje fotki i zastanawialiśmy czy u ciebie nie ma czasem zejścia do piwnicy. Co do ubikacji to my chcemy miec tam równiez prysznic zeby było niezależne dwa miejsca do kapania sie znim cokolwiek bedzie na górze jak wogule bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 08.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 dzis szalalam z acryl putzem, jutro maluje sufit w lazience, i w koncu musze ale to musze polozyc te kafelki w lazience i w pralni no i w wiatrolapie. Lotka malym domem nie jest i troche czasu mi schodzi na szlifowanie scian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 08.11.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Akrimka, piwnicy u mnie nie ma, natomiast dzieki temu zabiegowi moge spokojnie poruszac sie pod spocznikiem schodow i nie uszkodzic glowy.Gore zamierzam robic i nie zostawiac na potem choc srodkow na to malo, szkoda zachodu i nerwow zeby jeszcze raz przechodzic meke z murarzami i ludzmi od wykanczenia wnetrz.Poniewaz robie i gore, wiec dwa niezalezne miejsca mam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts