jJOANA 09.01.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Po przeprowadzkowo-świąteczno-noworocznej przerwie witam Wszystkich Lotowiczów. Od 11 grudnia mieszkam już w swoim nowym domku. W Nowym Roku życzę Wam żeby plany zamieniały sie w budowę a budowy stawały się domami.A to mój Lote by night (zamiast kartki świątecznej).http://images42.fotosik.pl/47/6af7c8c873fd5976m.jpg' alt='6af7c8c873fd5976m.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 09.01.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 niezle, zazdoscimy Agnieszka i TomekCzęstochowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 10.01.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 11.01.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 jakie ocieplenie dachu daliscie u siebie?? mysle o welnie 18cm i 5 cm... co wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 11.01.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 czopuch,nie zapomnijcie wczesnie tj .przed tynkowaniem czy wylewkami o kablach:alarm i telefon oraz ewent. domofon. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 11.01.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Dziekuje za rady. Bylem w domu i pomierzylem. iJoana miala racje, miejsca nie za duzo. Zastanawiam sie nad zlikwidowaniem 1 okna w kuchni i przejscia z kuchni do salonu po prawej stronie. Kuchnia bedzie ustawniejsza, a i salon na tym moze zyskac co do ustawnosci. Hmmm... Co tu robic, co tu robic... O przymocowaniu jakich rzeczy do zewnetrznej skorupy budynku nalezy pamietac przed polozeniem ocieplenia (uchwyt pod antene satelitarna...)? http://pwildowicz.w.interii.pl/scianka.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 12.01.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 jakie ocieplenie dachu daliscie u siebie?? mysle o welnie 18cm i 5 cm... co wy na to?? dokładnie tyle będę miał - na razie mam położoną tylko 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 12.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Pierwek moge wiedziec ile placisz za ocieplenie poddasza?? czy robiles to sam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszq 12.01.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Witam raz jeszcze, ponownie bardzo proszę o pomoc w przygotowaniu kosztorysu budowy LOTE I. Bardzo proszę o przesłanie jakichkolwiek danych dotyczących kosztów na mój adres: [email protected]. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jJOANA 12.01.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 jakie ocieplenie dachu daliscie u siebie?? mysle o welnie 18cm i 5 cm... co wy na to?? U mnie 20+5 ROCKWOOL Koszt robocizny (ułożenie wełny+folia) ok.4000 Za K-G jeszcze się nie rozliczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 12.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 tomaszq - nasz kosztorys do banku wysłałam na maila PozdrM&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mci-loteII 12.01.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 jakie ocieplenie dachu daliscie u siebie?? mysle o welnie 18cm i 5 cm... co wy na to?? 20cm i 5cm , nie ma co kombinowac zobacz ile sie tam miesci bez upychania, bo na sile wkladac wiecej nic nie da a duzo pogorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszq 13.01.2009 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Akrimka - piękne dzięki. Teraz mogę ruszać dalej z pracami Bardzo mi pomogliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 13.01.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Pierwek moge wiedziec ile placisz za ocieplenie poddasza?? czy robiles to sam?? ja prawie wszystko robie sam - ostatnio nawet zrobiłem sobie sam parapety i są dokładnie takie jak chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 13.01.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 u nas poddasze 18+5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 13.01.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 no ja wlasnie zamowilem 18 + 5. jutro zaczynaja chlopaki, a w czwartek lub piątek wchodzi instalator ze wszystkimi rurkami tylko jak pogoda sie poprawi to tynkujemy i wylewkujemy...chcialbym sie wprowadzic w sierpniu...zobaczymy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 13.01.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 jarzyku to tak jak my tylko odbior trzeba zalatwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 18.01.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 WitamZapisaliśmy soebie na komputerze wszytkie zdjęcia domków lote jakie tylko sa w sieci - całkiem ich sporo.Mam kilka pytań:1. Tak sobie por raz kolejny przegladam te zdjęcia waszych lotków i sie zastanawiam czy ktoś z was pokrywajac dach dachówka zrobił obicie wiatrówki bez dachówek szczytowych o tak:http://www.bmwauto.pl/dachy/bez_szczytowek.jpg Bo mi sie to podoba, jest elegancko, całe drewno przykryte nie trzeba impregnować za często i jest napewno sporo tańszym rozwiązaniem. 2. Jaka jest rożnica w kalkulacji blachodachówka a dachówka, znalazałem dachówki cementowe Brass już od 22.5 m2, z tego co wiem to balchodachówki chodza tak od 18zł/m2. 3. Czy robiliście pełne deskowanie i papowanie czy tylko folia membramowa? 4. Co do instalacji elektycznej, robił ktoś sam? jaki sposób łączenia przewodów wybieraliście? Jaka metaoda kładzenia instalacji na porotermie najlepsza? POzdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 18.01.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 ja tylko moge odpowiedziec ze na dach dalem tylko folie membranowa...elektryke robil elektryk pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.01.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Bo mi sie to podoba, jest elegancko, całe drewno przykryte nie trzeba impregnować za często i jest napewno sporo tańszym rozwiązaniem. de gustibus.... coś tam coś tam - ciężko polemizować 2. Jaka jest rożnica w kalkulacji blachodachówka a dachówka, znalazałem dachówki cementowe Brass już od 22.5 m2, z tego co wiem to balchodachówki chodza tak od 18zł/m2. dach 300m2 to różnica w cenie (przy takiej kalkulacji) to 1350zł czyli tyle co nic - naprawdę różnice są większe bo zaczną się jak się policzy gąsiory i dachówki szczytowe. No ale na blasze będzie trochę odpadów (w lote 1 sporo) - czyli płaci się za złom do wywalenia. No i blacha za 18zł nie wytrzyma połowy tego co dachówka cementowa. 3. Czy robiliście pełne deskowanie i papowanie czy tylko folia membramowa? IMHO lepsze pełne deskowanie i papa ale mam membranę bo taniej 4. Co do instalacji elektycznej, robił ktoś sam? jaki sposób łączenia przewodów wybieraliście? Jaka metaoda kładzenia instalacji na porotermie najlepsza? mocowałem miejscami do ściany na kołki (łatwo się kładzie) w większości kułem bruzdy - ale wydaje mi się, że to bez sensu było - bardzo dużo roboty - z tym że bałem się że ktoś mi się włamie i mi pozrywa instalacje (ukradnie kable) dlatego kułem i gipsowałem - teraz myślę, że szkoda było tego wysiłku - choć jak się natnie PTH bruzdownicą albo fleksem to kucie idzie dość prosto. łączenie, bez puszek przy suficie, od gniazdka do gniazdka (od włącznika do włącznika) - idzie trochę więcej kabla ale tak jest IMHO fajniej i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts