Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Akrimka

Witam

Kolejna wizja - jednak 3 pokoje na dole. Taka duza sypialnia chyba jednak niepotrzebna.

http://images37.fotosik.pl/28/ad5e94f021e73b88med.jpg

Co myslicie o tym dodatkowym "dry store" - magazynek na większe zakupy w kuchni, a pod schodami spiżarka?

Dodatkowo podejrzane w innym projekcie pierwszy schodek zaokrąglony i szerszy.

Co do góry to napewno chcemy ja zagospodarowac choć by nie w 100% na gotowo. My duzo wykonczeniówki mamy zamiar robić sami - np kafelki, schody, szafy wnękowe wiec góra bedzie czekała spokojnie.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czopuch fajnie, że wkleiłeś te zdjęcia. teraz widzę, jak to będzie w rzeczywistości wyglądało. Też miałem taki plan z pomieszczeniem pod schodami, ale jakoś nie mogłem sobie tego wyobrazić. Dzięki Tobie problem rozwiany :)

A ten malutki kibelek to na pewno zamienimy na pomieszczenie gospodarcze. Straszna klaustrofobia :) Fakt, że to dopiero tylko plany bo budowę zaczynamy na początku roku, ale nie wydaje się, żeby się mocno zmieniły.

Tak przy okazji to wszystkim dziękuję, że mimo budowy, braku czasu i pewnie nerwów macie czas, żeby wklejać zdjęcia, pisać. To są bardzo cenne wskazówki.

Gość Akrimka

A ten malutki kibelek to na pewno zamienimy na pomieszczenie gospodarcze. Straszna klaustrofobia :) Fakt, że to dopiero tylko plany bo budowę zaczynamy na początku roku, ale nie wydaje się, żeby się mocno zmieniły.

A co do robienia kupy wiecej potrzeba .... hehe a jak sie dwojgu zachce albo imprezka... to musza byc dwa..:)

Gość Akrimka

ten malutki kibelek wcale nie jest taki malutki- miesci sie tam sedes, umywalka z szafka

poddasze najpierw wydawalo mi sie na projekcie takie malutkie- a teraz jak juz jest realne to wydaje mi sie za duze 8) duze poddasze z potencjalem na ciekawe zagospodarowanie, u nas pozostaje 1 otwarta przestrzenia

udalo nam prawie okafelkowac sciany w lazience, pomalowac gruntem i na bialo kuchnie i lazienke- sufity! 8)

U nas stropy zalane. Za chwilę będą ścianki działowe. I to koniec na ten rok. Potem w kolejności dach...

Drodzy lotowicze proszę o uświadomienie, pomóżcie. Napiszcie proszę np. na priv ile kosztuje dach. Ile wydaliście na więźbę, dachówkę itp i robociznę oczywiście. Chcielibyśmy wiedzieć co nas czeka. Tak myślimy, że to będzie duży wydatek ale jakiego rzędu???

Pozdrawiamy

Glamosie

I się nam zrobiła mała debata na temat małego, albo i nie takiego znowu małego kibelka :)

Coraz bardziej mnie przekonujecie, że może da się coś z tego zrobić. Zresztą jak postawimy mury to się zobaczy:) Zrobimy test na sucho ;) i wtedy zdecydujemy czy będzie czy nie będzie kibelka.

Tylko Wam pozazdrościć budowania. Ja już nie mogę się doczekać lutego, no może marca jak ruszymy z pracami:)

u mnie weszli z ogrodzeniem frontowym, a w przyszlym tygodniu kostka brukowa

rety jak ja juz mam dosc tych sufitow

polozylismy kafelki w lazience na scianach, teraz pora na podloge

w ten weekend mam nadzieje, ze w koncu pomaluje kuchnie na kolor i zaczne malowanie gruntem wiatrolapu i komunikacji

duza ta lotka, duza!

Dzien dobry,

napiszcie prosze w wolnej chwili troche o oknach jakie stosujecie w Lotkach (profile, okucie, kolor i inne parametry).

Szukam i szukam, ofert kilka mam, a ceny roznia sie o ok. 5000 zl (miedzy najtansza a najdrozsza). Ilu z Was zdecydowalo sie na drzwi rozwierne z ruchomym slupkiem na taras? Zadowoleni jestescie z tej decyzji?

Dziekuje i pozdrawiam.

U nas zastosowalismy okna drewniane w kolorze orzech gori z drewna mahoń-meranti z firmy FILA plus rolety integro z silnikami elektr. radiowymi. drzwi tarasowe sa przesuwne i jest to jest bardzo wygodne rozwiazanie (uzywaja rodzce i sa bardzo zadowoleni) cena za caly komplet z montazem rolet i okien ok 30tyś ( w tym same silniczki do rolet prawie 5 tyś :( ) jak podliczylem wlasnie koszty SSZ to sie zalamalem:( powiem tylko ze mam "3" z przodu kwoty szesciocyfrowej. Pozdrawiam