SzipBudowniczy 19.01.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 my robilismy cala elektryke sami, alarmy, siec w domu tez sami, puszki na gips, kable tez, ja sie na tym nie znam kompletnie ale jakby co to piszcie na prv zapytam meza bo on cala robote odwalil, wzielismy tylko elektryka na odbior- do papierka odbiorczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczka82 19.01.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam wszystkich. Od niedawna zostałam szczęśliwą posiadaczką projektu AC Lote wersja I. Widzę, że niektórzy z Was posiadają kosztorys budowy. Nie ukrywam, że bardzo potrzebuję takiegoż kosztorysu. Staram się o kredyt, a bez tego ani rusz Byłabym bardzo wdzięczna za podzielenie się tymi finansowymi informacjami Mój mail: [email protected]. Z góry dzięki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.01.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 kosztorys do kredytu wystarczy zwykle taki napisany na kolanie typu stan "0" 40k plnściany zewnętrzne + działowe + strop: 50 kplnwięźba + dach = 50 k plnokna: 20k plnbrama garażowa + drzwi wejściowe 10kplnelektryka : 10kplnitd...itp... pogadajcie ze swoim kierbudem może zna mniej więcej koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczka82 19.01.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 kosztorys do kredytu wystarczy zwykle taki napisany na kolanie typu stan "0" 40k pln ściany zewnętrzne + działowe + strop: 50 kpln więźba + dach = 50 k pln okna: 20k pln brama garażowa + drzwi wejściowe 10kpln elektryka : 10kpln itd...itp... pogadajcie ze swoim kierbudem może zna mniej więcej koszty Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 19.01.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam Aneczka82 nasz do banku wysłany na mejla. Z kosztorysem nie takie łatwe. Nordea chce mieć 2.500 m/2 i nie da sie inaczej. Zmienialiśmy 4 razy. W koncy sie udało, tylko ciągnie sie sprawa bo jedna kobitka od wyceny nie potrafiła otworzyć skanu BMP z banku i czekamy przez nią już 3ci tydz.. wrrr Najwazniejsze ze w tym tyg ma być umowa w banku, notariusz ma wszytkie papaier i czeka na umowe. Projekt zammieny z Lote I na LoteII + nasze zmiany tez pod koniec tyg ma być gotowy. Dwie ekipy wstepnie ugadane, chca zobaczyć projekt, zobaczymy jakie kwoty zaspiewaja... a potem to jak wpadniemy w wir ... to mam nadzijer ze wciagnie tak jak u was. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 19.01.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Panie JarzyQ zdradz prosze wymiary Twoich bram garazowych, ewentualnie otworow. Dziekuje za pomoc, pozdrawiam, czopuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 20.01.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Wymiary bram to standard czyli 2500x2125mm, z firmy hormann kolor zloty dab. najkrocej sie czeka i sa w dobrej cenie (ten kolor iten wymiar). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 20.01.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Tez sie zastanawiamy i dwie bramy to chyba lepszy wybór niż jedna duza. NIe trzrba całego odsłaniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 21.01.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 dwie osobne bramy, dwa osobne mechanizmy, dwa piloty, i konstrukcja inna=wyzszy koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 21.01.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 moze i troche wyzszy, ale moim zdaniem warto (mechanizmy rzadziej uzywane, nie pokazujesz calego dobytku, a jak sie nie ma drzwi z boku to troche lipa caly czas otwierac wielka brame) ...a poza tym bardziej mi sie tak podoba ale to wszystko kwestia gustu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 24.01.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam,a jakie macie ogrzewanie, jaki piec, jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzipBudowniczy 25.01.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 gaz (oj bolą rachunki bolą), piec viessman vitepend 100 z otwarta komora jednofunkcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 25.01.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 ja wymyslilem ze oporcz gazu (musze miec w zwiazku z planem) to chce wsadzic ekogroszek...ponoc sporo taniej wychodzi tak mowi moj przyszly sasiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 25.01.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 SzipBudowniczy, to jakie masz spalanie dzienne gazu, ile m3? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 26.01.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 WitamyJest decyzja jest kredyt, zaczynamy na wiosne na naszych gotowych już fundamentach.!!!!Pytanko czym ocieplaliście fundament? Styropian+siatka+folia kubełkowa?I na co był klejony? CO do ogrzewania, my planujemy piec na paliwo stałe, kominek w rezerwie, stad powiekszamy kotłowienie. DZiś nam strzelił plan do głowy żeby w LOTE II podnieść ciutke dach nad garażem na równo z połacią dachu głownego i zrobić tam dodatkowy pokój.WIdziałem ze ci co maja kolankowe do góry to nad garażem też wychodzi pokój. Kto moze mi rzycić okiem na wycene dachu:WitanMam wycenę i to co dostałem:W odpowiedzi na maila przesyłam wycenę dachówki cementowej BRAAS celtycka Lumino kolor brązowy dachówka podstawowa : 2880 sztukgąsior podstawowy z klamrą : 99 sztukszczotka pod gąsior : 33mbgąsior początkowy : 2 sztukigąsior początkowy półokrągły : 4 sztukitrójnik : 2 sztukiuchwyt łaty kalenicy : 42mbdachówka wentylacyjna : 16 sztukrynna koszowa : 10 sztukuszczelka klinowa : 36mbpas nadrynnowy : 21 sztukgrzebień okapu : 40mbobr. komina : 2 rolkilistwa do obr. komina : 6 mbMembrana dachowa COROTOP STRONG : 5 rolekHDS : 1 sztuka Łącznie koszt dachówki z akcesoriami wynosi 15.278,34 zł brutto do tego rynny za 1900zł komplet. powiedzcie mi czy to wszytko co musze mieć? co mi brakuje a z czego można zrezygnować? Myśle ze będę miał coraz więcej pytań, ale żeby nie zaśmiecać puszcze na PW do konkretnych osób. pozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.01.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 ja wymyslilem ze oporcz gazu (musze miec w zwiazku z planem) to chce wsadzic ekogroszek...ponoc sporo taniej wychodzi tak mowi moj przyszly sasiad taniej? być może... ale kocioł na ekogroszek + osprzęt do niego będziesz miał gratis? czy będziesz musiał wybulić te 10k plnów z własnej kieszeni? Bo to trochę zmienia wysokość tych "oszczędności"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 29.01.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 na kociol wybule 7500 ze wszystkim ale mysle ze szybko sie to zwroci..no moze nie jakos mega szybko no nic zobaczymy, ale wole sie zabezpieczyc bo z tym gazem to jakos ostatnio nic pewnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 29.01.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 na kociol wybule 7500 ze wszystkim ale mysle ze szybko sie to zwroci..no moze nie jakos mega szybko no nic zobaczymy, ale wole sie zabezpieczyc bo z tym gazem to jakos ostatnio nic pewnego.. Ja mysle podobnie słuchajac opinie kolegów co maja na gaz.. kocioł to kocioł. splisz to co masz i ciepełko jest, a gaz.. kosztuje. Inna rzecz ze mam obiecane w rodzinie ze mi zainstakluja tak jak bedzie trzeba, tylko materiały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.01.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 na kociol wybule 7500 ze wszystkim ale mysle ze szybko sie to zwroci..no moze nie jakos mega szybko no nic zobaczymy, ale wole sie zabezpieczyc bo z tym gazem to jakos ostatnio nic pewnego.. nie sądzę żebyś zmieścił się za całość w 7500zł - no chyba że kupisz kocioł za 4000 w jakimś markecie - mam kocioł na ekogroszek i mniej więcej wiem co mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BUSH 02.02.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam Wszystkich Budujących, właśnie dostałem pozowlenie na budowę i mam pytanie do stanu surowego tzn. 1. Jak obliczyć ilość i średnicę prętów zbrojeniowych niezbędnych do ław fundamentowych ?? 2. Budowałbym ściany z pustaków Max. Ile muszę zakupić szt w.w pustaków na ściany nośne i działowe?? 3. Chciałbym zmienić strop na wylewany - betonowy. Czy może ktoś go zmeniał.Jeżeli tak to proszę o pszesłanie ilości prętów zbrjeniowych i lości kubików?? Z góy dziękuje. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts